Šta je novo?

* SPI1M Sub 4GHz Contest *

Dosta bre spameri, da vam ne bih odrzao predavanje iz SPi-a :D
Aj na CAR-a sam navikao, al' animaN sto je poceo da spamuje, uzas...

P.S.
Aj postujte neke rezultate da bude zanimljivija diskusija :)

EDIT:
Evo da ne bude kako ja ne radim, a jurim vas :D

Ovo je na 3.2 u windozi koju koristim svakodnevno, vidi se da je broj procesa u runu 49 :)

Poslednja izmena:
:wave:

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    159.4 KB · Pregleda: 114
@staxm

kako stoje stvari ,taj tvoj rez na 3600MHz je i dalje vrh.

Ma Stax cu takodje da oduvam ..... samo laganice :)
Vidi mi bre potpis.... on govori sve ! :) mada mislim da je Quad na 514 MHz FSB po memory bandwithu brzi od Gigabyte'a na 400 FSB
u pitanju ce biti samo bolje tweakovani sistem :D

Poslednja izmena:
@monte

pa i ja mislim da bi trebao da me oduvas,ipak je ovo bilo pre 4.meseca :) i nisam gledao listu dok nisi izbacio ovaj rez,mada iskren da budem,cekao sam da me neko prestigne i da mi da povoda da se opet zaigram,nego mi sad fali ram :(
aj ubrzaj sa onim cellom sto cekamo nazad,pa da imam sa cime da te pojurim ;)

@3,6 je najbolji rez 13.828s tako da ima tu dosta "prostora" za sve da se poprave
@4 je ipak dosta teze za ispravku,ono sto razmisljam sada je 571,4x7,ram 1:1 cas-4-4-4-4 sto moj proc moze na DI,a moze i ploca
i prvom prilikom cu pokusati :trust:

Poslednja izmena:
@monte
pa i ja mislim da bi trebao da me oduvas,ipak je ovo bilo pre 4.meseca :) i nisam gledao listu dok nisi izbacio ovaj rez,mada iskren da budem,cekao sam da me neko prestigne i da mi da povoda da se opet zaigram,nego mi sad fali ram :(
aj ubrzaj sa onim cellom sto cekamo nazad,pa da imam sa cime da te pojurim ;)

vidi nezavisi od mene mnogo za cell videcemo kako ce ici reklamacija ovo je druga spaljena memorija koju saljem Cellu moguce da oni kazu drugar malkice si preterao :) No nadajmo se da budu kulantni.

Pa zar niste iznajmili bili neki dobar OCZ prije neki mesec mozda sa njime imadnes sanse da se popravis :)

u svakom slucaju na 3.6 ima jos prostora..... work in progress .....

Poslednja izmena:
vidi nezavisi od mene mnogo za cell videcemo kako ce ici reklamacija ovo je druga spaljena memorija koju saljem Cellu moguce da oni kazu drugar malkice si preterao :) No nadajmo se da budu kulantni.

Pa zar niste iznajmili bili neki dobar OCZ prije neki mesec mozda sa njime imadnes sanse da se popravis :)

u svakom slucaju na 3.6 ima jos prostora..... work in progress .....

i ja se za cella nadam najboljem,a i neka usput malo pozure :)
ocz smo vratili,dobili smo ga samo na par dana...u svakom slucaju ostaje mi da se snalazim i da cekam sta ce biti sa cellom

Sa 2 mega cache-a nema sta da se igram... tvoj skor na 3.6 ima da isamaram sa 300MHz nizim taktom :)

To mozda tamo u "Kaludzerici" :p

U Beogradu nije tako :smoke:

Na Dorćolu među gancijima, ovde u Borči (opet među gancijima :d), svi kaži "misaona imenica"... :d
Pa ti vidi...:D

eH, otisli ste off skroz ... 12.672s

untitled2.JPG

Poslednja izmena:
Evo, Ja i BigJoe smo se malo experimentisali sa quadom i ddr3 memorijom ;), mada realno gledano rez bi sa bilo koji 4 mb c2d procesorom koji hoce na 4 Ghz bio daleko, daleko bolji :) svi vec znamo zbog chega...ali polako bice i toga ;)

