Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

Vugla igra mi izbacuje, pogotovo kada cackam grafiku. Menjao drajvere, klokovi fabricki, ali ne vredi.
Jel imao neko slicnih problema i kako ih je resio?. Da napomenem da imam neku verziju od 8.5GB

Meni nece ni da pokrene igru.Sve sam pokusao ali samo crn ekran i to je to_Odustao sam vise.

stavio sam patch 1.1 i problemi su nestali!
Igra je super, samo mi framerate mnogo varira pa mi je problem da stignem u jednom komadu ;)
Drzim na rez 1650x1050 medium detalje. Sta da smanjim a da dobijem igriv framerate??

Poslednja izmena:
stavio sam patch 1.1 i problemi su nestali!
Igra je super, samo mi framerate mnogo varira pa mi je problem da stignem u jednom komadu ;)
Drzim na rez 1650x1050 medium detalje. Sta da smanjim a da dobijem igriv framerate??

Mogao bi malo da overclockujes procesor...
A i pored toga ne mozes ocekivati da ti OVA igra radi dobro na toj rezoluciji i sa pretpostavljam ultra podesavanjima, za to sluzi 8800Ultra ,).

Ja na mojoj konfiguraciji igram na 1024x768 (imam 17" CRT :smoke:), ali sa ultra podesavanjima i 4x AA, dakle sve na maximum i igra radi ok. Single trke lete (oko 50 fps-ova), ali trke sa vise vozila znaju malo da secnu sa vremena na vreme, a kada ne seckaju onda je fps oko 35-40. Uglavnom je dosta igriva kod mene...
A opet bilo je trenutaka kada je igra seckala neizdrzivo bez obzira na podesavanja koja sam stavljao, to je onaj vec cuveni neobjasnivi pad fps sa recimo 40-tak na 15 fps-ova...

@GoRaNStEin
Kako tebi radi igra i na kojim podesavanjima, posto vidim da imas zver od racunara...

samo ne rezoluciju :D
Hocu da smanjim ali nemam ni jednu manju wide rezoluciju ponudjenu osim native da bi mogao da skaliram kako treba. Sve su odnos 1.33 ili 1.25. Stavio sam na 1024x768 i sada leti!
@zdravko
ma drzim na medium detalje i AA samo na 2X u native. Nije da igra secka ali recimo kad prolazim kroz sume engleske fps pada ispod 15-20 i onda u nekim krivinama odleti preko 50 sto igru cinu dodatno interesantnom :d

Poslednja izmena:
fixed aspect ratio iz igre je to odradio kako treba. Da napomenem da je igra posle 1.1 patcha stabilna i ne puca.

@GoRaNStEin
Kako tebi radi igra i na kojim podesavanjima, posto vidim da imas zver od racunara...

Pa nije bas najsrecnije, ali s obzirom da znam kako radi na 8600GTS (klokovana na 740/1100) + E6550(klokovan na 3.2) i sve to u 1680x1050 pri istim detaljima (bez AA), mogu komotno da se sutam u dupe od srece (naravno, sa mnogo vecim deficitom u dzepu :S:) ...

A tek kad cujem kako jadno radi na konzolama (PS3 verzija je jos i ojadjena), pa ovo bre leti :D.

Sve je maximalno desno sto moze da se odvrne, 1680x1050, 4xAA.

Inace, Race Driver One takodje ce raditi na Neon endzinu koji koristi DiRT, pa ocekujte jos vecu patnju, jer ce biti detaljnija i zahtevnija, naravno:
http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=12326 .
A koliko sam čuo (čitaj čitao), i Operation Flashpoint 2 ce isti taj endzine da koristi ...
Eto nama srece :D

Prilozi

• DiRT 2007-10-01 01-31-03-98.JPG
    DiRT 2007-10-01 01-31-03-98.JPG
    318 KB · Pregleda: 84
  • DiRT 2007-10-01 01-32-10-50.JPG
    DiRT 2007-10-01 01-32-10-50.JPG
    281.3 KB · Pregleda: 99
  • DiRT 2007-10-01 01-34-40-85.JPG
    DiRT 2007-10-01 01-34-40-85.JPG
    242.9 KB · Pregleda: 96
  • DiRT 2007-10-01 01-36-34-93.JPG
    DiRT 2007-10-01 01-36-34-93.JPG
    259.2 KB · Pregleda: 105
  • DiRT 2007-10-01 01-37-41-06.JPG
    DiRT 2007-10-01 01-37-41-06.JPG
    224.4 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
***, bruka kako izgleda:zgran:. Čoveče, nisam ni znao da je tako:type:

Pa nije bas najsrecnije, ali s obzirom da znam kako radi na 8600GTS (klokovana na 740/1100) + E6550(klokovan na 3.2) i sve to u 1680x1050 pri istim detaljima (bez AA), mogu komotno da se sutam u dupe od srece (naravno, sa mnogo vecim deficitom u dzepu :S:) ...

A tek kad cujem kako jadno radi na konzolama (PS3 verzija je jos i ojadjena), pa ovo bre leti :D.

Sve je maximalno desno sto moze da se odvrne, 1680x1050, 4xAA.

Inace, Race Driver One takodje ce raditi na Neon endzinu koji koristi DiRT, pa ocekujte jos vecu patnju, jer ce biti detaljnija i zahtevnija, naravno:
http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=12326 .
A koliko sam čuo (čitaj čitao), i Operation Flashpoint 2 ce isti taj endzine da koristi ...
Eto nama srece :D

- Vidim da tebi radi slicno kao i meni, samo meni na 1024x768 a tebi na 1680x1050...
(u odnosu na tebe, malo mi brze rade single trke, a malo sporije trke sa vise vozila).
One trke (na slici gde imas 36 fps-ova su i meni najzahtevnije, ali zato ta vozila i najlepse izgledaju).
Moram reci da se primeti razlika izmedju rezolucija na kojoj igramo, ali ipak nije tolika razlika kolika je razlika u ceni izmedju GTS-a i GTX-a :smoke:.
- Zar nije Operation Flashpoint vec izasao samo pod imenom Armed Assault ?

P.S. A zasto si stalno poslednji na trkama sa vise vozila, sva sreca pa imaju single rally trke, tu bar imas privid da si prvi dok ne prodjes pored checkpoint-a... :d.

Poslednja izmena:
- Vidim da tebi radi slicno kao i meni, samo meni na 1024x768 a tebi na 1680x1050...
(u odnosu na tebe, malo mi brze rade single trke, a malo sporije trke sa vise vozila).
One trke (na slici gde imas 36 fps-ova su i meni najzahtevnije, ali zato ta vozila i najlepse izgledaju).
Moram reci da se primeti razlika izmedju rezolucija na kojoj igramo, ali ipak nije tolika razlika kolika je razlika u ceni izmedju GTS-a i GTX-a :smoke:.
- Zar nije Operation Flashpoint vec izasao samo pod imenom Armed Assault ?

P.S. A zasto si stalno poslednji na trkama sa vise vozila, sva sreca pa imaju single rally trke, tu bar imas privid da si prvi dok ne prodjes pored checkpoint-a... :d.

Jedno je Arma, a sasvim drugo OFP, Bohemia je prodala pravo na ime Operation Flashpoint codmasters izdavacu, pa su izbacili ArmA (slicna situacija kao sa Football Managerom), a Codemasters treba da izbace Operation Flashpoint 2 koji nece imati veze sa Bohemia Interactive.

Poslednji sam u trkama da bih uhvatio shot kada je najzahtevnije, a to je kada su protivnici ispred tebe :D

OFP, OFP2 i Armed Assault nemaju veze jedna sa drugom, osim po realizmu

Pretece me Goran :)

Poslednja izmena:
Jedno je Arma, a sasvim drugo OFP, Bohemia je prodala pravo na ime Operation Flashpoint codmasters izdavacu, pa su izbacili ArmA (slicna situacija kao sa Football Managerom), a Codemasters treba da izbace Operation Flashpoint 2 koji nece imati veze sa Bohemia Interactive.

Poslednji sam u trkama da bih uhvatio shot kada je najzahtevnije, a to je kada su protivnici ispred tebe :D

A to je razlog zasto se gusis u prasini iza :D.
Delimicno tacno, najmanji je fps kada si medju njima...
A oni fps-ovi su ti znaci minimalni koje imas tokom igranja. Meni su dosta slicni rezultati (na 1024) ali ipak zna da se desi pad na 30-tak fps-ova...

OFP, OFP2 i Armed Assault nemaju veze jedna sa drugom, osim po realizmu

Pretece me Goran :)

Pa bitnija je uvek bila ekipa koja pravi igru nego izdavac.
Crysis versus Far Cry 2... Crysis naravno...
To znaci da je pravi naslednik Opertaion Flashpoint-a: Armed Assault.
Armed assault nije bas preterano zahtevan, koliko sam mogao da vidim po netu...

Pa ako budu upotrebili DIRT endzin za OF2, u odnosu na njega Crysis ce biti mala beba po zahtevnosti... :D.

Poslednja izmena:
@zdravko:

igras u 1024x768 ali sa 4xAA ?! :zgran: Zar nije bolje native rez 1280 i 2xAA ili cak i bez AA ?

@zdravko:

igras u 1024x768 ali sa 4xAA ?! :zgran: Zar nije bolje native rez 1280 i 2xAA ili cak i bez AA ?

Native mog monitora je 1024x768 ;). Znam da nas nema jos mnogo sa CRT monitorima, izumiremo polako :D.
Kada budem pazario TFT (931BF ili 960BF) onda cu se igrati na 1280x1024.
Moracu da krenem da se navikavam da igram bez bez AA (do Crysis i ostalih zveri), hebes krzave ivice...:d

Uz rizik da ispadnem noob :p, ne razumem samo kako mogu da koriste engine trkacke igre u jednom FPS naslovu ?

Uz rizik da ispadnem noob :p, ne razumem samo kako mogu da koriste engine trkacke igre u jednom FPS naslovu ?
Endžin po svojoj prirodi nije striktno vezan ni za jedan žanr. To je program koji crta grafiku i pomiče likove, a ti fiksiraj kameru i definiši pravila kretanja kako hoćeš.

Pre tri dana sam konačno rešio da probam i ja Dirt. Nabavio sam u međuvremenu dual core procesor, pa rek'o imam valjda mašinu za neki minimum užitka.
Na sreću, bio sam u pravu... ali jednu stvar nisam očekivao.
Ova igra me je totalno raspametila!
Ne pamtim kada sam se toliko oduševio nekom igrom koja ne spada u žanr koji me inače primarno interesuje, ali Dirt je stvarno remek delo!
Grafika, zvuk, muzika, fizika, osećaj tokom vožnje, milion sitnih detalja... skidam im kapu zaista...
Izvukoh volan iz naftalina i evo malo malo pa sednem da vozim još malo :)
Uhvatio sam sebe kako 90% replay-eva odgledam od početka do kraja, a neke i po dva puta :D
Od mene 10/10!
Žao mi je samo što sam ipak ograničen na 1024x786 sa medium detaljima i bez AA, ali i ovako igra izgleda da se smrzneš!

Pre tri dana sam konačno rešio da probam i ja Dirt. Nabavio sam u međuvremenu dual core procesor, pa rek'o imam valjda mašinu za neki minimum užitka.
Na sreću, bio sam u pravu... ali jednu stvar nisam očekivao.
Ova igra me je totalno raspametila!
Ne pamtim kada sam se toliko oduševio nekom igrom koja ne spada u žanr koji me inače primarno interesuje, ali Dirt je stvarno remek delo!
Grafika, zvuk, muzika, fizika, osećaj tokom vožnje, milion sitnih detalja... skidam im kapu zaista...
Izvukoh volan iz naftalina i evo malo malo pa sednem da vozim još malo :)
Uhvatio sam sebe kako 90% replay-eva odgledam od početka do kraja, a neke i po dva puta :D
Od mene 10/10!
Žao mi je samo što sam ipak ograničen na 1024x786 sa medium detaljima i bez AA, ali i ovako igra izgleda da se smrzneš!

To ocigledno nisi fan simulacija voznje, kada te raspametila ova igra u svakom pogledu. Mene samo graficki, ali je 100% arkada, e sad nekome se zbog toga bas svidja...
Meni ne, pogotovo sto prethodne Colin igre nisu bile 100% arkade, vec nesto pola arkada pola simulacija...
Odigraj ti Richard Burns Rally, pa onda odgledaj replay, to je kao da gledas WRC uzivo, dok kad gledas replay iz DIRT-a onda ovo izgleda kao da je replay iz neke igre :p :D.
RBR rules...

