Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Postoji program Windows Vista Upgrade Advisor koji omogućava da se to i proveri.

Naravno da može.

Spremi se za zezanje. :)

Ako imas vremena i volje, slobodno je probaj, doticni laptop moze da "izdrzi Vistu".

Htela sam da zamolim da mi neko potvrdi da li moj laptop Toshiba satelitte M70, m procesor, dothan,cache do 2gb, 1gb ram, 256 ati moze da podrzi Vistu. Imam cd kod sebe i htela bi malo da se zezam i vidim kakva je ta Vista, i zato vas pitam da li uopste da pocinjem instalaciju ili ne. Inace sad imam Xp pro. Pozdrav:)

Pažljivo sam pročitao tvoju poruku još jednom.

Pretpostavljam da si napisala greškom da imaš CD.

Imaš li sve što ti treba?

Da li si razmišljala o drajverima za Vistu?

Hoćeš li je instalirati na drugu particiju?

Pažljivo sam pročitao tvoju poruku još jednom.

Pretpostavljam da si napisala greškom da imaš CD.

Imaš li sve što ti treba?

Da li si razmišljala o drajverima za Vistu?

Hoćeš li je instalirati na drugu particiju?

...da nije cd nego dvd, nemam nista osim instalacije, zar u njoj nema drajvera?

Ne, nema.

Podićićeš ti sistem, ali biće ti potrebni drajveri za grafičku karticu.

Sa njima će sve mnogo bolje raditi.

Bez njih mislim da Aero neće raditi.

On i ne radi u Home Basic, ali mislim da tu verziju nećeš ni instalirati.

Koju instalaciju imaš: 32-bit ili 64-bit?

Ne, nema.

Podićićeš ti sistem, ali biće ti potrebni drajveri za grafičku karticu.

Sa njima će sve mnogo bolje raditi.

Bez njih mislim da Aero neće raditi.

On i ne radi u Home Basic, ali mislim da tu verziju nećeš ni instalirati.

Koju instalaciju imaš: 32-bit ili 64-bit?

32-bitnu. A koju da instaliram? A drajvera valjda ima na netu, moja je ati x600se.

Da li neko od vas ko koristi Vistu ujedno ima i onaj Huwai MT822 adsl modem (koji je verovatno dobio od telekoma) i da li vam ga je Vista normalno prepoznala ili ste moreali da skidate drajere?

A zasto ga ne spojis preko mrezne kartice,? Nece ti uopste trebati drajveri za njega u tom slucaju.

@activated1 Hvala na brzom odgovoru.

@BlackNeo zato sto mi je druga masina vec umrezena na taj nacin, pa moram moj komp preko usb-a.

I da, da li mozda znate neki sajt gde se azuruiraju programi koje Vista podrzava?

Za jedno mesec dana cu uzeti laptop, na kome ce po svoj prilici biti instalirana Vista pa me zanima da li mogu na jednom mestu, odmah, i vec sada, da proverim sta bi radilo a sta ne?

da li se nekome desilo da prilikom surfovanja i uobichajene ponude instalacije josh jednog kodeka koji trenutno nemamo, umesto kodeka dobije trojanca...
na desktopu su se pojavile dve ikonice koje podsecaju na MS security forice..

prilikom dizanja sistema (laptop je u pitanju) posle 2s iskace obavestenje o potrebi da se ~ nesto azurira, u detaljima se vidi da je windows explorer koruptiran... dalji rad je praktichno nemoguc...

drugarov je laptop, koji je kupljen preko grane, sa inicijalno instaliranom vistom..

sta raditi?

@activated1 Hvala na brzom odgovoru.

@BlackNeo zato sto mi je druga masina vec umrezena na taj nacin, pa moram moj komp preko usb-a.

I da, da li mozda znate neki sajt gde se azuruiraju programi koje Vista podrzava?

Za jedno mesec dana cu uzeti laptop, na kome ce po svoj prilici biti instalirana Vista pa me zanima da li mogu na jednom mestu, odmah, i vec sada, da proverim sta bi radilo a sta ne?
kucaj u googly imre programa plus vista Compatibility i slicno i bez problema ces naci sta radi sta ne
mada 95 % programa ce raditi bez problema

da li se nekome desilo da prilikom surfovanja i uobichajene ponude instalacije josh jednog kodeka koji trenutno nemamo, umesto kodeka dobije trojanca...

Ta tvoja "uobicajena ponuda" mi jako lici na ono "sve shto leti to se jede" :) ...
Moraces da upotrebish neku alatku za cishcenje te "uobicajene ponude", naravno iz Safe moda,
tipa S&D, Ad-Ware ili slicnih.

u pitanju je drugar, kome je to prvi laptop... sve sam mu lepo konfigurisao na pochetku, pa i ako dodje do formatiranja c particije, ne gubi mnogo...

Pa ovako, da kazem i ja iskustva sa Vistom.
-Za sada prvi Windows sa lepi interfejsom koji radi zaista stabilno i brzo. U XPu sam stalno morao da stavljam brdo tema i efekata a to dodatno uspori sistem
-XP me je od kada sam uzeo racunar zezao pa je brdo puta kucao, ucitavao widows po sat vremena (zaista sat vremena vrti onu linijicu na pocetku i posle ukljuci) a poneki put je sve radilo super, od kada sam stavio vistu sve je savrseno. Drajvere sam nasao iz prve iako mi je konfiguracija prilicno zastarela i treba da se apdejtuje
-PDA, iPod, sve radi savrseno vec fabricki bez ikakvih drajvera
Imam jedan problemcic a to je prosireni desktop na TVu, kada namestim rezoluciju, boju i frekvenciju sve radi ali cim se resetuje komp sve se vrati na nekih 500xnesto, sa 5bita(???) i onda treba sve ponovo da se namesta kada god se koristi prosireni desktop mada to sredjujem time sto ne gasim kompjuter vec ga bacam u hibernaciju. A i nesmem mnogo da kukam na vistu jer "koliko je placena toliko sigurno vredi" :)

Kako da utamanim onaj Media Centar iz Viste?
Pokreće mi se svaki čas neki njegov wizard za podešavanja, a iz nekog razloga uopšte ne mogu da vidim taj prozor i svaki put moram da ga jednostavno ubijem, ali on uvek vaskrsne posle nekog vremena...

Ta tvoja "uobicajena ponuda" mi jako lici na ono "sve shto leti to se jede" :) ...
Moraces da upotrebish neku alatku za cishcenje te "uobicajene ponude", naravno iz Safe moda,
tipa S&D, Ad-Ware ili slicnih.

Hehe, znamo mi na kojim sajtovima se dobijaju uobičajene ponude :d

Kako da podesim, ako uopšte može, da se Aero ne isključuje kad pokrenem TV preko tjunera? Znači...ubija

Hvala

vista

Pozdrav svima,
Evo da se javim konacno sam instalirala Vistu, nisu mi trebali drajveri(mada sam ih pre instalacije vec imala kod sebe), sve je funkcionisalo i bez njih :)). Vista je slatka, kitnjasta, mada cini mi se da je sad komp. nesto sporiji u odnosu na xp(i pored drajvera).Inace, instalirala sam Avast antivirus, jer ne znam da li Windows Defender moze da zavrsi posao antivirusa i nije mi bas jasno da li je on instaliran kroz sistem ili ne. A, da u pitanju je Vista Premium Home. :type:

Prilikom instalacije drajveri nisu potrebni, već kasnije, kao što si i sama otkrila, da bi neki delovi hardware-a bili bolje usklađeni sa drugima.

Windows Defender, prethodno poznat kao Microsoft AntiSpyware, je softwer Microsoft-a napravljen za zaštitu, uklanjanje i stavljanje u karantin spyware-a u Microsoft Windows-u.

Deo je Windows Viste ali je i dostupan za besplatan download za prethode verzije Windows-a.

Prilikom instalacije drajveri nisu potrebni, već kasnije, kao što si i sama otkrila, da bi neki delovi hardware-a bili bolje usklađeni sa drugima.

Windows Defender, prethodno poznat kao Microsoft AntiSpyware, je softwer Microsoft-a napravljen za zaštitu, uklanjanje i stavljanje u karantin spyware-a u Microsoft Windows-u.

Deo je Windows Viste ali je i dostupan za besplatan download za prethode verzije Windows-a.

...ok, samo nigde nisam videla da moze da se update ... Nekako imam utisak kao da uopste nije tu, nego da treba da ga instaliram...:S:

posle 38 strana (mrzi me da citam preko 1000 postova) jedno pitanje:
Vista da ili ne?
Ja komp koristim za SkyStar2 prvenstveno (gledam preko MyTheatre-a), rezanje, filmovi, muzika, malo access-a.
Da li će sve (SkyStar2) da radi ok pod Vistom??

Nazad
Vrh Dno