Šta je novo?

AMD SocketAM2+ & SocketL1+ ploce

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto bi se salio... pa pishe ti lepo i na linku koji si sam dao :

TechConnect Magazine je napisao(la):
MSI today released a press release to list its AM2+ compatible motherboard line-up. The list includes boards powered by the AMD 690G IGP and Nvidia's mainstream nForce 560 and nForce 520 but it also unveils the new, unreleased chipsets from both AMD and Nvidia.

A i zvanicno MSI saopshtenje :

Listed below are the all the MSI motherboards that are AM2+ Ready and the upcoming MSI motherboards that also will be AM2+ Ready. Current users can make their MSI motherboard AM2+ compatible by updating their BIOS with an AM2+ compatible BIOS.

Current AM2+ Ready motherboards:

Mainboards Chipsets

K9AG Neo2-Digital AMD® 690G
K9AGM3-FIH AMD® 690G
K9AGM3-FD AMD® 690G
K9AGM3-F AMD® 609V
K9N Neo-F V3 NVIDIA® nForce 560
K9N Neo-F V2 NVIDIA® nForce 520
K9NGM3-FIH NVIDIA® GeForce 7050 + nForce® 630a
K9NGM3-FD NVIDIA® GeForce 7025 + nForce® 630a

Upcoming AM2+ Ready motherboards:

Mainboards Chipsets

K9A2 Platinum AMD® RD790
K9A3 CF-F AMD® RD780
K9N2 Diamond NVIDIA® nForce 780a
K9N2 SLI Platinum NVIDIA® nForce 750a
K9N2 Neo-F NVIDIA® MCP78D

http://www.msi.eu/news/press/PR_AM2+_Ready/AM2+_Ready.html

Poslednja izmena:
to samo znaci da mogu da prime AM2+ CPU a ne da imaju AM2+ socket.

tek ove nove ploce ce biti sa AM2+ socketom tj. tek ce one podrzavati HT3.0 i Split power planes

@ typhoon.x......nisi me razumeo....ja pricam o am2+ socketu, a ne o am2 socketu koji ce biti kompatibilan sa am2+ cpu tj. phenomom........to je stara prica da ce uz update biosa skoro sve am2 ploce moci da podrze phenom, ali je fora sto nece moci da iskoriste ht3 i nece imati odvojeno napajanje za jezgra i mem. kontroler

Poslednja izmena:
Sto bi se salio... pa pishe ti lepo i na linku koji si sam dao :

A i zvanicno MSI saopshtenje :

Listed below are the all the MSI motherboards that are AM2+ Ready and the upcoming MSI motherboards that also will be AM2+ Ready. Current users can make their MSI motherboard AM2+ compatible by updating their BIOS with an AM2+ compatible BIOS.

Current AM2+ Ready motherboards:

Mainboards Chipsets

K9AG Neo2-Digital AMD® 690G
K9AGM3-FIH AMD® 690G
K9AGM3-FD AMD® 690G
K9AGM3-F AMD® 609V
K9N Neo-F V3 NVIDIA® nForce 560
K9N Neo-F V2 NVIDIA® nForce 520
K9NGM3-FIH NVIDIA® GeForce 7050 + nForce® 630a
K9NGM3-FD NVIDIA® GeForce 7025 + nForce® 630a

Upcoming AM2+ Ready motherboards:

Mainboards Chipsets

K9A2 Platinum AMD® RD790
K9A3 CF-F AMD® RD780
K9N2 Diamond NVIDIA® nForce 780a
K9N2 SLI Platinum NVIDIA® nForce 750a
K9N2 Neo-F NVIDIA® MCP78D

http://www.msi.eu/news/press/PR_AM2+_Ready/AM2+_Ready.html

Sve AM2 ploce su u teoriji AM2+ ready,ali to ne znaci da cipsetovi imaju HT3.0 podrsku za Phenom.Konkretno ta 560+ ploca,nema HT3.0 podrsku,ali opet podrzava K10.

Aha, da da, ja se zaleteo malo 🙂 A i malo je glupa kategorizacija zar ne ? U principu, sam socket AM2+ je identican socketu AM2 i po izgledu i po pinout-u, razlike su na sasvim drugom mestu... Tj, nije razlika u socketu, vec u tehnologiji koju doticni chipseti podrzavaju, a zvuci kao da je u pitanju sasvim obrnuto...