Pa rekoh da nisam fan, tj. da mi to nije primaran žanr koji igram.
Pazi, nisam upoređivao igru sa tim drugim "uber" simulacijama, prosto zato što ih nisam probao.
Jedini reper mi je osećaj kada vozim pravi auto, a vozač sam već preko 10 godina. Kada uhvatim volan sa FF-om i prebacim se na pogled iz kokpita, veoma je uverljiv doživljaj.
Probaću i tog Richard Burnsa, baš me zanima da li je toliko bolji koliko tvrdiš :p

1.) Jedini reper mi je osećaj kada vozim pravi auto, a vozač sam već preko 10 godina.
Kada uhvatim volan sa FF-om i prebacim se na pogled iz kokpita, veoma je uverljiv doživljaj.
2.) Probaću i tog Richard Burnsa, baš me zanima da li je toliko bolji koliko tvrdiš :p

1.) Ti 10 godina vozis, ali ne rally, tako da ti odmah mogu reci da u DIRT-u nema ni trunke realnosti :p. Ustvari ima, kad okrenes ulevo volan, kola skrenu gle cuda levo... :D.

2.) Probaj, pa ces onda skapirati ovo pod 1. Ili ces ga zavoleti ili neces moci da spojis dve krivine bez loopanja kola i zamrzeces je... ;).
:wave:.

Da da, COLIN je arkada, dok je Richard Burns rally prava stvar, samo bez volana se ne isplati.
Jedna od retkih igara gde se snaga kola oseca, onako kako treba.

Ja sam RBR igrao na tastaturi i igrao sam poprilicno dobro, secam se da sam oborio sve rekorde koji su bili na svim trkama ;).
I naravno osvojio sampionat, mada veoma tesno...

Jel postoji mogucnost da nekako pokrenem ovu igru sa HIS X800GTO?

Grafika ima shreder 2.0.

1.) Ti 10 godina vozis, ali ne rally, tako da ti odmah mogu reci da u DIRT-u nema ni trunke realnosti :p. Ustvari ima, kad okrenes ulevo volan, kola skrenu gle cuda levo... :D.

2.) Probaj, pa ces onda skapirati ovo pod 1. Ili ces ga zavoleti ili neces moci da spojis dve krivine bez loopanja kola i zamrzeces je... ;).
:wave:.

a ti 10 godina vozis reli pa znas da je R. Burns realan, yeah, right ,) Ja samo znam da cim uvatis volan za komp i simulaciju voznje da to odma nema veze ni sa kakvom realnoscu sem sto drzis nesto sto lici na volan u rukama ,) :smash: Tako da, radije cu voziti zabavnu arkadu sa kvazi volanom (sto ovaj D!RT nikako nije jer je tolko arkadan da to vec nema smisla), nego se smarati sa "simulacijama" i nervirati se sto u vektri dizel imam bolju kocnicu nego u reli autu od milion $

Jel postoji mogucnost da nekako pokrenem ovu igru sa HIS X800GTO?

Grafika ima shreder 2.0.

Mislim da neces moci ni da je pokreces, a ako uspes da je pokrenese izgledace tako da bolje da je nisi ni pokretao :d. Ozbiljno, glavni adut ove igre je grafika, a ako to ne mozes sa svojim hardverom da vidis, onda bolje igraj stari dobri CMR 4, koji je sigurno dosta bolji od ovog dela, a tebi ce i graficki bolje izgledati...

a ti 10 godina vozis reli pa znas da je R. Burns realan, yeah, right ,) Ja samo znam da cim uvatis volan za komp i simulaciju voznje da to odma nema veze ni sa kakvom realnoscu sem sto drzis nesto sto lici na volan u rukama ,) :smash: Tako da, radije cu voziti zabavnu arkadu sa kvazi volanom (sto ovaj D!RT nikako nije jer je tolko arkadan da to vec nema smisla), nego se smarati sa "simulacijama" i nervirati se sto u vektri dizel imam bolju kocnicu nego u reli autu od milion $

Pa vidim da nisi imao previse uspeha sa RBR, mnogi su odustali, jer nece da se naviknu na handrd prsent simulacion...:D :p.
Tako da uradi kao sto si i napisao, bolje ti igraj neke neke zabavne arkadice bombonice limunadice :d, RBR je odvec ozbiljno stivo za tebe :smoke:.

Ja takodje igram polu arkade-simulacije kao sto su bili svi prethodni delovi Colin McRaeRally-ja, od kojih se kvalitetom isticu 2. i 4. deo, ali ako cemo o realizmu tu prostora za CMRally nema mesta... RBR rules !!!

Poslednja izmena:
Uf i ja tek sad probao igru. Kod mene na 1360x768 sve na max, 4xaa, ne pada ispod 35, dakle veoma glatko a izuva kako izgleda. I fizika i osecaj ma sve mi se svidja. Nisam neki hard core fanatik voznji tako da je meni ovo sto se tice fizike voznje odlicno.

Nazad
Vrh Dno