Šta je novo?

Grrrrrrr 3870 Pomoc please

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
:wall: kupio sam danas Sapphire 3870 (uz dosta problema koje cu da napisem nekom drugom prilikom)
nakon sto sam instalirao drivere sa CD-a koji sam dobio dobijam plavi ekran i poruku "The Device driver got stuck in infinite loop,blah blah blah"
pokusao sam da deinstaliram drivere i instaliram windows drivere (Vista 32 bit) medjutim isti problem...
Sta je u pitanju? da idem sutra tamo da im :crash: ali glavu?
sad trenutno skidam 8.1 pa cu videti ima li vajde od toga...

Uh.... moras da počistiš "repove" od prethodnih drajvera... pravac na skidanje driver cleaner-a... Pa tek onda instalirati nove catalyst-e...

Meni vise lici na hvalisanje nego na problem,da si imao zelju da ti kartica proradi kako treba prvo bi reinstalirao windows.

@dok:
Razmisljas kao lik sa tvog avatara.

Ako si imao nVidia grafičku karticu pre toga, a nisi očistio drajvere to je sasvim normalno. Najbolje je ipak reinstalirati Windows, proveriti uzput jesi li sve prikačio kako treba (i dodatni 6-topinski naponski kabl-adapter za VGA), pa ako je sa tvoje strane sve odrađeno kako treba, a problem se ponovi onda je definitivno taj komad problematičan.

Format C: i reinstall windowsa nikad nije (dobro) rješenje ;). Treba samo poštivati "proceduru" za install/reinstall novih ATI drivera (upute stoje na ATI stranicama) + ubaciti još jedan korak sa DrverCleanerom. Sve prolzi ko podmazano, bez obzira koja je grafika prije bila gore. Nažalost, ATIu nikako ne polazi za rukom da napiše i***t-proof drivere ;).

Poslednja izmena:
isto to ali sa 3850

Asus 3850...
instalirao winXP, i cim startujem instalaciju drivera odmah blokira racunar (cim izbaci onaj crveni prozor za instalaciju ATI drivera...). Probao sam i vistu ali isto...
ploca je ASUS P5KPL, ASUS EAH3850/HTDI/512 :wall:

OK uradio sam Format (inace menjao sam oko 20 ati grafickih na starom os-u i ovo je prvi problem) instalirao sam 8.1 drivere,sad uzita vistu ali je ekran crn i vidi se samo strelica od misa... cuje se zvuk ali slika je crna,probao sam i drugi DVI isti slucaj... kad pokrenem safe mod ili last known good congif sve radi ali cim proba da ucita drivere s****ks...
nosio sam danas kartu u servis i tamo radi super.... sta li moze da bude?
samo da nije crkao PEG slot :(

Proabj u drugo slotu, čisto probe radi... ako i tada zeza, probaj da u BIOS-u uradiš load bios defaults, možda ima negde neka opcija setovana na nešto što se karti ne sviđa...

@dok:
Razmisljas kao lik sa tvog avatara.

:-devil-: Matori skini Catalyst 7.12 i nakon INSTALACIJE XP-a Instaliraj Display drajver samo i Rivu nista ti drugo ne treba veruj mi meni grafika radi sasvim ok osim ako si ti ubo neki falican primerak mada sumnjam:wave: I ja sam poslusao druge poslusaj i ti mene i neces pogresiti ;)

Poslednja izmena:
:-devil-: Matori skini Catalyst 7.12 i nakon INSTALACIJE XP-a Instaliraj Display drajver samo i Rivu nista ti drugo ne treba veruj mi meni grafika radi sasvim ok osim ako si ti ubo neki falican primerak mada sumnjam:wave: I ja sam poslusao druge poslusaj i ti mene i neces pogresiti ;)

Ne koristim XP nego Vistu... probao sam sve i svasta,vista nece da pokrene driver...
sutra lepo kuciste na grbacu i polako u servis pa nek oni vide,ako ne moze da radi sa vistom da mi daju novu kartu (posto je ova stara 1 dan) mrzi me vise da se bakcem,sve sam zivo pokusao...

Ne koristim XP nego Vistu... probao sam sve i svasta,vista nece da pokrene driver...
sutra lepo kuciste na grbacu i polako u servis pa nek oni vide,ako ne moze da radi sa vistom da mi daju novu kartu (posto je ova stara 1 dan) mrzi me vise da se bakcem,sve sam zivo pokusao...

Što pre to bolje, ne verujem da ti neće izaći u susret.

Ajde ,bas me interesuje,nalozio sam se na taj Sapphire.... Daj Boze da je do tvog win-a :-devil-:

E pa ovo je krajnje cudno,da ne radi pod XP-om rekao bih da je maticna kriva ali ovako nemam pojma...
Sveze instalirana Vista nemoze da pokrene Driver za karticu... probao sam i da iskljucim sve nepotrebne komponente i opet isto...
Flashovao sam bios... jel zna neko sta bi moglo da bude???:trust:

Pazi ja kad sam uzeo moj 2600xt plocha (965pt) uopshte nije htela da radi sa tom grafikom znachi upalim komp i crn ekran, a npr. 7300gt je radio kod zmaj u toj istoj plochi. A evo sad taj isti 2600xt shto nije hteo da radi u 965pt radi sasvim normalno na ovom MSI-a tako da ne bi izuzeo mogucnost da je problem hardwareske prirode pogotovo poshto si rekao da kod drugara radi normalno. Jedino da pokushash da ubacish najnovije biose u plochu i grafiku, ne znam shta bi josh mogao da uradish.

Poslednja izmena:
Pazi ja kad sam uzeo moj 2600xt plocha (965pt) uopshte nije htela da radi sa tom grafikom znachi upalim komp i crn ekran, a npr. 7300gt je radio kod zmaj u toj istoj plochi. A evo sad taj isti 2600xt shto nije hteo da radi u 965pt radi sasvim normalno na ovom MSI-a tako da ne bi izuzeo mogucnost da je problem hardwareske prirode pogotovo poshto si rekao da kod drugara radi normalno. Jedino da pokushash da ubacish najnovije biose u plochu i grafiku, ne znam shta bi josh mogao da uradish.

ubacio sam BIOS za Plocu... a za karticu se ne usudjujem :D pod XP-om sve radi ko podmazano

@magicius
Mozda je napajanje. Vista mnogo vise optereti graficku dok se dize nego XP, tako da povuce vise struje. Ja sam imao slican problem sa 6600GT radilo 2 dana, i treci dan radi minut i pukne. A kako ti rade igre u XP (jel' rade)?

Off: zasto neki ljudi ne pisu konfiguraciju u Info...??? A traze pomoc?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Napajanje je CoolerMaster 450 ACLY na njemu se ne vidi nikakvo opterecenje
a evo kompletne konfe:
MB:AsRock 4coredual-VSTA
CPU:C2D 4300
RAM:2x1gb Geil 667mhz
HDD:seagate 250gb i maxtor 40gb..

@magicius
Mozda je napajanje. Vista mnogo vise optereti graficku dok se dize nego XP, tako da povuce vise struje. Ja sam imao slican problem sa 6600GT radilo 2 dana, i treci dan radi minut i pukne. A kako ti rade igre u XP (jel' rade)?

Off: zasto neki ljudi ne pisu konfiguraciju u Info...??? A traze pomoc?

Igre u XP rade savrseno...

Napajanje je CoolerMaster 450 ACLY na njemu se ne vidi nikakvo opterecenje
a evo kompletne konfe:
MB:AsRock 4coredual-VSTA
CPU:C2D 4300
RAM:2x1gb Geil 667mhz
HDD:seagate 250gb i maxtor 40gb..

Nikad nisam preferirao AsRock par negativnih iskustava sa dotichnim brendom me odbija od njih...
Plus shto ima PCI-e 4x slot, a ne 16x + VIA Chipset = problemi.

Evo pogledaj zashto chovek prodaje svoju grafichku
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=154844

Poslednja izmena:
Vrh Dno