Poslednja izmena:
Tacno,chipset je razlika.

ohh, dual core-cell :wall: Zaboga, pa i jedan je bio dovoljno losh 🙁

Poslednja izmena:
Jedna domaca firma je objavila svoj novi cenovnik, a u njemu sledece:

K9 Gigabyte GA-MA790FX-DQ6, S.AM2 17,876.00
K9 Gigabyte GA-MA790FX-DS5, S.AM2 15,771.88

Iako sam postovalac Gigabyte ploca i svestan sam ekstra stvari koje nude modeli sa oznakom DQ6, cena je pomalo paprena.

Nadam se da ce MSI model biti pristupacniji, ASUS verovatno al' on ima samo dva pci-e X16.
(MSI i Gigabyte imaju po 4)

Poslednja izmena:
K9 Gigabyte GA-MA790FX-DQ6, S.AM2 220.18€ 17834.58din
K9 Gigabyte GA-MA790FX-DS5, S.AM2 194.26€ 15735.06din
nadjoh i ja firmu a moze i svako ko koristi google, heh) i koliko se meni cini ovo su pretprodajne cene tj. kada se ploce pojave na rafovima cene bi bile nesto manje. Makar moje misljenje i nadam se da se ne varam. Na zvanicnom Gigabyte sajtu ih nema ali ih ima na sajtovima
http://www.scan.co.uk/Products/ProductInfo.asp?WebProductID=682167
http://translate.google.com/transla.../search?q=Gigabyte+GA-MA790FX-DQ6+&hl=en&sa=G
upravo sam video da imaju u ponudi i X38 ploce sto znaci da su ovo def pretprodajne
P5 Gigabyte GA-X38-DQ6, S775 209.69€ 16984.89din
P5 Gigabyte GA-X38-DS5, S775 191.44€ 15506.64din
P5 Gigabyte GA-X38T-DQ6, S775 229.73€ 18608.13din

Poslednja izmena:
Asus je predstavio novu verziju 790FX ploce M3A32-MVP Deluxe, ovaj put sa 4 pci-e pune duzine (odnosno 4 slota za graficke) kao i ostali.
Nadam se da ce biti povoljnija od Gigabyta, medjutim kako ploca izgleda cisto sumnjam. Barem na pocetku prodaje.

Poslednja izmena:
Najjace je to sto je disipacija manja za 40W nego na nforce570U chipsetu. Cak i onaj AMD690G se ne greje, narocito u poredjenju sa nForce6100.
Nova generacija Ati/AMD chipsetova je stvarno vrh, po pitanju oc.-a. Izgleda da ce biti bye bye nForce!

Poslednja izmena:
A vala je i bilo vreme za bye bye nForce-u 🙂.
Jos da stigne Phenom za 790FX,pa da vidimo sta HT3.0 donosi po pitanju OCa na K10ki

A jel se zna da li će biti ovih ploča sa samo JEDNIM PCI-E x16 slotom i 4 PCI slota ??
Koji će mi 4 PCI-E slota i samo 2 PCI-a?? U sta da utaknem SkyStar2, TV Card, SB Live??

A jel se zna da li će biti ovih ploča sa samo JEDNIM PCI-E x16 slotom i 4 PCI slota ??
Koji će mi 4 PCI-E slota i samo 2 PCI-a?? U sta da utaknem SkyStar2, TV Card, SB Live??
bice, bice to mu dodje valjda chipset 770X iz AMD-a, a za vidiju me mrzi sad da trazim, ali imas u ovoj temi neki link sto sam okacio vezan za njihov chipset pa nadji

Jedan je DFI 😉

Samo što će ova ploča da košta kao suvo zlato, ali izgleda EXTRA, ima 3 PCI slota...mmm, napajanje na idealnom mestu, oko procesora nema ništa 🙂 samo mi se čini da oni koju budu hteli da prave triple SLI (ili kako li će se već zvati) da će imati malo problema da stave neku dual slot grafiku u donji deo, ukoliko im je kućište takvo da dole ima malo prostora.

