Šta je novo?

ALTEC LANSING VS2420E vs. CREATIVE GigaWorks T10

MCRadisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
320
Nisu bas ista cenovna kategorija, Altec su oko 2.500 dinara, a Creative oko 4.500 pa pretpostavljam da Creative ipak zvuce bolje. Pravo pitanje je vredi li za Creative zaista dati 2.000 vise? Naravno i iskustva, ako ih ima. Hvala. :)

Nisu bas ista cenovna kategorija, Altec su oko 2.500 dinara, a Creative oko 4.500 pa pretpostavljam da Creative ipak zvuce bolje. Pravo pitanje je vredi li za Creative zaista dati 2.000 vise? Naravno i iskustva, ako ih ima. Hvala. :)

Nemam neko iskustvo sa zvucnicima ali mislim da se bas i ne isplate ovi skuplji(Creative).Ne sumnjam ja da su oni dosta kvaliteniji i jaci ali opet, vec za te pare mogu da se nadju i neki ozbiljniji 2.1 sisitemi...Plus,dizajn kod "CREATIVE GigaWorks T10" mi se nesto i ne dopada,dok je "Altec" to mnogo ,mnogo lepse odradio(bar za moj ukus).
Citao sam u Digitalu bas o ovim Altec zvucnicima i ocenili su ih kao jako dobre,onako, za "sobnu" upotrebu extra!
Pravo da ti kazem, i ja sam se "zagrejao" za "ALTEC LANSING VS2420E"(ne bih neku varijantu sa vuferom,imam veoooma baksuzastu babetinu ispod mog stana:d) ali me buni nesto,mozda bi ti mogao da mi pomognes ako si vec u tim vodama...:)

Nisam siguran koliko bi se isplato prelazak sa ovih obicnih "GENIUS SP-Q16" na ove Altec-ove.Prema specifikacijama nema neke razlike cak ,navodno, "Genius" ima bolji raspon zvuka(do 20KHz).Znam ja da ,kada su monitori i zvucnici i tako te periferije u pitanju,ne treba preterano verovati specifikacijama ali opet...

@vdr1981

Ako su ti GENIUS SP-Q16 isti po "kvalitetu" kao 6-ice i 10-ke ( Genius SP-K ili Q10 ) onda ih ( definitivno ) menjaj - Drugar je imao ALTEC LANSING 220 i Genius SP-K10 i jednostavno je slusanje Genius-a posle AL bilo "kazna za usi"

@vdr1981

Ako su ti GENIUS SP-Q16 isti po "kvalitetu" kao 6-ice i 10-ke ( Genius SP-K ili Q10 ) onda ih ( definitivno ) menjaj - Drugar je imao ALTEC LANSING 220 i Genius SP-K10 i jednostavno je slusanje Genius-a posle AL bila "kazna za usi"

Znaci definitivno se isplati (ako sam te dobro razumeo).
Inace ,meni snaga nije toliko bitna koliko kvalitet zvuka onosno,da nema npr tandrcanja i izoblicavanja zvuka bri nesto vecim basovima kad se pojaca i sl.

@ MCRadisha,ako razmisljas slicno kao ja,onda pretpostavljam da bi i za tebe "AL VS2420E" predstavljao pravi izbor...

Kupio sam Altec Lansing VS2420E. Evo kao neki micro-review:

Zvucnici su obicni (plasticni) 2.0 sistem za desktop ili notebook racunar. Znaci nikakva pro-audio varijanta pa, u tom smislu, ko trazi neki poseban kvalitet zvuka verovatno treba da zaobidje ove zvucnike i paznju usmeri ka na ovom forumu mnogo puta pominjanim Microlab modelima, gore pomenutim Gigabyte zvucnicima ili, na primer, nekim Genius modelima.

Prvi utisci su pomalo kontradiktorni. Kvalitetni fajlovi (kvalitetni u smislu da pouzdano znam da su snimci odlicni) zvuce vrlo dobro. Oni manje kvalitetni (jedan broj mp3 fajlova) zvuci nezadovoljavajuce. :d Ta razlika u kvalitetu pojedinih pesama se na nekim kung-fu zvucnicima i jeftinijim slusalicama znatno manje primecivala. To bi, naravno, trebalo da je plus za ove zvucnike.

Vazno je da napomenem da imam neku integrisanu zvucnu karticu i da bi sa boljom karticom sigurno sve zvucalo nesto bolje. Morao sam malo da se zezam sa podesavanjima, iskljucim neku "powerfull" opciju u okviru Realtek HD Audio Manager-a, cacnem ovo i ono da bih dobio malo meksi zvuk koji licno vise volim.

Dizajn je fantastican, lepse skoro od svega sto sam video. Lepsi su mi jedino Logitech Z10 zvucnici koji su pet puta skuplji od zvucnika o kojima pisem. Uzivo su mnogo lepsi nego na slikama po internetu. Ono sto se na slikama po internetu uglavnom ne vidi jeste da se oko sva cetiri zvucnika nalazi jedan prsten u bordo boji koja daje strasan smek zvucnicima.

Nisam imao prilike da cujem direktnu konkurenciju koja se moze naci u beogradskim prodavnicama - Logitech X140 pa u tom smislu ne mogu da ih poredim. Mogu samo da kazem da su Altec lepsi. :D

Sve u svemu, ko trazi kvalitetnije 2.0 zvucnike za racunar neka pokusa da uporedi ove Altec i Logitech X140 zvucnike (Altec moze cuti u BG Electronics-u u Bulevaru Revolucije). Ko trazi kvalitetniji zvuk, ima dovoljno prostora na stolu, a dizajn mu nije posebno bitan verovatno treba najpre da pogleda Microlab.

Ko trazi nesto kvalitetnije 2.0 zvucnike za racunar, a spreman je da plati desetak evra vise za izuzetan dizajn gotovo da i ne mora mnogo da razmislja oko kupovine.

Poslednja izmena:
Taj 2.1 sistem (koji si ti porucio) sam prilikom kupovine ovih mojih, takodje, imao priliku da na miru poslusam. Ne samo da prelepo izgledaju, nego mislim da ce ti se mnooogo dopasti kako zvuce. Srecno slusanje! :wave:

Vrh Dno