Šta je novo?

Komp se ne pali ...

SSJ_5

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2006
Poena
319
E vako imam problem ... Komp se upali ali nece da se prikaze slika na monitoru. I kad pokusam da ga ugasim na dugme ne moze ... (Sumnjam na plochu (mozda bios?) ili mozda napajanje?)

Poslednja izmena:
Probaj da uradis CMOS imao takav slucaj uradio CMOS i on proradio

Prvo probaj napjanje,tj, probaj sa drugim napajanjem,onda mozes da CLEAR bios,pa da probas da ga upalis,onda skini memorije i ocisti ih gumicom pa opet upali ako do sada nemas nista probaj sa drugim memorijama i drugom vga/ako nije nista od toga sigurno je ploca

imao sam slican problem na epox-u 8rda+
ispostavilo je se da mu je prednji USB panel pravi neki spoj i da nije
hteo da se butuje
prvo probaj clear cmos, jer ti je to najmanje cimanje
a onda ovo sto je naveo mANITU

Ne mogu da nadjem konektor na plochi da premestim jumper (da clearujem bios) ... Plocha je Gigabyte GA-K8NF-9. Znachi nikako ne vidim gde je.

uglavnom se nalazi negde oko baterije
a mozes i da uzvadis bateriju isti je efekat.

Dali radi beeper na mb?ako ne daje nikakav zvuk tesko da moze da bude nesto od nje

E vako imam problem ... Komp se upali ali nece da se prikaze slika na monitoru. I kad pokusam da ga ugasim na dugme ne moze ... (Sumnjam na plochu (mozda bios?) ili mozda napajanje?)

Slican problem upravo ima moja sestra.Naime,ne pojavljuje se slika tako iz par pokusaja paljenja,pa se zatim pojavi,i kad sestra krene da zapisuje nesto,posle 2 minuta se sam restartuje ili ugasi.Takodje,kad sam pokusao da ga ja upalim,cuje se isti zvuk kao kod restartovanja,i to u intervalima 3-4 sekunde(uzastopni restarti posle 3 sekunde).
Zatim,nisam mogao ni da ga ugasim...Napajanje je provereno tj.stavili smo drugo i isto se desava.Jel ploca otisla?Neki kondenzatori na njoj?Ona sutra ili prekosutra ide da uzme drugu plocu.

Znachi kod mene nista ne pomaze, a kao sto rekoh ne mogu naci bios (mada sam izvadio i vratio bateriju)

SSJ5 - covece, za shta ti sluzi D bracket ? uzNi uputstvo od ploche, prochitaj, uglavi D bracket u kucishte (dobicesh i dva USB porta pride) i vidi koji ti je problem sa kompjuterom.

shto se tice MSI plocha - najverovatnije je RAM memorija, izvadi sve module, vrati ih, ochisti i vozi.

i, obavezno vidi da li ti je, u sluchaju da je jedan modul, stavljen u jedan od prva dva slota (na tvojoj plochi prva dva su zeleni, druga dva su narandzasti)

SSJ5 - covece, za shta ti sluzi D bracket ? uzNi uputstvo od ploche, prochitaj, uglavi D bracket u kucishte (dobicesh i dva USB porta pride) i vidi koji ti je problem sa kompjuterom.

shto se tice MSI plocha - najverovatnije je RAM memorija, izvadi sve module, vrati ih, ochisti i vozi.

i, obavezno vidi da li ti je, u sluchaju da je jedan modul, stavljen u jedan od prva dva slota (na tvojoj plochi prva dva su zeleni, druga dva su narandzasti)
Ma nije MSI plocha u pitanju, nego Gigabyte.

Evo sad sam zamenio napajanje i isti je problem ... Izgleda da je plocha otegla papke. A memoriju sam skido i menjo slotove xxxxx puta. (to je prvo shto sam uradio)

Poslednja izmena:
I ???? Jel onda plocha u pitanju? Znachi gori LED, rade cooleri ali ne daje sliku niti moze da se ugasi na dugme.

Nisam josh menjao grafu (a ni hdd, ali mislim da nema veze sa njim ...). A za ram sam menjao slotove.

ok to sto si menjao slotove,
ali probaj i sa drugom memorijom i drugom grafickom,
a sve ostale komponente raskaci pa i hdd i cd rom
mozda je nestou kratkom spoju.

komp se ne pali...

Da ti nije USB flash uboden?
moj komp se u tom slucaju ne dize

Vrh Dno