Logitech Quick Cam Communicate STX za cca. 50€...
Video rezolucija 640x480 do 30fps, statične slike 1.3 megapiksela, ugrađen mikrofon, "snap" dugme, USB, laka instalacija, lepog dizajna...
Kako ti se čini kamera?! Mene za sada sjajno služi...
Evo probao sam MSI i370 StarCam:
http://www.msi.com.tw/program/products/multimedia/mut/pro_mut_detail.php?UID=604
Mrkli mrak u sobi: Lice i soba su osvetljeni samo svetloscu sa 19" TFT ekrana i slika je odlicna, cak neverovatno odlicna, pozadina se lepo vidi, fascinantno.
Upaljeno svetlo u sobi (na plafonu 100W): Slika ima pregorenih delova, kontrast se mnogo smanjuje, boje su crvenkasto isprane, u principu veoma veoma lose.
Dobre strane:
+ lako se instalira
+ fascinantno odlicna u mraku
+ dodatne diode za osvetljavanje tastature
+ lep dizajn (subjektivno, ja sam probao crnu varijantu, postoje i crvena i plava)
+ integrisan mikrofon koji se odlicno cuje
Lose strane:
- mnogo losa slika pri normalnom svetlu bilo vestacko ili prirodno (naspram slike u mraku), auto WB i auto expozicija ne rade najbolje
- nema drajvere za Vistu
- stoji na sopstvenom stalku na stolu, nema kacaljku za TFT monitor (subjektivno)
- fiksni fokus
Eto to bi bili moji utisci, kameru sam vratio jer kad se sve sabere nisam bas zadovoljan. Ajde i vi ostali napisite vasa misljenja po ovom principu (prvenstveno za Logitech Quick Cam Communicate STX iako je duplo skuplja).
Ne znam sta da kupim.
PS: Nazalost nemam test slike![]()
Evo probao sam MSI i370 StarCam:
http://www.msi.com.tw/program/products/multimedia/mut/pro_mut_detail.php?UID=604
Mrkli mrak u sobi: Lice i soba su osvetljeni samo svetloscu sa 19" TFT ekrana i slika je odlicna, cak neverovatno odlicna, pozadina se lepo vidi, fascinantno.
Upaljeno svetlo u sobi (na plafonu 100W): Slika ima pregorenih delova, kontrast se mnogo smanjuje, boje su crvenkasto isprane, u principu veoma veoma lose.
Dobre strane:
+ lako se instalira
+ fascinantno odlicna u mraku
+ dodatne diode za osvetljavanje tastature
+ lep dizajn (subjektivno, ja sam probao crnu varijantu, postoje i crvena i plava)
+ integrisan mikrofon koji se odlicno cuje
Lose strane:
- mnogo losa slika pri normalnom svetlu bilo vestacko ili prirodno (naspram slike u mraku), auto WB i auto expozicija ne rade najbolje
- nema drajvere za Vistu
- stoji na sopstvenom stalku na stolu, nema kacaljku za TFT monitor (subjektivno)
- fiksni fokus
Eto to bi bili moji utisci, kameru sam vratio jer kad se sve sabere nisam bas zadovoljan. Ajde i vi ostali napisite vasa misljenja po ovom principu (prvenstveno za Logitech Quick Cam Communicate STX iako je duplo skuplja).
Ne znam sta da kupim.
PS: Nazalost nemam test slike![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari