Šta je novo?

Licno iskustvo sa Antec P-182 EU

Sjajno, stvarno je to kuciste za sve, neznam samo kako izgleda situacija sa Antec 900, ali verovatno je malo losije jer ovo je ipak vrh kuciste. Hvala mnogo za temu , i ako iskopas jos neku baci na post, hvala jos jednom, bice puno posla za moje majstore u institutu.

prljav filter izgleda ovako xD

Evo, probao danas da ubacim vent u donji deo, i ne mere :( ...
Jedino ako bi bio neki ventilator tanji od 25mm, i onda ga pricvrstiti zicama za resetku.
Life goes on :D

Kako vam je namesten vent na krovu kucista? Jel vam izbacuje vazduh ili ubacuje?
Ja nikako da provalim kako je kod mene ali mi se cini da ubacuje u kuciste.

Poslednja izmena:
Da...definitivno izbacuje.
Najlakse ti je da proveris tako sto ubrzas na vent 3, i sa malo konca :p
A ono sto meni nikako nije jasno, jeste kako ste uspeli da montirate onaj kavez preko napajanja...ja nikako nisam mogao da zategnem toliko...zdrobicu napajanje :D

Ja uspeo svoj bez preteranih problema, malo ga stisnes samo jace :D, ustvari taj ram okolo ga toliko dobro stisne da i ne mora da se hefta od pozadi sa srafovima.

BTW dobra fora sa konopcem, isprobacu ;).

EDIT : @nex999 isprobano metodom konca, izbacuje ipak :)

Poslednja izmena:
Pa po defaultu ga izbacuje, a i nema bash logike da taj vent ubacuje vazduh.;)

Koliko vidim,nije los taj Antec P-182 EU.Moz' ga i kupim.
Izgleda da je tiho.

Koliko vidim,nije los taj Antec P-182 EU.Moz' ga i kupim.
Izgleda da je tiho.

Neces pogresiti kuciste je fenomenalno :banana:

Inace malo sam eksperimentisao oko hladjenja.
Evo sta sam dobio:

Ako se otvore prednja vrata dobijem za 1 C manje temperature ploce i 1 C manje temperature procesora.
Znaci da prednja vrata i nisu usku grlo u hladjenju ili barem ne preterano. Licno verujem da bi bila veca razlika ako bi koristio ventove sa vecim CFM.

Ako otvorim prednja vrata i ona dva vratanca za filtere dobijem dodatno 1 C manje temperature na grafickoj i jos 1 C manje za maticnu.

Napominjem da su mi sva tri antec kulera bila na medium setovanju i imam jednu noctua na srednjem kavezu direkt ispred 8800GTS-a koji radi na ~1200 rpm. Sve je mereno u idle rezimu rada.

Temperatura hard diskova je bila ista ne vezano da li su bilo koja vratanca bila otvorena ili zatvorena.

Probao sam i sve ovo isto i sa antec ventovima na low setovanju i razlike su neznatne sa otvorenim - zatvorenim vratancima.

@Sovica

Kako regulises brzinu kulera?
Da li imaju neki potencimetar koji dolazi sa kucistem,ili si ti nesto sam dogradjivao?

Pozadi kucista postoje dva prekidaca sa tri brzine za dva zadjna venta, a treci vent (koji je dole kod napajanja) se podesava svojim prekidacem, ima dve brzine.
Na low (kako je Antec i preporucio) su necujni.

Poslednja izmena:
Hm, koliko znam, vrte se na ~1200rpm kad su na low, jel tako? Nisam siguran da su baš nečujni, ali dobro, tihi jesu sigurno.

Ono što sam ja hteo da pitam je - na slikama mi izgleda kao da su power i hdd diode prekrivene vratancima kad se ova zatvore, jel sam se natripovao ili ne?

Trebao bi vrlo uskoro i ja da kupim konačno ovo sjajno kućište, pa ću da napravim mini review :)

@Vule

Ajde ako ti nije smor,odradi to,leba ti ..............

Pazi, kad je zatvoreno kuciste, ne mogu da provalim koji vent pravi "buku"...posto sam dodao napred jednog CM-a...a tu je i Zalman.Veoma tiho jeste...
Power dioda nije prekrivena, HDD jesu.Doduse, hdd dioda se vidi kako svetluca sa strane, kroz proreze.Tako da ako kuciste drzis sa leve strane stola, videces kako zasvetli...

Jel koristi neko od vas u ovom kucistu neki fan kontroler?
S'obzirom da vecina istih dolaze sa poneke 2 rupice sa svake strane za instaliranje u kuciste a P182 ima ona vodjice koje se instaliraju na 5.25" pa me interesuje da li bi tu moralo nesto da se moduje da bi se instalirao jedan?

Evo i ja da podelim svoje iskustvo sa ventilatorima tj ako neko ima antec p182 uparen sa geminII kulerom obavezno treba da isključi vertikalni izduvni vent. Ja sam to uradio i temperature na idleu na q6600 su pale za skoro 10c. Ne znam tačno zašto je to tako ali verovatno taj ventilator odvlači svež vazduh sa ona dva na geminu napolje. Inače ja držim antecove na geminu podešene na low i jedna noktua za gornji izduv a jedna duva u grafiku.

Evo i ja da podelim svoje iskustvo sa ventilatorima tj ako neko ima antec p182 uparen sa geminII kulerom obavezno treba da isključi vertikalni izduvni vent. Ja sam to uradio i temperature na idleu na q6600 su pale za skoro 10c. Ne znam tačno zašto je to tako ali verovatno taj ventilator odvlači svež vazduh sa ona dva na geminu napolje. Inače ja držim antecove na geminu podešene na low i jedna noktua za gornji izduv a jedna duva u grafiku.

Isto sam isprobavao razne kombinacije sa tim gornjim ventom.
Ono sto sam dobio to je nikakva razlika u CPU tempovima bilo da je na low ili high.
Minorne razlike za gpu i mobo. Kuler je Zalman 9700NT.

Verovatno cu napraviti neku plocu kojom cu prekriti tu gornju rupu, sigurno dobijam par decibela manje buke.

Ja sam danas KONAČNO poručio kućište, ako bude sve kako treba sutra ću se igrati, sklopiti, slikati, testirati, pa izneti utiske i sve ostalo... :)

Wiiii :D

Da li neko drzi dva 120mm fan-a na gornjem hdd bay-u?
Trenutno drzim jedan fan u tom delu tik uz graficku pa me interesuje da li se dobija nesto ako se doda i drugi koji je tik uz prednji deo kucista?

Ako mislis da dodas jos jedan fan na gornju fioku, pored onog na prednjoj masci, tesko da bi dobio neki napredak...mislim, ko zna...napavio bi mali aerotunel :D dobar za isprobavanje aerodinamike :p

Ajd' sad da pricamo malo realno:

A ko je otvorio kuciste i sklapao ga moze samo da bude odusevljen kvalitetom i funkcionalnoscu.

Moze- al SAMO ko ima oskudan hardware unutra tipa 1x vga 1 HDD i nista vise u PCI. Inace ,u suprotnom ovo kuciste je djavolja jazbina:wall: I sta se desava: Covek zbog navedenih oskudnih uslova napise:
Lako sam prilazio svemu, uprkos činjenici da su mi ruke k'o lopate.
...i svako pomisli "Ludilo":) ...a ja mogu samo da kazem da je izlagao sa sve pare! :mad:
Brate dodji onda kod mene sa tim lopatama da mi sve lako sredis :wall:

Svi bre pricate o tisini,provetrenosti,tezini kucista sta se desava kad cuknete kuciste:d,al niko ne kaze koliko se telio dok je sklapao ovaj budjavi antec!!! Retko nepristupacno kuciste. Znaci- ko ima vise hardware-a za trpati unutra moja topla preporuka je da ovo kuciste ZAOBIDJE! u sirokom luku inace,patnja vam ne gine. Konkretno,moja (losa) iskustva o kome niko nije pisao,ali ocigledno je neko drugi sklapao pa su svi dobili sve na gotovo i ne znaju "za jadac" :

1.Ko ima veci Cpu cooler, sa koje god strane da se provuce 4(8) pin kabl za na plucu,a narocito ako se proba preporuceno od pozadi ima da rodi mechku dok ga ubode jer je totalno nepristupacno. Isto vazi i ako neko ima potrebu za koriscenjem "power fan" konektora.

2.Kome su SATA konektori na ploci sa strane ,kao na P5E,i ima vise HDD-a-sata optike, ne gine mu patnja i po tom pitanju jer sta se desava: Ako hocu nesto da probam-premestim-iskljucim pod obavezno skidanje gornjeg kaveza za HDD (automatski povljaci i cupanje kablova iz tog hdd-a,a to je posebna prica). A ko jos koristi IDE kablove za HDD i optiku neka ide u crkvu da se pomoli pre sklapanja-moze da se oprosti od cable management-a.

3. Ko ima i mora da stavi HDD-ove u gornji kavez imace mnogo problema ako ima vecu-duzu grafiku ili da pozove neko dete da mu malim rukama-prstima poveze HDD-ove jer skoro da ne moze da se pridje http://i38.tinypic.com/14m4abp.jpg

4.Donji kavez sa hdd-ovima: idealno je imati samo jedan HDD i njega staviti na prvom mestu sa spoljne strane i tu se lako skida. Ako imate vise hardova za dole trenirajte zivce oko povezivanje istih ili opet uposlite malo dete jer ima mesta samo za 2 prsta- naravno ova prica samo pije vodu ako je bitan cable management,inace ako cete samo da tovarite,onda se ne sekirajte. Mada ,neko bi reko: "izvadi kavez,povezi i vrati" -jeste,sve je to lepo da su sata kablovi pola metra i da se ni o cemu ne vodi racuna. Ako hocu da tu iole struji vazduh mora postojati neki red.

5.Ista situacija i sa kablovima od napajanja i tim delom kucista- vrlo nepristupacno zbog srednje 12-tice. Muka ziva da se ubodu potrebni kablovi od napajanja.

Znaci-Isplanirajte sta cete-gde cete - sklopite i ne otvarajte- za takve ljude idealno,inace ko s vremena na vreme nesto isporabava-menja-ovo kuciste bi ga samo nerviralo.

E sad da pricamo malo o tisini na moj nacin:

3 fana koja dolaze uz kuciste su avioni i tu nema dalje rasprave. Dzabe izlovane i debele stranice kad cela buka dolazi odozgo kroz rupe i pozadi :wall: I sta se desava: Moram pod obavezno da imam 12 ticu napred srazmerno guzvi u kucistu,tako da je taj prednji fan pod obavezno. Suma sumarum- ako je ovo kuciste tiho(ili jos gore najtishe kako pishu po netu) mogu samo da sanjam kakve su ostale jeftinije kante.

Provetrenost i temperature:

S obzirom na ovolike ventove provetrenost je naravno pristna i sto je najgore,to je jedna od velikih prednosti ovog kucista (a na jednom review-u na netu mu porvetrenost stavili kao manu- de*ili!!!) ,konkretno:

Evo sada,u letnjim mesecima,temp.ploce na def.clock-u u starom kucistu mi je bila oko 42C,sada ovako: sa iskljucenim gornjim ventom 35C,sa ukljucenim 32-33C.-znaci osetna razlika.

Svi pricate bolje HDD-ovi u donji kavez zbog temperature: Kod mene kontra: u gornjem kavezu mi se nalazi jedan hdd koji ne prelazi 35C ,u donjem kavezu 2 HDD-a variraju od 38-41C (jedan ne prelazi 38 a drugi ide do 41,a oba u idle recimo-ne znam zbog cega ta razlika,to moram da ustanovim)

Temperatura grafike pala za 2-3C u Idle u odnosu na staro kuciste.
Cpu temperatura tek pala promenom Cpu coolera (TX zamenio za 212) ,stavljanjem druge 12tice na 212,a ako popalim "turbine" na high proc. se ohladi samo-tako.

Zakljuci se provlace kroz gornja objasnjenja...Ovo kuciste je drugari daleko od onoga kako ste ga ovde prikazali i mislim da ne vredi te pare iz prilozenog. Sve jeste samo NE funkcionalno.Ako je za utehu ima samo jednu ubitacnu plavu diodu,i njoj ne gine jedna crna izolirka preko :-devil-:

...i za kraj evo kako to sve izgleda insde: (Slike spolja ovih dana u " Kakva vam je soba..." )
http://i38.tinypic.com/23jrfoy.jpg
Ako neko misli da moze bolje i efikasnije neka me prosvetli da ga blagosiljam.

Toliko sto se tice mog licnog iskustva, bice bolje da me ovo kuciste vremenom orasplozi inace ode u thread "ako nekom treba dzabe" :d jer sam sad debelo pod tripom "bacio sam pare".

PozZ.

@VexMunja:
Zao mi je zbog svih tvojih problema, ali Antec P182 je midi tower i nije namenjen za 10 diskova i 6 optika.:)
Sto se graficke tice, ubace se diskovi, povezu, graficka se prikljuci na napajanje i ubaci u plocu, ja tu ne vidim nikakav problem na relaciji diskovi graficka.:)
E da, ventovi su tihi na low setovanju, daleko su od aviona.;) Na high jesu dosta bucni, tu nema rasprave.

Poslednja izmena:
al niko ne kaze koliko se telio dok je sklapao ovaj budjavi antec!!!

Da si malo pažljivije čitao, naišao bi na dosta komentara baš o tome, svako ko je sklapao je rekao da je trajalo dugo, ali je baš zato krajnji rezultat fantastičan.

Toliko sto se tice mog licnog iskustva, bice bolje da me ovo kuciste vremenom orasplozi inace ode u thread "ako nekom treba dzabe" :d jer sam sad debelo pod tripom "bacio sam pare"

Ako ti padne na pamet da ga se otarasiš, samo javi, taman će mi lepo leći još jedan za koji ću sa zadovoljstvom da se žrtvujem i "pomučim" da bi sklopio :)

ali Antec P182 je midi tower i nije namenjen za 10 diskova i 6 optika.:)

Itekako može da se namesti, postoji jedna slika na nekom Antec forumu gde je čovek ubacio upravo 10 diskova u mašinu, doduše sa dve optike, ali ne vidim kome treba više, i zamisli, sve mu funkcioniše kako treba, nije se žalio da mu je bilo teško :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno