Šta je novo?

Samsung 206BW - tip panela

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Molio bih vlasnike ovog monitora da, ako im nije tesko, zavire u servisni meni i podele na znanje koji im se tip panela nalazi u monitoru: S, A... ili pak mozda i C (?)

Znaci, samo navedite sta pise tamo pod "Panel Info.".

A do servisnog menija se dolazi na sledeci nacin:
Brightness i contrast se podese na 0.
Pritisne se « Menu ».
Pritisne se « Source » i zadrži 5 sekundi.

Poslednja izmena:
Dobro bre, majku mu, nije valjda da niko nema 206BW... ili vas mrzi da stisnete par dugmica?

Panel Info: AMLCD201M2
Version: M-ME20W0BAa-1002
Checksum: F4B8

I sta sad to znaci ?? ,)

Znaci da ima "S" panel, made originaly by Samsung... sto je bolje resenje nego da je doslo iz AU Optronics-ove kuhinje, u vidu AU panela.
Mada, cela poenta ovog thread-a je da se vidi ima li uopste 206-ica sa razlicitim panelima, kao sto je rec sa vecim bratom, 226BW... posto su informacije na na netu prilicno oprecne. (negde se navodi da uopste ne postoje 206-ice sa "A" panelima, dok po raznim stranim forumima pak tvrde da u 206BW uopste ne idu Samsung-ovi "S" paneli, vec iskljucivo "A")

Medjutim, eto, ti sad kazes da imas "S" panel, ja trenutno gledam u jedan "A".

Nista, cekamo da se javi jos neko i sa "C" panelom :)

Care gde je proizveden monitor? Slovakia?

Yeap... sto pitas, Gedzoni, ne valja?

Monitor sam uzeo u Samsungu u Beogradskoj ulici za nekih 27000din bilo ih je gomilu tamo i mogao sam da biram ,da sam znao za ovu foru proverio bi i to.. Inace monitor mi je odlican ,, pozadinsko osvetlenje mnogo manje probija od 226bw i slika je po meni bolja.

Da, istina, backlight bleeding je jaaaako malo izrazen, na mom primerku samo na gornjoj strani ekrana, jedva primetno.
(naravno, Dynamic Contrast je na off ;))

Bezvezna karakteristika, samo smeta.

Valja li cemu taj Dynamic Contrast? Ne zvuci kao zanimljiva stvar.

Služi da vara korisnike, u ovo "consumer orijentisanom" svetu, gde narod ne želi da zna mnogo o tome šta kupuje već zapamti jednu "bitnu karakteristiku" kao KONTRAST. E onda, proizvodjači "rokaju" što veći kontrast i kad dodju do fizičkog maksimuma istog (recimo 1:1000 npr), onda im marketing agancija keže "DAJ JOŠ; DAJ JOŠ!!!" a oni jadni šta će, neće više da može, pa onda smisle "DYNAMIC CONTRAST" koji je klasična prevara ali eto, onda napišu kontrast 1:2000!!! i svi srećni, i marketing agencija, i proizvodjač (čitaj LG i Samsung koji su to smislili) a bogami i kupac, jer je kupio svoj EXTRA monitor sa kontrastom od 1:2000 :p

Ooooovaj... kod mene na okviru ekrana pise "3000:1" :d:d:d

Tri komada 206-ice sa 'S' panelom, Made in China, jedan komada 'A', Made in Slovakia.

Izgleda ces morati da juris 'orgilan' Kineza za 'S' panel :d

Ma znam ja za to. Mene zanima kako izgleda raditi sa ukljucenom tehnologijom. Rece CAR da je iskljucio. Pa rekoh da vidim kakva je razlika sa i bez. Meni nekako deluje da losije radi sa tom tehnologijom, ali nisam video pa rekoh da pitam.
imas testove samsunga ovdje na benchu, fino je objasnjeno u par njih...

Tri komada 206-ice sa 'S' panelom, Made in China, jedan komada 'A', Made in Slovakia.

Izgleda ces morati da juris 'orgilan' Kineza za 'S' panel :d
Slovakia ili China... auuuu, ne zna se sta je bolje :d

Da se ukljucim, planirao sam da kupim ViewSonic VG2030wm ili SljAMSUNG 206bw.
Ko moze da mi kaze, koji su to tipovi panela koji ovi monitori imaju i koji je kvalitetniji?
( za SAMSUNG evo sad znam, znaci treba juriti "S" )

Gde se gleda to da li je S ili A:
Panel Info: AMLCD201M2
Version: M-ME20W0BAa-1002
Checksum: F4B8

Da li je to prvo slovo u Panel info?

Sto se tice Samsunga, Kina VS Slovakia ti je ko Made in Japan VS Rest of teh world bre :d
Ma, znam da je Slovacka bila problematicna ranije, recimo u eri 710N... al' kontam, valjda su se malo popravili, i naucili sta treba da rade :)

2 sirNemanjapro:
Ne, nije prvo slovo, vec sve sto pise pod "Panel Info.".
Tako, oznaka AMLCD 201M2 govori da je rec o Samsung-ovom "S" panelu, dok oznaka AU M201EW02 znaci da se radi o AU Optronics-ovom "A" panelu.

Takodje, i sama oznaka sa zadnje strane monitora bi trebalo da pokazuje isto to, tj. tamo bas stoji oznaka "A", odnosno "S" (odnosno, "C" ?... eventualno?), mada to nije bas relevantno, desavalo sa da panel bude "A" iako na sticker-u pise "S" i obrnuto.

Evo konacno sam i ja pogledao moj 206BW.
Iz servisnog menija se lepo vidi da je nazalost u pitanju "A" panel.
Mada po jednom site-u (link je negde ovde postovan) moze se fino iskalibrisati, kada su razlike izmedju ova dva panela neprimetna.
Naravno monitor je Made in Slovakia.

Scaler-MCU: Genesis
Panel Info: AU M201EW02
Version M-ME20W0BLa-1000

gde nađoste taj panel info? kod mene ima version:M-ME20W0BIA-1001 i chehksum D35F panel info nigde ne vidim:trust:

Poslednja izmena:
Izbacili su "Panel Info" stavku iz servisnog menija na novijim monitorima...

sad tek nema sanse da im verujem,ako su cisti i ako su svi paneli isti tj. "S" zasto bi sakrivali taj info ,zasto uskratili potencijalnog kupca za pozitivnu informaciju....
....hvala im na tome,jer me je to i odgovorilo od kupovine 22xb(c)w monitora.....

pa i nije baš korektno al ajd sva sreća pa nemam nikakvih zamerki na prikaz:) nadam se da će tako i ostati.

sad tek nema sanse da im verujem,ako su cisti i ako su svi paneli isti tj. "S" zasto bi sakrivali taj info ,zasto uskratili potencijalnog kupca za pozitivnu informaciju....
....hvala im na tome,jer me je to i odgovorilo od kupovine 22xb(c)w monitora.....
Alles ist Zamzung, natürlich :smoke:

Ako je verovati zvanicnicima iz samsunga, CW modeli dolaze iskljucivo sa samsungovim panelima (zahvaljujuci zestokim napadima od strane nezadovoljnih korisnika iz celog sveta), pa stoga na ovim modelima nema oznake panela.
Takodje i na TFT central-u pise samo Samsung panel.

Poslednja izmena:
isto tako su za BW monitore govorili da dolaze iskljucivo sa S panelima,pa su promenili pricu kad su raskrinkani - tako da samsung zvanicnicima verujem ko i domacim politicarima....
zasto jednostavno ne stave tu informaciju u service menu? mora da mi se upali lampica da tu nesto smrdi....
ne znaci da su paneli losi,gledao sam 223BW i sasvim je OK monitor ciji god panel da ima...
na behardware je specijalno napljuvan C panel, to je jedan od najgorih proizvodjaca po njima,nisam imao prilike da vidim C vs S vs AU uporedo, ali behardware mi je daleko veci autoritet u oceni monitora od samsung zvanicnika...
to je nevidjen bezobrazluk,posalju S monitore testerima a u prodaju AU i C modele.....(AU nije los,kalibracija mu je jedina mana)

Ja podlegao ;) i kupio 226CW i prezadovoljan sam! Kada se kalibrise boje su odlicne, kao i sve ostalo.

ma uzivaj....ne sporim da je dobar monitor u pitanju, samo mi se ne svidja ta fora sa maskiranjem porekla....

Nazad
Vrh Dno