Šta je novo?

Sta da kupim od TV karti? :)

UNKnoneNOWN

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2003
Poena
609
imam geforce 7600GT i 22" wide tft
dajte neke preporuke za tv karte...
:banana:

Pazi ovo!

Uzmi lepo externi TV tjuner (ne USB, nego stand alone). Ja uzo evo ovo i ne žalim. Inače, imao sam pre Leadtek 2000 Expert (koji važi za solidan TV tjuner), ali ovaj ima 3 puta bolju sliku. Da ne bude zabune, čim sam ga kupio otišao sam kod ortaka koji ima 2000 expert i 19" tft sa DVI, i uporedili smo oba tjunera. Nebo i zemlja, jednostavno ovaj LEADTEK WinFast TV Pro II bolje pegla sliku, nema šuma, itd.
I ja imam 22" tft, na komp mi je zakačen NARAVNO preko DIGITALNOG ulaza, a na tv tjuner preko analognog. Poenta je da ti ne treba komp za gledanje TV, a i kvalitet je bolji.

Da li se preko tog LEADTEK WinFast TV Pro II mogu snimati emisije i ostalo, da li se moze koristiti kao video ulaz?

Da li se preko tog LEADTEK WinFast TV Pro II mogu snimati emisije i ostalo, da li se moze koristiti kao video ulaz?

Ne moze da snima, zato što nema baš nikakvu vezu sa računarom. Ima video i audio in, kao i video out (S-VIDEO).
Mogao bi da snimaš ako imaš VIVO karticu, da video out dovedeš u grafičku, pa da nešto "skarabudžiš".
Iskreno, koji će ti snimanje?? I dok sam imao internu TV kartu nisam se pretrgao od snimanja, isto tako kao što su svi kupovali video rekordere radi snimanja :p Ja sam rešio da mi treba kvalitet i jednostavnost, ne mogu više da se bakćem i sa TV kartama, ovo samo uštekaš i voziš, i to veoma lepo :D
PS
Jedan ortak se oduševio što ima video in, pa može da zakači SONY PS na monitor :) Samo još da dodam da ovo čudo ima max rezoluciju 1440x900, što je super za wide screen monitore.

Poslednja izmena:
Uzmi lepo externi TV tjuner (ne USB, nego stand alone). Ja uzo evo ovo i ne žalim. Inače, imao sam pre Leadtek 2000 Expert (koji važi za solidan TV tjuner), ali ovaj ima 3 puta bolju sliku. Da ne bude zabune, čim sam ga kupio otišao sam kod ortaka koji ima 2000 expert i 19" tft sa DVI, i uporedili smo oba tjunera. Nebo i zemlja, jednostavno ovaj LEADTEK WinFast TV Pro II bolje pegla sliku, nema šuma, itd.
I ja imam 22" tft, na komp mi je zakačen NARAVNO preko DIGITALNOG ulaza, a na tv tjuner preko analognog. Poenta je da ti ne treba komp za gledanje TV, a i kvalitet je bolji.

E bas sad gledam ovaj TV tjuner. Reci mi na kom principu to radi. Jel on izigrava tv karticu? De malo pojasni.

Ako hoćeš maksimalnu funkcionalnost, kupi internu TV karticu sa hardverskim MPEG2 enkoderom. Pored odličnog kvaliteta snimanja, imaćeš i TimeShift koji je veoma koristan za vraćanja scena, premotavanje reklama, itd...

Ako hoćeš maksimalnu funkcionalnost, kupi internu TV karticu sa hardverskim MPEG2 enkoderom. Pored odličnog kvaliteta snimanja, imaćeš i TimeShift koji je veoma koristan za vraćanja scena, premotavanje reklama, itd...

Ma da, super. Sve je to lepo, ali iskreno, koliko vas snima programe i koristi TimeShift?
Poenta stand alone TV tjunera je da ti ne treba komp, kao što sam već rekao. A o kvalitetu slike ne vredi raspravljati - neuporedivo je bolja:smoke:
PS
Još jedan razlog zbog kojeg sam se odlučio za stand alone TV tjuner je taj što nemam gde da ubodem PCI kartu, bem ti današnje PCI-E ploče.

iscitao sam ovo...ali nesto mi nije jasno
ove Hauppauge kartice traze da imam instaliran win xp mce 2005 ili moze da ostane i SP2?
i kakav je kvalitet slike koji ona snimi sa mpeg2?
jel taj isti encoder koriste recimo ovi novi dvd rezaci za kucu sto imaju u sebi i tuner?

p.s. stvarno ne znam nista o ovim stvarima pa mi treba uprosceno objasnjenje :d

Naravno da koristim snimanje, a naročito TimeShift - pa to je najkorisnija opcija koju možeš poželeti!!! Kad jednom počneš da koristiš Time Shift gledanje TV programa dobije potpuno novi kvalitet. Sada mi je čudno kada sednem pred "običan" TV, mahinalno krećem da tražim pauzu i premotavanje na daljinskom :)
Vrlo rado bih dao preporuku za TV tjuner, ali ja sam moj kupio pre 2 godine (ATI Theater 550) pa ne verujem da se sada može naći na tržištu. Prvih nekoliko meseci muku sam mučio sa lošim drajverima (po starom ATI-jevom principu :)) ali su sada drajveri OK, kartica radi super sa PowerCinema 5 TV softverom na XP-u i Windows Media Center-u na Visti. Slika je super u odnosu na druge TV kartice (zato je i koštala oko 100eur), a ima i hardverski MPEG2 enkoder koji potpuno rasterećuje procesor i pravi savršene snimke, slika i zvuk su uvek u sinhronizaciji (za razliku od običnih TV tjuner kartica sa kojima sam se ranije mučio)
Mislim da ATI sada ima noviju karticu (ATI Theater 650) ali ne znam kako radi i da li su drajveri OK

Uf snimanje
sa it sveta, čovek snimao sa KWorldom !!! (sa hardverskim encodingom)
Kod:
rapidshare.com/files/59302906/Kworld-MPEG-2-HARDWARE-MCE_201-Studio-B.mpg.html
slika je boli glava
mogu samo da zamislim kakva je kod hauppague:smash:

kažeš ovo čudo da ima rezoluciju 1440x900 mene interesuje jel ima neka takva kartica da podržava 1920x1xxx rezoluciju i dal je izvvdljivo da se prikači PS3 i da se igra sve u Full znači full HD

Malo mi je nejasno - nemam iskustva sa ovim stvarima. Da li taj Leatek TV Pro II moze da se koristi kao externi TV tuner uz , recimo, laptop (mislim, da gledam tv program na laptopu)?

Ne mere bez kabla :p

Malo mi je nejasno - nemam iskustva sa ovim stvarima. Da li taj Leatek TV Pro II moze da se koristi kao externi TV tuner uz , recimo, laptop (mislim, da gledam tv program na laptopu)?

Ne može:D Lap topovi nemaju DSUB priključak pa da koristiš ekran kao monitor.

Da li WinFast TV Pro II moze da se koristi na monitoru od 22"/ 1680*1050/,posto na Leadtekovom sajtu pise da podrzava maksimalnu rezoluciju do 1280*1024,a ovde je spomenuto da je maksimalna 1440*900?Ako moze neko da pojasni odnos izlaznih rezolucija ovih tv boksova i rezolucija monitora.

Zar ne moze Leatek TV Pro II da se prikaci na laptop preko usb-a???

Koji USB tv-tjuner je najbolji po vasem misljenju za laptop. (a da ga ne sprzi struja iz kablovske)??

Vrh Dno