Šta je novo?

ixus i problem?

DDejanNS

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2005
Poena
304
imam Canon ixus i http://web.canon.jp/imaging/ixusi/index-e.html i sledeci problem.Kada slikam bez obzira na mod i rezoluciju slikanja na fotografijama mi se pojavljuju horizontalne linije i to tako cesto da recimo tek svaka cetvrta slika bude ok. Primetim da se one pojave posle okidanja posle procesuiranja slike od strane aparata. Sve to kada slikam u zatvorenom a napolju mi kada je suncano pravi jako svetle slike da su potpuno neupotrebljive. Na displeju se pre slikanja nista od toga ne vidi pa se nadam da ipak nije potpuno pokvaren i da je mozda u pitanju softverski problem. U video modu mi sve radi bez ikakvih problema sto mi je jos cudnije. Sva moguca podesavanja slikanja sam menjao ali problem i dalje ostaje.

Ako neko ima ideju sta je u pitanju bio bih mnogo zahvalan.

Trazio sam i update firmware -a ali za ovaj model na canon sajtu nije izlazio. U opcijama takodje nisam uspeo da pronadjem fabricki reset aparata ili nesto slicno.

imam jako spor upload i losu vezu pa nisam zakacio slike, nadam se da je objasnjenje dovoljno ilustrativno. Ako bude potrebno potrudicu se da ih stavim.

hvala svima unapred!

evo dve slike. sve je na automatskom podesavanju, prva na srednjoj a druga na najmanjoj rezoluciji ali apsolutno je svejedno sta podesio na manuelnom ispada sve isto. Nisam kacio sliku sa otvorenog jer je besmileno jer ispadne skoro potpuno bela. i primetio sam da su te linije manje izrazene sto je svetlo u prostoriji slabije tj. kada se najvise oslanja na svetlo iz blica.

mozda bi pomoglo da mozda reinstaliram firmware ali nemam ideju kako to da izvedem

poz

Prilozi

• test1 001.jpg
    test1 001.jpg
    413.8 KB · Pregleda: 75
  • test1 002.jpg
    test1 002.jpg
    138.8 KB · Pregleda: 64
Problem je u CCD-u. Nazalost ovaj model nije na listi modela kod kojih se zamena CCD-a obavlja besplatno.
Pozdrav

Problem je u CCD-u. Nazalost ovaj model nije na listi modela kod kojih se zamena CCD-a obavlja besplatno.
Pozdrav

ako sam dobro shvatio to je onda hardverski problem. Zar onda ne bi trebalo da se pojavi isti problem i kada se snima video?
Koliko bi kostala zamena i da li se to moze obaviti u NS?

tnx

Poslednja izmena:
To je normalna pojava posto pri snimanju videa CCD se koristi na drugi nacin. Ne koriste se svi pikseli a primenjuje se i interpolacija tako da se taj kvar ne primecuje.
Pri popravci se menja ceo opticki blok, znaci ne samo CCD. Ne znam da li se popravka isplati, moras da se informises u nekom servisu.
pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno