Šta je novo?

Antec Nine Hundred "Pitch Black" mod

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Kao sto sam obecao u sobi "moje skrivanje kablova" da cu da odradim mod za vikend, to sam i ucinio. Da krenemo od pocetka... well during the war :p... evo ovako mod je krenuo sa rasturanjem kucista do "golog" lima da ne bih morao da stitim plasticne delove zastitnom trakom a i da bi bilo lakse za farbanje, to izgleda nekako ovako:

Prilozi

• DSCN0867Resize.JPG
    DSCN0867Resize.JPG
    90.8 KB · Pregleda: 247
  • DSCN0870Resize.JPG
    DSCN0870Resize.JPG
    77.1 KB · Pregleda: 188
  • DSCN0868Resize.JPG
    DSCN0868Resize.JPG
    71.2 KB · Pregleda: 181
...idemo dalje, sve je smirglano vodenim smirglama P180 i P360 za zavsrnu obradu. Farba je bila neka nazovi italijanska Star kolor mat crna do 650 stepeni trpi "vatru", farbano u 3 ruke, prva i druga onako malo duze farbano, a treca ruka cisto "ofrlje", inace farba mi se slila samo malo sa zadnje strane kucista i nisam mogao da je uklonim ali mi ne smeta ne vidi se s obzirom da mi je prvi mod valjda mi je oprosteno...

Prilozi

• DSCN0882res.JPG
    DSCN0882res.JPG
    91.4 KB · Pregleda: 275
  • DSCN0884res.JPG
    DSCN0884res.JPG
    88.2 KB · Pregleda: 236
  • DSCN0887res.JPG
    DSCN0887res.JPG
    86 KB · Pregleda: 279
  • DSCN0888res.JPG
    DSCN0888res.JPG
    94 KB · Pregleda: 224
  • DSCN0889res.JPG
    DSCN0889res.JPG
    89.4 KB · Pregleda: 225
Poslednja izmena:
...i "jopet" idemo dalje. Zaboravio sam da napomenem da sam sekao otvore na limu na kome se kaci ploca "zbog sporadju protinjanja" kablova. Seceno je malom ceonom brusilicom, jes da je malko ukrivo ali kad vi ne bi videli ukrivo one ne bi bile ukrivo :p :D. Takodnje me nije mrzelo da farbam i kaveze za HDD-ove i unutrasnje stranice limova kojima se zatvara kuciste...

Prilozi

• DSCN0892res.JPG
    DSCN0892res.JPG
    88.8 KB · Pregleda: 228
  • DSCN0893res.JPG
    DSCN0893res.JPG
    115.8 KB · Pregleda: 193
  • DSCN0894res.JPG
    DSCN0894res.JPG
    113.5 KB · Pregleda: 220
  • DSCN0895res.JPG
    DSCN0895res.JPG
    112.4 KB · Pregleda: 210
...ofarbao sam i CM Cool Drive 4 u crno da se slaze sa ostatkom ekipe. Modovao sam i napajanje ehhe, skinuo sam plocicu na kojoj pise koje je napajanje i zalepio je sa druge strane jer u ovom kucistu kao sto se da videti napajanje stoji da dodnjoj strani kucista i okrenuto je naopacke...

Prilozi

• DSCN0897res.JPG
    DSCN0897res.JPG
    123.6 KB · Pregleda: 424
  • DSCN0901res.JPG
    DSCN0901res.JPG
    114.4 KB · Pregleda: 357
  • DSCN0907res.JPG
    DSCN0907res.JPG
    124.2 KB · Pregleda: 381
  • DSCN0909res.JPG
    DSCN0909res.JPG
    147.4 KB · Pregleda: 386
...evo i jos koja fotka... kablove nema sanse da sakrijem jer ih ima previse i ili su prekratki ili predugacki kompromisa nema... komp kao sto se vidi jos uvek nije gotov jer mu fale graficke kartice, treba da mi stignu 2 x ATI HD3870 za CrossFire, ostatak ekipe cine Gigabyte X38-DQ6, Intel Q6600, 2x 2GB Geil Black Dragon, 2x WD 250GB 16MB kesa sata2, Lite ON i LG optika, i Creative X-Fi Music edition, da ne nabrajam sve sto pise u moja masina... ako nekome treba neki savet ili tako nesto neka se javi rado cu da pomognem svima i ako mi je ovo prvi mod ali sam naucio nesto iz svojih gresaka. Pozz

Prilozi

• DSCN0904res.JPG
    DSCN0904res.JPG
    101.5 KB · Pregleda: 397
  • DSCN0908res.JPG
    DSCN0908res.JPG
    150.1 KB · Pregleda: 448
  • DSCN0910res.JPG
    DSCN0910res.JPG
    108.8 KB · Pregleda: 411
Poslednja izmena:
jos samo jedna napomena dok me niste napali za napajanje, ona plocica na kojoj pise oznaka napajanja je od metala, nema sanse da se skine a da se ne zguzva malo lim, vidi se i na slikama da je ta plocica sva izguzvana i presavijana na 100 mesta

Lepo uradjeno,mozda da nabacis neko osvetljenje[neonke :)] mislim da bi bilo josh bolje.Recimo nesto tipa uv ;)

Lepo uradjeno,mozda da nabacis neko osvetljenje[neonke :)] mislim da bi bilo josh bolje.Recimo nesto tipa uv ;)
gde da ih stavim????, nema potrebe, sve zivo svetli plavo jer izbroj koliko ima 12ica po kucistu a sve drece plavo tako da je sve lepo osvetljeno, ne vidi se sad jer nije kompletiran komp, mada razmisljao sam i o neonkama ali stvarno ne znam gde da ih stavim jer je unutra guzva kao u 15h u GSP busevima. Hvala na savetu u svakom slucaju

Poslednja izmena:
trebao si ofarbati i onaj lim sa rupama za usb, ps2 i ostale portove. kao i onaj metal od kartice kojim se zasrafi za kuciste. da bude full black :)

btw odlicno ofarbano.

Poslednja izmena:
trebao si ofarbati i onaj lim sa rupama za usb, ps2 i ostale portove. kao i onaj metal od kartice kojim se zasrafi za kuciste. da bude full black :)

btw odlicno ofarbano.
ofarbani su i ti limovi koji zatvaraju rupe ali posto su graficke koje mi stizu dual slot one zauzimaju omah 4 slota i muzicka uzima 1 ostaju dve rupe koje cu popuniti eSATA bracket-ima tako da nema potreba za ovim limcicima, mada mozda ih i stavim cisto da mi eSATA ne pravi toliku guzvu unutra, dovljan je jedan bracket a u drugu rupu cisto zbog cirkulacije vazduha da stavim limcic

p.s. onaj limcic sto dolazi uz plocu za back panel necu da farbam nekako mi extra izgleda ovako sivkast, bilo bi previse da ga unistim za dzabe

Poslednja izmena:
e, pa onda nije pitch black :D

e, pa onda nije pitch black :D
heheh najjace bi bilo ja uzmem i ofarbam i taj limcic a ti se javis onda i kazes pa gledaj nisi ofarbao plocu i dalje nije picth black :p heheh. Necu da farbam taj lim najvise iz razloga kad budem kasnije prodavao plocu recimo ja moram uz nju da dam i taj limcic a kad ga dam nekom onako skroz crn ima samo da me pogleda cudnim pogledmo ehhehe

Onda prelepi nekom samolepivom folijom ili kolaz papirom. Plasticne tapete se lako uklanjaju sa metala...

Kucishte odlichno izgleda, samo ovi bezvezni kablovi kvare utisak. Kablovi su najveca patnja u kucishtu :D

Izgleda da je lepo ofarbano, samo da se ne ljushti i fenomenalno...

Inace kad vidim ove kablove najezim se, i zato ne podnosim antec ;)
No, lepu mashinu si sklopio, i vidim tamo neke qteke:D
PA mi baci na PM odakle si nabavio :)

:wave:

Izgleda da je lepo ofarbano, samo da se ne ljushti i fenomenalno...

Inace kad vidim ove kablove najezim se, i zato ne podnosim antec ;)
No, lepu mashinu si sklopio, i vidim tamo neke qteke:D
PA mi baci na PM odakle si nabavio :)

farba se ne ljusti unutra nigde, moze da se desi da ce da se oljusti samo poklopac kucista jer je farban samo jednom tj jedna ruka jer to i onako nema veze ofarbao sam cisto da istrosim farbu. A masina ce nadam se do kraja nedelje biti kompletirana cekam samo te graficke da stignu i onda klokovanje testrianje i uzivancija. Imas PM za Qtek. Pozz

Jel nemoze onaj kabal sto strci dijagonalno preko ploce da se nekako zavuce ispod?

