Šta je novo?

Telekom od 1. septembra NE DAJE user i pass (kako ih saznati)

Mozda su pravili probleme 3rd party ruteri i ADSL modemi usled nestrucnog podesavaja i menjanja raznih parametara... Citao sam po forumima razna upustva za tweakovanje ADSL-a i slicno...

Mislim, ne branim Telekom, samo razmiljam naglas :)

PS: Moram da se ogradim, posto cim neko spomene nesto afirmativno o Telekomu, odmah pocne drvlje i kamenje na njega :)
Mislim da je problem u sledećem. Do 1. septembra je po ugovoru vlasnik opreme bio korisnik, a od 1. septembra je vlasnik Telekom, tako da si dužan da im vratiš opremu u identičnom stanju nakon upotrebe. Pretpostavljam da ne žele da daju user i pass jer je on ugrađen u firmware modema i posle će isti user pass korisiti neki drugi korisnik. Mislim da se radi o tome, ali ovo je isto samo glasno razmišljanje.

Sad ako imamo nekog stručnjaka za enkripciju ovde na forumu mogao bi da se javi. Probao sam sa par hack alatki sa neta, međutim, ćorak. :(

Zavisi koja je vrsta enkripcije. Ako je AES verovatno ne može da se sazna ključ ni ako imaš i enkriptovan i neenkriptovan sadržaj (zavisi od verzije AESa).

Poslednja izmena:
Mislim da je problem u sledećem. Do 1. septembra je po ugovoru vlasnik opreme bio korisnik, a od 1. septembra je vlasnik Telekom, ....

Ček, to znači da mi koji smo potpisali ugovor pre 01. septembra ne vraćamo router kada raskinemo ugovor?

Ček, to znači da mi koji smo potpisali ugovor pre 01. septembra ne vraćamo router kada raskinemo ugovor?

Trebalo bi da ne vraćate (ako je ugovor na godinu dana), ali pročitaj šta ti piše u ugovoru.
Kod mene u ugovoru piše da vraćam ili da za oštećenje plaćam 2000din.

I to je moguće...

Tako je kod mene podešeno, pošto mi drugi router nije ADSL (Linksys WRT54GL).
Meni taj njihov Huawei radi OK, ali je prilično bezobrazno da uslovljavaju ljude koji router moraju da koriste.
Znam da uvek može nešto da se nabudži. Ako imaš user/pass zar nije bolje da je Havajko u pure bridge postavljen, a sa WRT54GL napraviš pppoe konekciju?

Znam da uvek može nešto da se nabudži. Ako imaš user/pass zar nije bolje da je Havajko u pure bridge postavljen, a sa WRT54GL napraviš pppoe konekciju?

Kada tako podesim, meni se posle određenog perioda neaktivnosti prekida veza (svi programi izgube konekcije). A pošto volim povremeno nešto da odigram online, to ume da nervira ,). Nisam imao nešto vremena ustanovim šta je, tako da je za sada ovako sve povezano. Mislio sam da će mi ping tako biti mnogo veći, ali se povećao za nekih 5-10ms. :)

Poslednja izmena:
I sad ce neko da kaze da SBB ne valja?

(Sad ce drvlje i kamenje) :)

Inače net radi malo bolje nego preko Sezama. Ping je pao na 60ms, bio je 80ms na Sezamu (prema google.com), torrent sam probao, na Telekomu zakovan na 53kb/s, sa rapida ide 54kb/s, kod Sezama su te brzine bile neznatno manje, možda 1 do 1,5kb/s , mada je kod torrenta to teško proceniti, ali na klasičnom downloadu se odmah primeti razlika. Tkođe je surf za nijasnu brži, pre krene sa učitavanjem stranice.
Što se tiče forwardovanja portova, na Havajku se to odradi sa dva klika i proradi iz prve, tako da mi nisu jasne baš one silne teme o problemu forwardovanja portova na ovom ruteru.
Eto, da ne bude sve samo crno.

Nazvao sam sad (po ko zna koji put) 0800-100-100 i pročitam liku da im ovo piše na sajtu:
Mogu li koristiti sopstveni ADSL modem ili ruter?

Da, možete. U prilogu ugovora ste dobili korisničko ime i lozinku koja se koristi za autorizaciju.

Osnovni parametar koji još treba da znate da biste uspešno prošli autorizaciju je VPI/VCI = 8/35.

Telekom Srbija ne daje podršku za druge modeme izuzev za one koje dajemo našim korisnicima

Na to mi lik kaže da je to tako bilo do 1. septembra, a da sada više nije i da misli da će uskoro opet deliti user i pass korisnicima. Reko danas je 9. oktobar a vama i dalje to stoji na sajtu, a da sam znao da tako tako stoje stvari, ne bih ni uzeo ADSL preko Telekoma. Na to mi lik otvoreno kaže, da je potpuno nemoćan po tom pitanju.
Nazovem 9813 i pitam da li mogu da raskinem ugovor bez plaćanja penala jer smatram da sam obmanut, i kažem ženi da im na sajtu piše jedno, a da tehnička podrška kaže drugo.
Na to sam dobio odgovor da je možda i moguće raskinuti ugovor bez plaćanja penala, da odštampam to i da odem do korisničkog servisa lično. Tako da je to sledeće što ću da uradim.

A što se tiče vraćanja i ne vraćanja opreme, i to mi je uzgred rekao čovek iz teh.podrške.
Dakle, ko je platio setup 5000din (ili koliko je bilo svojevremeno) taj ne vraća opremu po raskidu ugovora. Ko je išao preko neke akcije i dobio free setup, taj mora da vrati opremu.

Ja sam dobio tel.adsl 5.10. Dali su mi u user i pass.stim sto je pass bio pogresan,tako da sam uz sifru korisnika(sa telef.rac.)sam na sajtu telekomovom promenio sifru.

To što si dobio je je šifra za webmail @nadlanu.com, nemoj da unosiš zabunu!

Username i šifra za PPPOE konekciju su upisane u firmware modema i ne mogu se menjati.

Samim tim što si ti mogao da menjaš to dovoljno govori da se ne radi o šifri za konekciju.

Čemu tebi uopšte služi ta šifra i u kom ti je obliku username?

Edit:
Verovatno si menjao šifru na ovoj strani, ali to nije to.

Poslednja izmena:
A i pri potpisivanju ugovora oni moraju da te pitaju za user name,pa ako ti namerno daju pogresan pass sam mozes da promenis.
Ja ko sto rekoh sam potpiso pre neki dan i dali su mi i user i pass(mada pogresan).

Aha moguce da je tako.Mada dok sam bio na eunet-u user name mi je [email protected](ili tako nesto),mozda je nesto slicno i kod njih.

To što si dobio je za webmail ne za konekciju!
I ja sam dobio username i password koji sam sam definisao prilikom prijavljivanja za ADSL, ali to je nešto drugo. Kada upišeš taj user i pass u ruter ne dobiješ ništa!

Poslednja izmena:
Pročitaj topic od početka pa će ti biti jasnije.
Username koji je upisan u ruter je u obliku [email protected] za korisnike sa dinamičkim IP adresama! I to je unapred definisano od strane Telekoma i ne može se menjati. Uđi u podešavanja rutera pa ćeš videti da nigde nemaš polja u koja se unose user i pass.
To što si imao kod Euneta nema veze sa ovom pričom totalno, i ja sam kod sezama imao [email protected] adrsu, a username za konekciju je bio mojeime@sezampro, ali kod Telekoma je skroz neka druga priča u odnosu na druge provajdere.

To što si dobio je je šifra za webmail @nadlanu.com, nemoj da unosiš zabunu!

Username i šifra za PPPOE konekciju su upisane u firmware modema i ne mogu se menjati.

Ја сам уговор потписао 24.9.2007. и колико видим добио сам Username i Password.

By mitrowsky

Da, ti si ga nekim čudom dobio! Jesi platio setup?

Ali ovo o čemu priča zuke je nešto drugo, ti tvoj password ne možeš da menjaš.

Рекли су ми да ће прва три рачуна бити по 2000 дин. (то је ваљда set-up), а после по 1500 дин.
Али нису ми дали Т-shirt :cuss:

A jesi dobio HaloPlus karticu? Deluje mi da si ti uzeo ADSL preko neke druge akcije, da nije ovo sa Novakovom majcom, pa su i drugi uslovi? Ti plaćaš setup, praktično otkupljuješ Havajca pa su ti valjda zato i dali user i pass. Pa nazvaću da ih pitam da li mogu i ja da ga otkupim za 1500-2000din pa da dobijem user i pass, mislim, jeste tuga i jad, al kad drugačije ne može.
Pročitaj šta ti piše u ugovoru, jel vraćaš Havajca nazad ili je tvoj?

Рекли су ми да ће прва три рачуна бити по 2000 дин. (то је ваљда set-up), а после по 1500 дин.
Али нису ми дали Т-shirt :cuss:

Ja sam dobio majicu,ali pojma nemam o tome da ce prva tri racuna biti 2000.Valjda bi mi rekli da je tako.

Malo sam gledao fajlove sa routera...

Ovo je iz TEFFacs.dat (podešavanja kada se vraća na factory settings):

Kod:
create ppp security ifname ppp-0 PAP login guest passwd guest

commitedcfg.cfg (trenutna konfiguracija):
Kod:
create ppp security ifname ppp-0 login guest extifindex 210000 passwd guest

Ovo se dobije iz CLI-ja kada se otkuca get ppp security:

Kod:
$get ppp security

IfName : Default  Protocol : PAP
Login  :

IfName : ppp-0    Protocol : PAP
Login  : guest

Ovo je sa stranice za podešavanje WAN konekcije:

Kod:
<input type=hidden name=MacWanUsrName value=guest><input type=hidden name=MacWanPasswd value=guest>

Svuda piše guest... tako da mislim da ne može tek tako da se izvuku username i pass.

A možda su username i pass: guest/guest. :p :p :p

Poslednja izmena:
i ja sam dobio isti dokument gore sa podacima za modem a uzeo sam 02.08..2007 uz onaj rodjendanski paket ... neka akcija bila.

Do tog guest/guest sam i ja došao i bio sam sulud da probam, i samo guest i [email protected] i [email protected], a probao sam i sve te kombinacije sa onim userom i passom koji služe za web mail i ne radi.

Mislim da se ovde kriju user i pass:
47558865kn9.gif

I pošto se autorizacija vrši u čistom txt formatu, pa je potrebno da ruter nekim algoritmom dekriptuje user i pass kako bih i poslao na proveru.
Da li postoji neki program koji može da skenira fajlove i da bar kaže u kojim fajlovima ima enkriptovanih podataka i koja je vrsta enkripcije? :trust:

Poslednja izmena:
Ortak pre nekoliko dana potpisao ugovor za korishcenje adsl-a, dobio novak majcu i uslove korishcenja interneta

Znachi u kesi je:

-spliter
-Gej modem
-ugovor o korishcenju adsl-a
-kutija od gej modema

Znachi nema dokumenta sa username i pass-om kakav sam ja npr dobio za crni sagem modem. Em je havajski modem gej, em je ovo chist bezobrazluk

mene zanima, vi koji ste skoro potpisali ugovor (npr mitrowsky) i dobili user i pw, kolika vam je duzina passworda?

Ja sam ugovor potpisao josh u januaru, i password mi ima 14 karaktera, dok drugar koji je potpisao ugovor 9-og septembra i nije prvobitno dobio user/pw, uspeo je da preko neke "veze" dobije user i pw i password mu je 8 karaktera, ali ocigledno nije dobar. User je dobio na odstampanom papiru od te "veze", gde su njegovi podaci i username, dok mu je password izdiktirao neko "treci" preko telefona, ima 8 karaktera, ali sa njim dobija "PAP authentication error" u logu rutera. Do ostalih podesavanja nije problem sigurno, jer oboje imamo isti ruter (Linksys WAG200G), i podesavanja su ok, osim sto je razlika u duzini njegovog passworda, koji verovatno nije dobar.

E ljudi moji za šta se sve u zemlji Srbiji moraju potezati veze!
A totalno mi nije jasno čemu to sve, zar nisu mogli ko i drugi provajderi da ostave korisniku da popuni user i pass.
Preorao sam net googlom i nigde nisam našao neki txt da neko pokušava da iščupa user i pass iz rutera, pa zaključujem da naš Telekom za ovaj genijalni potez može da zaštiti autorska prava. :wall:

Nazad
Vrh Dno