Hmm, verovatno je to moja sledeca ploca. 🙂

Tipujem da će da košta 150+€ ako ne i 200+€.
Ali ako idemo logikom DFI LP je to, tu će MORATI da se izvuče max iz svakog CPU-a.

vi niste normalni, majke mi...Imamo ovde sanjare koji nemaju para ni za CPU po ove pare, a pricaju kako bi kupili ovu plocu, a imamo i one druge koji imaju pare za sve i ladno bi naboli 4400+ na ovu plocu u nadi da ce izvuci 100mhz vise, a nece, potpisujem. Voda/vazduh - AMD je limitiran kvalitetom konkretnog primerka i manja temperatura i veci napon mu ne znace skoro nista ukoliko ne pricamo o LN2 hladjenju, a to nije 24/7 varijanta. Tu je i kaskada ali to je ves masina na kvadrat, dakle nije 24/7. Ajde da pricamo o poboljsanju komponenti na ploci, manjem zagrevanju, kvalitetnijem audio-u, itd. ali ne, ovde se prica kako ce ova ploca izvuci maksimum iz neke matore arhitekture...WOW...genijalno, izvucice (a nece) 3300 mhz umesto 3250mhz iz CPU-a od koga odavno postoji brzi i bolji koji radi na 2600mhz...Aj lepo sacekamo barsu i normalne ploce a ne ove frankestajne pa da uradimo reviziju. Ja sam sempron covek i to priznajem (u smislu volim jeftino i brzo minus kvalitetno) ali kakvih lozana ima...uzas...

PS. Konkretno mislim na neke fanboy-eve ovde i iracionalno velicanje necega sto je prevazidjeno, a pri tom nije Nedjo u pitanju...Ima ljudi koji imaju znanje zlata vrednog (i svakog respekta) koji ce iz fanbojizma ganjati losiju i skuplju stvar nego biti racionalni, ali avaj, ovo je sad vec off...sorry...

Poslednja izmena:
uz svo postovanje, GX, ali o cemu ti pricas?

Zasto ti je problem da neko razmislja o kupovini ovih ploca? Zasto ljudi ne bi o njima razmisljali. Moje iskustvo mi govori da ljudi o njima razmisljaju i pitaju me za savet jer razmisljaju dugorocno i zele da jednom ulozen novac u platformu moze da im se isplati na duze staze kroz upgradeovanje procesora. A ljudi razmisljaju o ovim plocama zbog benefita koje donose u odnosu na aktuelnu SocketAM2 ponudu.

Sto se tice velicanja to je vec stvar tumacenja. Oni koji zaista znaju materiju u korenu, znaju zasto se pohvalno odnose prema AMD-ovim procesorima. Alikao sto si sam rekao to je offtopic u odnosuna temu o SocketAM2+ plocama 😉

Da sad kupujem i fali mi para, pala bi sigurno Abit-ica i Sempron Sparta 😉. Ne kužim zašto bih trebao uzeti C2D.
Prednosti? Odličan layout ploče, silent otes hlađenje na ionako hladnom chipsetu, nativni IDE kontroler, jeftin i hladan procesor koji je više nego dovoljan za korisni posao ... dok ne stigne Agena 🙂.

Baš lepa ova Abitova AX78 ploča. Layout po meni extra, sva tri PCI slota su upotrebljiva, pa čak i PCI-e 1x je upotrebljiv za recimo SB Audigy PCI-E, samo da su socket okrenuli za 90 stepeni, tj da su zakačaljke okrenute ka memoriji i onom hladnjaku. Ovako mi se čini da će montaža Hypera TX2 biti malo otežana u manjim kućištima, i onako bih se automatski hladio i taj hladnjak na MOFSET-ima. U kombinaciji sa nekom Silent grafikom može da se dobije EXTRA tih računar zbog upotrebe pasivnih hladnjaka na NB i SB.
Samo još da vidimo da li će ovo doći kod nas i koja će biti cena.

Okvir za hladnjak je jednako postavljen kao kod KN9 serije, čak ima i više prostora do memorije tako da nema šanse da će ti nešto smetati. Hladnjak ide normlano, usisava zrak od strane memorije i izbacuje ga van preko pasivca na mosfetima.

Nazad
Vrh Dno