Jel nemoze onaj kabal sto strci dijagonalno preko ploce da se nekako zavuce ispod?
nema sanse, probao sam sve zivo, hteo sam da izbusim rupu iznad ploce na istom limu gde su vec secene one ostale rupe, medjutim nema kabal dovoljnu duzinu, samo da je jedno 5cm duzi moglo bi, ovako mora da ide preko sred ploce i nema mu drugog mesta

jos malo slicice, stigle graficke evo kako sad izgleda komp, slikao sam i kad svetli jer neko rece gde je tu svetlo? Inace sad je kuciste krcato!!!

Prilozi

• DSC00255res.JPG
    DSC00255res.JPG
    187.9 KB · Pregleda: 279
  • DSC00256res.JPG
    DSC00256res.JPG
    151.1 KB · Pregleda: 233
  • DSC00259res.JPG
    DSC00259res.JPG
    126.8 KB · Pregleda: 295
  • DSC00256.JPG
    DSC00256.JPG
    151.1 KB · Pregleda: 259
Poslednja izmena:
e sad da mu stavis bov ventil da kaze pssssssssssssssssssssssssssssshhh psssh :D

aauuuuuuuuuuuuu crossfire 3870 :zgran:

lepo sto si kupio CF...jedan hint na pocetku (mozda ga i znas, ali nece biti na odmet): ako budes klokovao kartice iz rive, pazi da posebno podesavas brzinu fana za jednu, pa za drugu, sve mora posebno ;) kad se odvrnu do kraja cuju se ko 747, ali zato ih odlicno 'lade :)...

Poslednja izmena:
lepo sto si kupio CF...jedan hint na pocetku (mozda ga i znas, ali nece biti na odmet): ako budes klokovao kartice iz rive, pazi da posebno podesavas brzinu fana za jednu, pa za drugu, sve mora posebno ;) kad se odvrnu do kraja cuju se ko 747, ali zato ih odlicno 'lade :)...

znam za to, hvala na hintu, isto vazi i za klokovanje podesavaju se posebno za jednu posebno za drugu, kartice se ne greju mnogo u idle su 56 stepeni u loadu ne predju 76 uvek mi ova druga ima manju temperaturu od prve jer preko nje bolje struji vazduh nego preko primarne, ona je hladnija za 3-4 stepena. Do sad nisam dizao kartice preko 850/1200 jos treba da se razgaze :p, 16902 u 3dm06 pod vistom x64 na tim klokovima, 16690 na default, videcu jos da ih kloknem merak mi je da prebacim 17000 bar

I josh jedan predlog... Zameni onaj BOX sa nekim Thermalrightom ili sl, ovako totalno na ovu zverku kvari utisak... ;)

znam za to, hvala na hintu, isto vazi i za klokovanje podesavaju se posebno za jednu posebno za drugu, kartice se ne greju mnogo u idle su 56 stepeni u loadu ne predju 76 uvek mi ova druga ima manju temperaturu od prve jer preko nje bolje struji vazduh nego preko primarne, ona je hladnija za 3-4 stepena. Do sad nisam dizao kartice preko 850/1200 jos treba da se razgaze :p, 16902 u 3dm06 pod vistom x64 na tim klokovima, 16690 na default, videcu jos da ih kloknem merak mi je da prebacim 17000 bar

Predji na XP i ima da preletish 17000 ko od shale ;)

Poslednja izmena:
I josh jedan predlog... Zameni onaj BOX sa nekim Thermalrightom ili sl, ovako totalno na ovu zverku kvari utisak... ;)

Predji na XP i ima da preletish 17000 ko od shale ;)

kuler planiram da uzmem cim skupim kes, *** istrosio sam se za ovu masinu sad malo, a na XP sad i da hocu ne mogu vise, posto su mi diskovi u RAID-u moram da loadujem drivere za XP samo preko floppy-a a floppy nemam vec zadnje 2-3 godine tako da ostajem na visti *** sta da se radi. Inace ocekivao sam ne vise od 15000 u startu ali prijatno sam iznenadjen ovi skorom

Poslednja izmena:
ne moras da loadujes drajvere za radi. dosta novih izdanja xp_a ima ubacene drajvere za raid, a i uvek mozes sa nLite napraviti svoj instalacioni xp sa vec ucitanim drajverima za raid.

hmm probao sam Rivu, i ne mogu da biram drugu karticu, znaci u listi stoji samo jedna u pitanju je 2.06 verzija, znaci podesim kuler za nju ali nista, mada nema veze podesena je faricki da dize obrtaje u zavisnosti od visine temperature na svakih 10 stepeni vise dize se kuler za 10%, dize uvek kad krene veca temperatura, a komp se cuje kao ves masina onda

Vrh Dno