Šta je novo?

AMD Demos 45nm Native Quad-Core Processors for Server, Desktop!

Ma zezam se :)
Vray 15017 je najnoviji (rendao si izgleda svoju sliku sa njim, doduse nisi upotrebio "aspirin" kako treba :D ) i obicno su razlike u brzini izmedju skorasnjih v-ray verzija tu oko 1-2 sekunde.
Inace po meni najmerodavniji test za real-life performanse procesora.

to je ona druga V-Ray test scena... inace ne znam kako da primenim "aspirin" kako treba :(

No prob, imas PM :)

Izes firmu koja nema para da plati legalan softver svojim zaposlenima pa im trebaju brufeni i aspirini :D :D :d

Ma potrosile se pare na razvoj "naitive" resenja! :d :D :)

Ma potrosile se pare na razvoj "naitive" resenja! :d :D :)
Pazi nisi daleko od istine ;) Na kraju krajeva, vaznije je da se polako prikljuchuju plavom taboru...
Bio sam u prilici da se uvatim za 45 nm :D :D :D

p3040025bi1resizeuq3.jpg

siguran sam da ce procesori sa ovog wafera biti ultra overklokerski raspolozeni :D :D :D
It's not a magic it's touched by Animan :d :D

"Možda je rođen s tim (oc potencijalom), a možda je to aNiman." :D

Vec su me pitali da "osveshtam" sve wafere :D, reko sam im da nemam bash vremena da se igram sa tim, ali i da im bog vishe ne treba ;) Sad samo neka zapnu iz sve snage...Ako se po jutru dan poznaje AMD-u se smeshe lepa vremena. Prvo 3xxx serija grafichkih karti, a sad i 780G chipset, a tu je Puma platforma za prenosne rachunare...Bice jako zanimljivo za nekih godinu dana na polju procesora u oba tabora ;)

i onda taj "potencijal" isprazni svojim dodirom ;) :D
Mislis na elektrostaticki potencijal ? :d
Vec su me pitali da "osveshtam" sve wafere :D, reko sam im da nemam bash vremena da se igram sa tim, ali i da im bog vishe ne treba ;) Sad samo neka zapnu iz sve snage...Ako se po jutru dan poznaje AMD-u se smeshe lepa vremena. Prvo 3xxx serija grafichkih karti, a sad i 780G chipset, a tu je Puma platforma za prenosne rachunare...Bice jako zanimljivo za nekih godinu dana na polju procesora u oba tabora ;)
A jesu li ti dali da to malo da isprobas umesto da osvestash ? :d
Mislim da ce AMD u narednom periodu imati veoma konkurentnu notebook platformu u nekoj nizoj cenovnoj klasi. Sto se procesora tice, videcemo sta donosi 45nm, cinjenica je da u 65nm nisu mnogo toga uradili, a kako stvari stoje i nece.

Poslednja izmena:
Mislis na elektrostaticki potencijal ? :d

A jesu li ti dali da to malo da isprobas umesto da osvestash ? :d
Mislim da ce AMD u narednom periodu imati veoma konkurentnu notebook platformu u nekoj nizoj cenovnoj klasi. Sto se procesora tice, videcemo sta donosi 45nm, cinjenica je da u 65nm nisu mnogo toga uradili, a kako stvari stoje i nece.

Iskusan sam ja ;) uhvatio sam se prvo za metalnu shipku :)

AMD/ATI ce u buducnosti biti ne konkurentan, nego dominantan u notebook segmentu ;) produkti 780g priche su stvarno odlichni! Imam na testiranju dve ploche.Jedna ima side port od 64mb jedna ne, videcemo koji su benefiti ;)

Benefit je verovatno vrlo vidljiv, s' obzirom da ta integrusa zapravo ima svoju video memoriju.

@animaN: Sada mi je jasno sto je pocela da ti nestaje kosa :d

BTW Stvarno od prica kako ce AMD uskoro propasti, AMD se bas uzdigao i pokazao da se ne da tako lako.

@animaN:
Uh, nemoj se ljutiti ali ta slika izgleda u najmanju ruku nametljivo, da ne pominjem da si mogao pristojnije da se obuces za tako svecanu priliku da ne bi odudarao od ovo dvoje ljudi.

@animaN:
Uh, nemoj se ljutiti ali ta slika izgleda u najmanju ruku nametljivo, da ne pominjem da si mogao pristojnije da se obuces za tako svecanu priliku da ne bi odudarao od ovo dvoje ljudi.

Ma on je hteo samo da mazne wafer - al su ukebali fotoreporteri.

U svakom slucaju ovaj wafer sada ima nizak yield zbog Animanove "litografije" od noktiju na njemu! :d Kad ne moze on da ga ima, e pa nece ni ovi iz AMD-a ! :smoke: :-devil-: :d

Poslednja izmena:
@animaN:

Iskren da budem ni AMD ni Intel ni sam BOG me nece naterati da se oblachim neudobno.....to je moj izbor ;) i samo moj :)
A ovo za nametljivost mi nije jasno?

E to bi bila akcija :) Inache bolja fora bila bi da sam ja drzao tetu za guzu dok ona drzi wafer :D :D :D
Pa nesto ti je leva ruka nestala u pozadini gospodina iz AMD-a, dok je desna bila na waferu. :d :D :smoke:

Svidja mi se ovaj post,zraci optimizmom,a ja se iskreno nadam da ce tako i biti.:)Monopol na trzistu ne vodi nicemu,ustvari vodi a to je placenje nerealno visokih cena za odredjene performanse sto nikome ne odgovara.
Misljenja sam da ce se,toliko prozivana,AMD-ova "native" stradegija kad-tad isplatiti a da je pred "Spider" platformom lepa buducnost.Da li ce se to desiti kada programeri uloze dodatni trud za optimizaciju softvera ili AMD-ovim usavrsavanjem proizvodnog procesa,neznam, ali situacija ce(opet) morati da se preokrene.

Glupo bi bilo da tako ne bude...:)

Poslednja izmena:
Cini mi se da tetu nije mogao dohvatiti :d:d:d

:) ne znash ti mene :) ja dva lakta na toj ruci imam :)

drfedja je napisao(la):
Pa nesto ti je leva ruka nestala u pozadini gospodina iz AMD-a, dok je desna bila na waferu.

Dva lakta :) to je sve sht imam da kazem u svoju dobranu :)

vdr1981 je napisao(la):
Misljenja sam da ce se,toliko prozivana,AMD-ova "native" stradegija kad-tad isplatiti a da je pred "Spider" platformom lepa buducnost. Da li ce se to desiti kada programeri uloze dodatni trud za optimizaciju softvera ili AMD-ovim usavrsavanjem proizvodnog procesa,neznam, ali situacija ce(opet) morati da se preokrene.
Pazi, ja mislim da se na polju optimizacije nece promeniti mnogo toga...nazalost...
Shto se tiche native reshenja to je neminovnost kojoj se i sam Intel mora pokloniti tj na tome se vec uveliko radi. I Intel i AMD idu ka istom cilju, jedina razlika je shto je AMD bio hrabriji, a Intel snalazljiviji.

Poslednja izmena:
ok, dosta smo raspredali o gandalfo... pardon animanovim magicnim prstima :d 'ajd sad nazad na ono sto AMD sprema!

preview B3 revizije:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3260&p=1

Naravno, Anand ce ovo kanda na kasicicu da plasira, ne bi li biflao counter... eh sta da se radi, zafalilo mu para za njegov Tadz mahal :d

"As expected, all is good with B3. The TLB Fix option actually disappeared from the Gigabyte 780G's BIOS upon inserting a B3 chip, it's like the problem never existed."

Ala su ga opravili - svaka im čast.

"As expected, all is good with B3. The TLB Fix option actually disappeared from the Gigabyte 780G's BIOS upon inserting a B3 chip, it's like the problem never existed."

Ala su ga opravili - svaka im čast.
Ako mene pitash, a to ce ti potvrditi i drfedja mi na TLB problem nismo ni nailazili...tj nismo chak ni u labaratoriskim uslovima uspeli da nateramo CPU na greshku....

AT je citirao AMD koji kaze da SpeCPU na Visti 64 izaziva problem - sto je dovoljno cest slucaj.
Meni je krivo sto su onoliko najavljivali, Nedja se drao na sva vrata kako ce nesto da bude od K10.... i jos uvek nista ne videsmo posebno pa cak ni pomena vredno ;)

Nazad
Vrh Dno