Šta je novo?

Gigabyte 8800GT 512MB Turbo Force utisci

Na bjornu su nategli memaru na 2.1GHz. Ajte vi sa samsung memarama, skinite HUD sa GA sajta, ukoliko ga niste dobili na CD-u, ochepite na 1.2V i podizite klokove. Ova moja kvimondica nije neka.
Izgleda da performanse se najvishe dobijaju dizanjem takta memorije, tako da...
A shto se tiche 9600GT VS 8800GT, sporija je 9600 za u proseku 15-20%, a ochekuje se cena od nekih 170e, pa onda i ne deluje neka ultra kupovina. Ako ode ispod 150e vredi razmishljati o njoj.

Mislio sam da se pistanje javlja samo kod "otvorenih" zavojnica, a da zalivene ne pate od tog "problema", kad ono medjutim :)
U teoriji bi trebalo da je tako... kad ono medjutim :D

On the other hand, ako se bas zaliju laktom za nokte - nema tu vise sta da pisti... ;)

Ma ddr3 se ni ne greje toliko, ta Quimonde memara ne ispunjava specifikaciju iako je deklarisana na 1.0ns i max clock @1000Mhz. Vecini ne radi stabilno preko 900. Mada kako sam chitao, Gigabyte je pocheo da ugradjuje Samsung memare sa 1.2ns, ali se one navodno klokuju i neshto preko 1000 bez problema sa stabilnoscu.
Ispunjava Quimondo specifikacije, nego je Gigabyte pritegao podešavanja, a smanjio frekvenciju. Ne znam zašto...

@hwfanatic, ako je tako, zashto je onda na istim klokovima sporija od one XFX XXX, pre bih rekao da su labavija setovanja nego shto su zategnuta.

Sve je moguće. Ali kako Qimonda opstaje ako prodaje memoriju koja ne ispunjava sopstvene specifikacije? U svakom slučaju čudna kartica. Odličan kuler, ćudljiva memorija, operske zavojnice...

Sve je moguće. Ali kako Qimonda opstaje ako prodaje memoriju koja ne ispunjava sopstvene specifikacije? U svakom slučaju čudna kartica. Odličan kuler, ćudljiva memorija, operske zavojnice...

Mozda je u pitanju samo ova serija, ne mora da znachi da su sve Qmonda memorije loshe. Mada svashta je moguce, Gigabyte nije samo memoriju menjao u najnovijoj verziji vec i kuler ;)
Moze li da se za ovog novijeg zalmana podeshava RPM (u Rivi ili gde vec), ili pichi na 100% uvek?

chini mi se da pichi na 100% uvek, nije bash tih.

sto se tice memorije na grafama, nikad se ne zna...evo npr, na mojoj Asus 8600gt su Quimonda 1.4ns cipovi i veoma sam se iznenadio kad su bez problema i na def voltazi radili preko 2ghz...malo sam proguglao i nasao da Quimonda na neke cipove stavlja drugacije oznake od onih realnih...npr, meni su se zadesili (srecom:)) cipovi od 1.0ns, jer je valjda u nekom trenutku Quimonda imala bruka vise 1.0ns cipova, tako da su na njih stavljali oznaku 1.4 ns i tako su se ti cipovi nasli vecinom na 8600gt karticama....

@splinter hocesh da kazesh da je na ovoj mojoj mema na 1.4ns a pishe 1.0ns :)

ne:D, ali bi vrlo lako mogli biti 1.2ns ili 1.1ns:smash:
sad mi je jos palo na pamet: ako imas unimer, izmjeri vMem na grafi...meni se na jednoj grafi desilo da je def vMem bio 1.67v sto je uzrokovalo vrlo los OC...

Poslednja izmena:
Nemam unimer, a i da imam nemam pojma gde da merim. Zanimljivo je shto mi kriza radi i na 990 za mem, dok 3d markovi zabadaju.
Btw stize sutra, prekosutra, ako bog da, josh jedna, pa da poceramo malko u SLi-u. Poz!

Jel uspeo neko da regulise broj obrtaja na VF830?

Poslednja izmena:
Izgleda da fali zuta zica bez koje nece moci da se regulise RPM, znaci fun je na 100% zakucan!

Pa jel' taj fan bas bucan?

Uhvatih malko vremena da istestiram Gigabyte 8800GT 512MB Turbo Force.

Mashina je:
Asus P5N32-e SLi
Pentium [email protected]
2x1GB Geil Ultra DDR2 800@845 4-4-4-8 1T
Corsair HX620W i
gore pomenuta grafa@ 800/1850/960

Chini mi se, ne znam zbog chega, da je ova grafichka karta malo zapostavljena shto se tiche testiranja, odnosno kupovine, kod nas, jer po ceni od nekih 195e, Zalman VF700/830 AlCu (u om sluchaju 830), manjim dimenzijama, oc mogucnostima, niskim temperaturama zaista predstavalja ultimativno reshenje za ozbiljnije igrache.
Da nije savrshena, govori chinjenica da naponska jedinica (koja po svim kriterijumima bi morala da bude savrshena) ispushta blago iritirajuce cvrchanje i cviljenje kad se optereti u 3D-u.

Prilazem skrin shot 06 marka za sada (vecheras cu ostalo da istestiram).

To cviljenje se čuje kod skoro svih G92 kartica! Ako vam je tiha mašina :)

Nisam uspeo, vrti se na 100% i buchan je onako, na granici podnoshljivost, al kad posle 2h krize vidish da ti temp nije preshla 60c onda budesh zadovoljan, mislim da bi mogao bios mod da se odradi, da se stavi na 20% u idle i na recimo 75% load.
Evo stigla je josh jedna karta, al ona sa vf700 zalmanom i imam nekih sitnijih problema sa SLi-em.
Elem, kriza nekako radi sporije i shtucka kao da fali rama, a ostalo razbija. Ima li ko neku ideju?
Na obe pishe Rev 1.0 i obe imaju kvimondicu 1.0ns, samo se azlikuju po kuleru.

Poslednja izmena:
Nisam uspeo, vrti se na 100% i buchan je onako, na granici podnoshljivost, al kad posle 2h krize vidish da ti temp nije preshla 60c onda budesh zadovoljan, mislim da bi mogao bios mod da se odradi, da se stavi na 20% u idle i na recimo 75% load.
Ma, mene bi bolelo uvo sve i da ide na 100 stepeni - samo da je tiho... a garancija je, hvala Bogu, tu da se iskoristi ;)
Na obe pishe Rev 1.0 i obe imaju kvimondicu 1.0ns, samo se azlikuju po kuleru.
Reci ti meni - kako se klokuje ta druga, sa VF700? I jel' tisa (dobrano) od ove prvobitne?

Isto se klokuju, i solidno je tisha od prvobitne, al i toplija 10c.
Ima li ko ideju zashto kriza shtucka i sporije radi u SLi-u od jedne, dok recimo u marku 06 imam u 1680*1050 4xAA i 16AF preko 11000 poena?
Takodjer sam primetio da Gamer HUD ne radi sa Sli-em, niti riva tuner, ati tool cu da probam kasnije.

Da li si probao da reinstalirash Crysis?

evo instalirah ga u visti od nule, stavio 1.1 zakrpu, sli zakrpu za win i seche ko ludo, bash sam razocharan, zbog krize sam i uzeo josh jednu da bi se glatko igrao u native-u@high, a ovako....
ima li ko ideju kako da reshim ovo?

evo instalirah ga u visti od nule, stavio 1.1 zakrpu, sli zakrpu za win i seche ko ludo, bash sam razocharan, zbog krize sam i uzeo josh jednu da bi se glatko igrao u native-u@high, a ovako....
ima li ko ideju kako da reshim ovo?
welcome to pc gaming world :)
nije to igrivo u 1680x1050 ni sa tri-sli-jem :smash:

znam ja dan ije igrivo ni sa 3 ultre, al kako objashnjavash to da bolje radi sa jednom grafom nego sa dve i to samo crysis.
reinstalirao sam krizu i u visti i u xp-u, skinuo beta drivere u kojima pishe da poboljshavaju sli performanse u krizi i opet nishta, shtuca, tj usporava kad je zahtevno a kad nije onda ima 50-60fps average fps je skoro isto kao sa jednom samo shto na tren ima 55 pa padne na 20 fps. kako su oni na netu dobijali super skorove nije mi jasno.

Pa dobijali su super skorove sa overklokovanim quad procesorima. Mozda je tvoj procesor usko grlo, pokushaj da nadjesh koji su zahtevi za SLI. Mada ako samo Crysis zeza, onda proc ne bi trebao da bude problem.

Neko kaze da jeste botlnekovan krajzis, neko da nije, al zakljchauk se da se cheka pech 1.2 pa cemo da vidimo.

jel uspeo neko da smanji broj obrtaja i utisa je? Nije strasno ali ipak pored celog kompa koji se ne cuje dolazi do izrazaja?

Imam par pitanja za vlasnike ove (tj. ovih) kartica.:)
1. Koliko sam razumeo ona sa VF830 je hladnija ali i bucnija. Da li je moguca kontrola broja obrtaja kod obe verzije?
2. Shto se memorije tice, znaci Samsung je neshto bolja za OC od Quimonde, bar na ovoj kartici?
3. Da li su moguce sve kombinacije, Samsung sa VF700 i VF830, i Quimonda sa VF700 i VF830?
:wave:

Alister, probao sam, naravno, i sa ntune-om i sa rivom ali nista... mozda je neko nasao neko drugo resenje...

garson, na ovoj sa 830 nije mogutja kontrola obrtaja, bar ja nisam uspeo a nisam nasao ni na netu resenje... Ne cuje se puno, ali se cuje sto me smara jer sam ostatak konfiguracije utisao do maximuma i samo se cuje ona... Ali je hladna kao spricer, i klokuje se kao luda... meni radi apsolutno stabilno na klokovima iz prvog posta ove teme, dalje nisam isao jer mislim da nema potrebe... :)

ja imam samsung sa 830 ako ti nesto znaci... :)

garson, na ovoj sa 830 nije mogutja kontrola obrtaja, bar ja nisam uspeo a nisam nasao ni na netu resenje... Ne cuje se puno, ali se cuje sto me smara jer sam ostatak konfiguracije utisao do maximuma i samo se cuje ona... Ali je hladna kao spricer, i klokuje se kao luda... meni radi apsolutno stabilno na klokovima iz prvog posta ove teme, dalje nisam isao jer mislim da nema potrebe... :)

ja imam samsung sa 830 ako ti nesto znaci... :)
O kojim se taktovima radi, nisam video tvoj post gde se pominje overklok?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno