Šta je novo?

dvoglavi ATI 3870x2

ekstra sam propitljiv jer sam imao gomilu problema, pa sad ne znam da sta mi radi kako treba a sta ne...

Jel neko probao uopste ovde 2x 3870x2? i na kom napajanju to tera?

ti si sampion... mada i ja sam vrso sa mozgom u poslednje vreme...Ova tema je u vezi 2x3870x2 (pogledaj sta je nikolas napisao kao test mashina... videces 3870x2... dva kom.

A u zadnjem postu @podvarka imas i put do njegovog reza (2x3870x2)

:wave:

Vidim ja da pise 2x3870x2 a rezovi samo za single :D
A jedino ima za aquamark i tu su rezovi sa Cf gori nego single,moguce da sam prso pa ne vidim lepo :d

Edit:Aha ok imao si dve karte ali si probao 3dmarkove samo sa jednom zbog ploce (16x-4x )

Poslednja izmena:
Offtopic:
@Arko

Jel' se kod tebe greje Toughpower?ovaj kod mene nekad ispusta mlak vazduh,cudno mi je posto je iz chieftec 350w uvek duvalo hladno.

Poslednja izmena:
Offtopic:
@Arko

Jel' se kod tebe greje Toughpower?ovaj kod mene nekad ispusta mlak vazduh,cudno mi je posto je iz chieftec 350w uvek duvalo hladno.

Zanimljivo sto pitas... i meni je cudno kako to da ga nikad nisam uhvatio da duva hladan vazduh... uvek je topao ali drzi cooler na min sto znaci da je temp ok, tek u nekoj igri kada poteram 3870x2, posle nekog vremene podigne rpm....

Zanimljivo je da su developeri rivatunera digli ruke od fancontrol-a druge karte u visti i crossfire-x setupu. Zbog toga su i ovi asimetricni klokovi kartica, bas bzvz :(

Prilozi

• 23413.jpg
    23413.jpg
    290 KB · Pregleda: 130
Sto je najgore od svega, pre samog sklapanja cfx-a nisam ni jedan review procitao niti sam video igde power requirements. Odokativno sam im dodelio jedan cm realpower pro 700W i za sad se ne zale :)

Prilozi

• CIMG00744.jpg
    CIMG00744.jpg
    162.3 KB · Pregleda: 126
mogu oba fana da se kontrolisu iz rive ;)

kada startujes rivu,na pocetnom prozoru gde ti pise koja je kartica (core) / monitor imas padajuci meni i kada menjas pojedinacno od svih cetiri mogucnosti i pritom za svaki odes na fan kontrolu moci ces da povecas obrtaje fana za svaku kartu pojedinacno....dva od cetiri odgovaraja za kontrolisanje brzine obe karte.....najbolje primetis razliku kada podesis fan na 100%

Poslednja izmena:
Pa da, tako sam radio na xpu al na visti x64 sp1 poslednja riva 2.08 vidi samo jednu kartu.

riva.jpg

vracaj se na XP ;)

Salim se, bas bezveze :(

Najveci bedak je sto je i sam developer rivatunera Unwinder rekao: "No plans to do that in the nearest future, sorry. I'm not a big fan of SLI/CF, so you've to live with that ;)" ... :smackbum:

off: @podvarak, jel moze neki link za sp1 64bit?? Koliko ja znam izasao je samo za 32bit ali ako ga imas... odlicno, pusti mi samo neki link...

@podvarak

Ako ti nije problem izvrti jednom Crysis gpu test 1280x1024 sva na High, bas me zanima kakv je rezultat.

Al je primetno kako vlasnici NVidia karti pljuju po Ati-ju da je to strasno.3870 x2 je najmocnija kartica koja ulazi u jedan slot i tacka.A ne ovi NVidia-filozofi stalno imaju nesto da im smeta stalnm im nesto ne valja kod ATI-ja.Da imaju Radeone drugacije bi pricali.

@podvarak

Ako ti nije problem izvrti jednom Crysis gpu test 1280x1024 sva na High, bas me zanima kakv je rezultat.

Ovo je rez sa quadom na 4ghz i grafama na 877/950. Ram usage je bio 100% u toku testa i drljao mi je hdd par puta posto imam samo 2gb i vistu x64, pa pretpostavljam da bi sa 2x2gb bi bio malo veci fps.

67.jpg

Vremenom ce 3870X2 biti sve bolji i bolji.To je 100% sigurno

To favorizovanje je stara prica, za mene je ako je nesto bolje onda je to bolje pa nema veze da li je to ATI ili Nvidia ono sto me je iznenadilo to je da Nvidia ne moze da menja rezolucije monitora vec zakucava nativ rezolucije to me je pitao *******i i to sam proverio, po meni to je nedopustiva greska pogotovu za nas matore sto znaci da ja ne mogu da postavim rezoluciju 1440x990 na 22" monitoru, ne znam dali postoji neki program ali iz drajvera to ne moze. Dzaba onda bolje performanse ako se pada na tim prostim stvarima

Podvarak jel ti to rez sa jednom 3870x2 kartom.

Nazad
Vrh Dno