Šta je novo?

Ati 2900 Pro stize kod nas

• Začetnik teme Začetnik teme Boki.N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,035
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Saphire. Modeli sa 512MB GDDR3 i 1GB GDDR4. Za par dana.
Cene...vema prihvatljive.

Kod neke firme ili slobodni strelci ?

SuFox

Poslednja izmena:
mogao si lepo da stavis oglas, cene i kontakt (svoj pretpostavljam) boki 😉

Saphire. Modeli sa 512MB GDDR3 i 1GB GDDR4. Za par dana.
Cene...vema prihvatljive.

i? sta si hteo da kazes?
pa svi znamo da ce stici kod nas! sta je cudno u tome da jedna obicna graficka karta stigne kod nas?

evo i ja da se napravim pametan:
"Uskoro Phenom procesori kod nas. modeli od 2 do 3,2 Mhz. cene odlicne!"

ako si vec hteo nesto, trebalo je da okacis neki link, nesto konkretno da kazes...

Stize kod zvanicnog i renomiranog uvoznika.
Znam dosta ljudi koji je cekaju, pa da ih obradujem. Nije namenjeno autoreklamiranju niti pravljenju pametnim. A jeste zanimljivo zato sto nisam uspeo da ih nadjem preko. Nightbringer, ima onih kome je ova vest namenjena, ako tebi nije zamiljiva preskoci je. Uzgred, ova grafika tesko da je "obicna", a dolazak je siguran.

256-bitni modeli su obicni, a 512-bitni su vec "neobicni" koje bi svako volio vidjeti u svom kompu
🙂 Zna li se cijena kolika ce biti?

Poslednja izmena:
ovih dana teba da kupim novi komp, a najveci problem mi je bas graficka, tako da mi je tema vrlo zanimljiva, ali ne znam sta si hteo da kazes.
i neka mi neko objasni zbog cega je 2900pro toliko neobica? sta to ona moze sto nijedna druga kartica ne moze? kuva rucak, ide na posao umesto tebe, zida kucu, sta? obicna kartica vise srednje klase, samo jedna u nizu bezbroj kartica koje je ATI proizveo/ce proizvesti u nekoliko miliona primeraka. to sto ima 512-bitnu magistralu i sto ce, nadamo se, imati dobar odnos sena/performase je ne cini nista neobicnijom od bilo koje druge koja se danas proizvodi. mozda je cini boljom (a istovremeno i slabijom) od nekih drugih kartica, ali ne neobicnijom. 2900pro ce, isto kao i bilo koja druga kartica, stici na trziste za nekoliko dana i bice u prodaji sledece dve godine. i uz sve to, koliko boljih kartica vec sada ima na trzistu? sta je tu neobicno?
stvarno ne razumem zasto su se svi unezverili zbog nje? samo jos jedna u dugackom nizu kartica sa (valjda) dobrim odnosom sena/performase:cuss:

ovih dana teba da kupim novi komp, a najveci problem mi je bas graficka, tako da mi je tema vrlo zanimljiva, ali ne znam sta si hteo da kazes. .... samo jos jedna u dugackom nizu kartica sa (valjda) dobrim odnosom sena/performase:cuss:

Pa ljubitelji hardvera, fanatici, pacijenti...ili ih nazovi kako vec zelis...svi znaju da cene fino parce tehnike. To nema veze sa zdravim razumom, niti se treba truditi da se razume, ako se vec NE razume 😀
A oko grafika je najcesca najveca fama.

i tako...pojavile se kartice ali ne kod Bokija vec u Eurolinku :d Ubuduce vise rada manje price 😉

Fora uvezli samo po jednu od svake :d
i naravno obe su prodate ali
sakupljaju rezervacuje :S:

Koliko ja znam, ovaj forum se zove Domace trziste ili GDE da kupim, tako da postovanje firmi nije problem.

Zvao ja juce oko 18.00h i kao bice za desetak dana.
Kao skupljaju porudzbine ( unapred prodato) 😉
ili ti proba da vide interes pa ako je interes veliki onda ce 215eur i 265eur kolika je cena , postati 250 i 320eur koliko doticne kostaju u Nemackoj . :d!
Posteno nema sta a i kurs Eura od 81din i to je posteno. 😀 :,,:

Uvezeno je vise od dve, i nije ih uvezao EuroLink.
Boki ih ne prodaje, mada mogu da posredujem.
I, jeste, UNAPRED su rasprodate. Rezervacije su izvrsene jos dok je bio najavljen njihov dolazak. Ostala je samo jos jedna jaca.
Preporucene MP cene bile su 235 i 285€. Skuplje od toga nece biti. Moze samo jeftinije.
Ziralni kurs je jos uvek 80.

Poslednja izmena:
Svaka cast BokiPK ali ja rekoh
"da sam ih zvao i prodavac kaze dobili po jednu i prodali a bice za 10-ak dana :d .
Cena je bila 17739,81 din 219,01 € za DDR3 i 21464,19 din 264,99 € kurs 1 €=81din. za DDR4 karticu" :S:
Koje tu uvoznik, koji je ziralni kurs i koje su preporucene cene neznam .
Da mi je samo znati gde ima da se kupi sem u EuriLinku??? 🙂

Na kraju krajeva za desetak dana ce se verovatno pojaviti jos negde kao i prica sa
MSI 7900 GTO 🙂)) od prosle godine.

Poslednja izmena:
Dobro bre na kraju sta se desava sa tom kartom hoce li se menjati nesto sto se tice nje same . Prvo su pricali 256bit pa 512bit GPU . Jedni pricaju da ce ove prve serije biti bolje druge losije i tako u krug . Ajde sad da rezimiramo sta se desava sa kartom hoce li pasti cena ovih meseci i ako je ova povoljna? I dali ce kasnije izalziti neke druge serije bolje?

Dobro bre na kraju sta se desava sa tom kartom ...I dali ce kasnije izalziti neke druge serije bolje?

512bit su obe. Sta ce se desavati, neke druge bolje(?)...to znaju samo ljudi iz ATi-ja.
Mozda kada se pojavi 2950...pa bude i njena Pro varijanta. Ali naravno, bice i skuplje.

Jeste ovo off ali me zanima da li moze nesto da se uradi povodom tog bezobrazluka sa kursom evra u cenovnicima domacih firmi ili su se oni lepo zastitili "cena u bodovima je samo okvirna racuna se vrednost u dinarima... tralala". Ovako mogu lepo varaju koga hoce jer kupci uporedjuju cene u evrima. Ili fore tipa popust 5% 81/77=0.05

to sam ja odavno provalio, za tu kradju na kursu (tacnije obmanu da nesto kosta x evra, kada zapravo kosta vise) koju praktikuju gotovo sve firme. ne vredi boriti se protiv vetrenjaca, treba uporedjivati cene u dinarima i to je to. dakle, ko ima nizu cenu u dinarima tamo valja kupovati, a ne ko napise da ima manje "bodova". od pre nekoliko meseci pc berza obracunava po realnom kursu evra, pa kada vidis da nesto kosta x evra, toliko i zapravo kosta, naravno placa se u dinarima...

Da li neko ima informaciju gde je moguće pronaći verziju sa 1GB GDDR4? Ne mogu nigde da pronađem, a spreman sam odmah da je pazarim 🙁
PM, bilo kakva informacija...

HVALA!

pa jel lepo stavio covek oglas 🙂 posalji mu pm 🙂

I ja bezveze srljam, a ne čitam :wall:

Poslao, iskreno se nadam da ih ima, pošto ih je nemoguće naći na drugim mestima 🙁

Poslednja izmena:
Uvezeno je vise od dve, i nije ih uvezao EuroLink.
Boki ih ne prodaje, mada mogu da posredujem.
I, jeste, UNAPRED su rasprodate. Rezervacije su izvrsene jos dok je bio najavljen njihov dolazak. Ostala je samo jos jedna jaca.
Preporucene MP cene bile su 235 i 285€. Skuplje od toga nece biti. Moze samo jeftinije.
Ziralni kurs je jos uvek 80.

Ako sam te dobro razumeo ostala je jos jedna jača?
Sapphire 2900pro 1Gb DDR4 512bit?

Zvao sam ih (Eurolink) prekjuce i rekli su da ih nemaju a niti ce ih imati u blizoj buducnosti 🙁

nazalost u drzavi kao da niko ne uvozi sapphire!
ja sam trazio 2600xtddr4 i nisam je ni nasao.:wall:

Pored 8800GT, ovog radeona treba zaboraviti 😉

Nazad
Vrh Dno