Prilozi

• 12-578s.JPG
    12-578s.JPG
    154.5 KB · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
Evo, Ja i BigJoe smo se malo experimentisali sa quadom i ddr3 memorijom ;), mada realno gledano rez bi sa bilo koji 4 mb c2d procesorom koji hoce na 4 Ghz bio daleko, daleko bolji :) svi vec znamo zbog chega...ali polako bice i toga ;)

Za spi 1M ti je dovoljno samo jedno aktivno jezgro. GO Stepping se pokazao odlicno evo gladam na XS voze 4.4 GHz na vodi -> loodilo
Memory Bandwidth je osnovno pravilo kod SPI1M :)

Poslednja izmena:
E, nemojte i vas dvojica k'o Space sa tim GO... stepping je G0 ;)

E, nemojte i vas dvojica k'o Space sa tim GO... stepping je G0 ;)
Mi mu to tepamo! :), pa i winchester-a sam svojevremeno zvao zvao "wins" :), a i glupo je izgovoriti "dziouu" vec kad se tako lepo klokuje nametnulo mu se "Gou" tj ajmo napred! :p

odlican rez,s obzirom da fali jos koji mhz do 4ghz ;)
na kojoj ste to ploci radili,verovatno nije bilo nekog klokgena ili setfsb,pa da se priblizite 4ghz...tad bi rez bio brukaaa :D

Stanoje sine :) , vidi sta radi DFI P35-T2R na memoriskom deliocu 4:5

rez nije validan jer imam 1,7MHz vise ali radimo na tome :)

Poslednja izmena:

Ne merem da verujem, Dule brate jel ti ne vide kod mene da sam ja radio sa osam množiocem, pa taj cpu ide u win sa 488MHz bez po muke, 499 si mogao da izvučes kad si god hteo, e sad mi je zao sto nisam zadržao tu ploču, na kraju ni Qimonda nije losa.

For Monty
Ovaj moj Q6600 što su drndali ulazi u win sa 4.15GHz bez problema ultra je stabilan 3.9GHz i 1.54V, sa samo jednim rashlađenim radijatorom. Mod će do sredine sledeće nedelje biti gotov, ocekujem 4GHz stabilno, možda malo manje, isto tako da probijem barijeru od 15000 markova u 3dm06( sa onim blokom na sobnoj od 25C kida sve sa GTS-ome na 740 MHz za gpu) ... Ipak sam tri dana probavao vise od jednog cpua kako bi izbrao najbolji. ;)
Jos jednom hvala za komponente stari moj.

Poslednja izmena:
Jel vas dvojca ovo ozbiljno ili :)
A shta ti mislish :)
Ma tako se nashla mashina...pa reko ajde da se igramo...vrlo smo svesni svih mana setupa :)
Spacemaster je napisao(la):
Ne merem da verujem, Dule brate jel ti ne vide kod mene da sam ja radio sa osam množiocem, pa taj cpu ide u win sa 488MHz bez po muke, 499 si mogao da izvučes kad si god hteo, e sad mi je zao sto nisam zadržao tu ploču, na kraju ni Qimonda nije losa.
Pokushaj da se setish shta sam ja radio dok si ti klokovao :D :D :D

@Staxm , pitam se dal ovo da stavim u potpis ? :)

To bi bilo malkice bolji rez i 9 MHz manje :) na ovim tropskim temperaturama :)

E da zaboravih da kazem da clockgen i setfsb ne rade na DFI P35-T2R , odnosno sistem zamrzne kad pokusavas podici fsb.
Ali to nije bila prepreka boot u win sa 4169 i bench :)

Poslednja izmena:
@monte

nego sta stavljaj,odlican rez nema sta cheers
brz ovaj novi LP :D
drago mi da vidim da sam postao nekome reper ;)
al si ti meni sada dao zadatak :D

uf pa ovo je najvece djidanje do sad, citavih 170mhz! :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno