Šta je novo?

Novi Canon aparati ... G9, A720IS, A650IS ...

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Canon PowerShot G9, with RAW
canon_g9.gif

Canon PowerShot SX100 IS
canon_sx100is.gif

Canon PowerShot A650 IS & A720 IS
canon_a650is.gif

Canon PowerShot SD950 IS
canon_sd950is.gif

Canon PowerShot SD870 IS
canon_sd870is.gif

Canon EOS 40D
http://www.dpreview.com/reviews/images/canon_eos40d.gif

Detalje imate na http://www.dpreview.com/

Ovaj A650 mi je skroz sexy. Videcemo koliko ce sexy da bude u obavljanju svog posla i u ceni.

stancuju ih ko ludi, dal spavaju ti japanci nekad...samo nije jasno ste ce im ovaj sx100 pored S5...bas bi bilo interesantno da ih stave face to face.
:S: uh, ***, samo telo 40D kosta 1300 evrica! ovako bi se reklo da je babaroga, videcemo za mesec-dva dok izadje review, ali uopste ne sumnjam da nece imati konkurenciju u svojoj klasi.
jedva cekam da vidim taj G9. novi senzor, 2MP vise, RAW format i jos dosta kozmetike. mada je optika ostala ista...

Poslednja izmena:
tancuju ih ko ludi, dal spavaju ti japanci nekad...samo nije jasno ste ce im ovaj sx100 pored S5...

SX100IS ce biti jeftiniji.

SD950 IS...Bruka šta uradiše od ove IXUS serije. 12MP, konačno veći CCD. Mogli su malo i objektiv da povećaju.

Kakva bruka, F31 brishe pod sa njim i brisace sa narednih 10 modela :D

E, ti si vuna jednostavno. IXUS nema konkurenciju. Tu se ne gleda samo kvalitet slike, vuno.

IXUS nema konkurenciju.

Ima i to jako finu konkurenciju koja je to sto iksusi imaju sada nudila pre par godina i to po nizim ili istim cenama.

Meni se vise svidja ovaj manji ixus sa wide objektivom.

Pogledaj primere sa G9 i one sa F50fd i videces na sta je (skoro) mislio :)

Za IXUS se ljudi lepe najvise zbog fensi dizajna, a bas je to ono sto mene nervira kod njih.

Treba streljati svakog ko tehniku kupuje na osnovu izgleda (osim ako nije zensko) :)

Poslednja izmena:
Daleko od toga da su IXUS losi aparati. Solidne su izrade ali su i preskupi. Po meni, oni su point & shoot namenjeni onima koje ne zanima podesavanje a uz to imaju dosta novca da kupe fency igracku. Kada se gleda odnos kvalitet/cena Fuji je tu u prednosti.

U vreme kad su se pojavili bio je intersantan test jednog korisnika Fuji F30 protiv Canon Ixus 700IS:

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=20059720

ko nije video neka pogleda, moze sam izvuci neke zakljucke.

U pravu si, treba mi 3 meseca korishcenja da provalim kakav je plastikaner :D:D

Ne treba dati misljenje a da nisi ni video slike :p, kontam ni da sledeci 970is takodje nece moci nista f30setici :), jes da ga jos nisu proizveli al nema veze to je canon :) sta oni znaju

A koje su shanse da Canon/Sony naprasno napravi 1/1.6" senzor koji je bolji od Fuji-jevog ? :)

Ja mogu da se kladim da josh 3 generacije Ixusa nece stici senzor iz F30fd, i da su vece shanse da Fuji napravi josh bolji :) I nije to zato shto Canon ne zna, vec je to kombinacija isplativosti, popularnosti i zarade na Ixusima.

Za 98% aparata ti mozesh da znash kakav ce biti i pre nego shto izbace karakteristike, a kada ih izbace, onda mozesh da znash sve o njemu. Naravno to ne vazi ako si vuna :D

Canon je kao Coca-Cola. To se zove marketing, zarada, profit, brend, i još par nekih stvari koje veze nemaju sa odnosom cena / kvalitet, iako po pravilu negativno utiču na njega.

Što ne znači da je Canon loš, i sam koristim Canon, ali treba probrati šta je dobro kod njih, a šta kod drugih.

Mogu samo da kažem da su odštampane fotke sa F31fd u 10x15 ISO400 - MRAK nad mrakovima.

Nidzo, ako si umjetnik duge kose mozes racunati i na veoma (u svijetu umjetnika) kvalitetan A4 print sa ISO800 pa i 1600 sa F30/31 :) Za modele sa Sony senzorima to je za sada nedostizno, ne verujem da i ovi sa 12MP donose tu neko drasticno poboljsanje.

Ma koja duga kosa, počeo sam već da se providim. :d

Ovaj Canon PowerShot A650 IS mi se cini kao bas dobar (idealan) "allaround" aparat za siroke narodne mase ... U odnosu na poznati A620 dodali su veci zoom, IS, bolji i veci LCD, veci senzor, noviji procesor - sve ono sto je nedostajalo. Samo da je ostao na 8 MPix.

Pa ipak, izgleda da Canon opet nije uspeo da postigne ono sto daje Fuji a vecim ISO. I cena ce mu biti sigurno preko 350e u pocetku.

ISO 800, pronadjen na dpreview kao poredjenje sa Fuji F6500fd
http://mysite.orange.co.uk/lens_tests/A650_vs_S6500_ISO800.jpg

I pored ovoga mislim da ce biti jedan od najkupovanijih aparata kad mu cena padne na 250e :)

Ozbiljno preterivanje sa megapikselima i jasno ciljanje na totalnog laika, ako mene pitaš. :) U svakom slučaju predviđam dobru zaradu sa A650is.

moram da se javim.

Prethodno sam imao Canon Powershot A 530.

Obozavao sam ga. Sem sto ***, slike u ogromne katedrale u mraku ne pravi lepe bez nekog stativa mnogo je bio efikasan u dnevnim slikama koje su po pravilu ispadale strava.

Ovog leta sam bio previse neoprezan i ispao mi fotoaparat na pod i razbio se mehanizam za otvaranje i zatvaranje sochiva.

I odluchih se da kupim novi fotoaparat.

Koji cu, ne zelim neku budzevinu teshku ko djule, htedoh nesto velichine A530 i minimum istih takvih mogucnosti.

I kupih Canon Powershot A720IS (279e, skoro duplo vise nego sto je Canon Powershot A530 kostao)

Dnevne slike su mu lose, cesto budu mutne. blic mu je ****zoman to moram priznati, svi koje uslikam sa blicem se zale na vid sledecih 10 minuta :) .
Kada sam u sobi i pokazem na neki tekst u novinama. Bez optickog zumiranja savrseno zumira sliku, kada pocnes da zumiras do nekih 4x djene djene uspe da fokusira, ali onda na 6x bude blagi uzas. Vidis da se vrti na fokusu i pri tom trazenju ti sam primetis trenutak kada je slika do jaja, ali nikad i da sam fotoaparat primeti da je dobro i da ostane na njoj. Takav problem nikad nisam imao sa A530.

Kada sam u sobi i pokazem na neki tekst u novinama. Bez optickog zumiranja savrseno zumira sliku, kada pocnes da zumiras do nekih 4x djene djene uspe da fokusira, ali onda na 6x bude blagi uzas. Vidis da se vrti na fokusu i pri tom trazenju ti sam primetis trenutak kada je slika do jaja, ali nikad i da sam fotoaparat primeti da je dobro i da ostane na njoj.

Da li kada zumiras do 6x, text u novinama ispada jako blizu? Mozda bi trebao da prebacis u makro.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

evo dacu konkretan primer.
odaljim sa se 17inchnog 1024*768 rezolucije ekrana nekih 1.5m. Otvorim terminal da vidim komandu liniju. Isprve bez zumiranja pokusavam da fokusiram iako i ja sam slabo vidim. Slikam, pa zumiram to sto sam slikao i vidim do detalja tekst. Pocnem da zumiram vise...do 6x kada se ta linija vidi na cetvrtini slike, i prosto tad prosto nece da fokusira.

moram da se javim.

Prethodno sam imao Canon Powershot A 530.

Obozavao sam ga. Sem sto ***, slike u ogromne katedrale u mraku ne pravi lepe bez nekog stativa mnogo je bio efikasan u dnevnim slikama koje su po pravilu ispadale strava.

Ovog leta sam bio previse neoprezan i ispao mi fotoaparat na pod i razbio se mehanizam za otvaranje i zatvaranje sochiva.

I odluchih se da kupim novi fotoaparat.

Koji cu, ne zelim neku budzevinu teshku ko djule, htedoh nesto velichine A530 i minimum istih takvih mogucnosti.

I kupih Canon Powershot A720IS (279e, skoro duplo vise nego sto je Canon Powershot A530 kostao)

Dnevne slike su mu lose, cesto budu mutne. blic mu je ****zoman to moram priznati, svi koje uslikam sa blicem se zale na vid sledecih 10 minuta :) .
Kada sam u sobi i pokazem na neki tekst u novinama. Bez optickog zumiranja savrseno zumira sliku, kada pocnes da zumiras do nekih 4x djene djene uspe da fokusira, ali onda na 6x bude blagi uzas. Vidis da se vrti na fokusu i pri tom trazenju ti sam primetis trenutak kada je slika do jaja, ali nikad i da sam fotoaparat primeti da je dobro i da ostane na njoj. Takav problem nikad nisam imao sa A530.

mislio sam da je 720is skuplji?? kad pre pade cena toliko !
gde si kupio aparat ako nije tajna?

evo dacu konkretan primer.
odaljim sa se 17inchnog 1024*768 rezolucije ekrana nekih 1.5m. Otvorim terminal da vidim komandu liniju. Isprve bez zumiranja pokusavam da fokusiram iako i ja sam slabo vidim. Slikam, pa zumiram to sto sam slikao i vidim do detalja tekst. Pocnem da zumiram vise...do 6x kada se ta linija vidi na cetvrtini slike, i prosto tad prosto nece da fokusira.

a kakav mu je macro i digitalni zoom?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno