- Učlanjen(a)
- 02.12.2005
- Poena
- 380
HAAHAHAAHAHA...i dobijes na poklon Misa i Tastaturu.
Ja mislim da cela Srbija sada treba da kupi deonice AMD-a po $7.06/kom pa da ih prodamo kad skoce (nakon sto ih NVIDIA kupi), a onda od tih para da kupimo jedno lepo tropsko ostrvo i ostavimo Balkan i nase politicare Albancima na poklon :d
I vest da Intel kupuje nVidiu potiče od theinquirer.
Zanimljivo kako sve interesantne vesti potiču sa jednog istog mesta . . .
ne bi bio monopol jer, kako je vec neko rekao, intel proda vise grafickih nego ove dve kompanije (ponaosob). Tu je i SiS, S3 itd. itd. KAd se sabere ucesce nVidie i ATI-ja na trzistu (u %) i to ucesce ne prelazi odredjeni % celukopnug trzista sve je ok. (ako neko zna koji je propisani % koji ne sme da se predje neka napise).
ne bi bio monopol jer, kako je vec neko rekao, intel proda vise grafickih nego ove dve kompanije (ponaosob). Tu je i SiS, S3 itd. itd. KAd se sabere ucesce nVidie i ATI-ja na trzistu (u %) i to ucesce ne prelazi odredjeni % celukopnug trzista sve je ok. (ako neko zna koji je propisani % koji ne sme da se predje neka napise).
Nema govora o 90% trzista. Ako posmatras samo gamerske & workstation masine onda si u pravu, ali postoji mnooogooo vise office masina sa integrisanom Intel grafikom.
Ne gleda se to tako. Gleda se ukupno tržište grafičkih karti. Ne može to da se deli u segmente. Tako bi npr. trebalo da se zabrani Mozilli da kupi neku firmu koja se bavi internet tehnologijom jer Firefox u segmentu open source internet pretraživača drži 99% tržišta. Nema deljenja. Nvidia + ATI drže nekih 40-50% tržišta, mrzi me sada da kopam brojke, ako se gledaju svi segmenti.Pa naravno da o tim karticama govorim. Te office kartice su totalno drugo trziste. Postoji gamersko trziste, i tu su glavni nvdiia i ati. I ako bi to bila jedna kompanija, naravno da bi bio monopol. Intel sto pravi integrisane to gotovo nije ni za igranje. To sluzi da mozes u word-u da kucas i slicno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari