Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Pazi provalio sam kako ce Brew commander da radi i na Brew i na Obex.Meni je telefon na COM7 portu i stavio sam u settings u Brew-u da mi communication(obex) bude COM3 ,a java installation (brew) na COM7 - i oba na 128000 Bd. :happy:

Poslednja izmena:
Jel' moze neko da napise utiske o koriscenju SD kartice od 1 GB. Da li zaista usporava telefon ili je to vise mit? Neka je nestasica i jedva da moze da se nadje kartica od giga a 512 nema nigde. Ajd' pa hvala.

Jel' moze neko da napise utiske o koriscenju SD kartice od 1 GB. Da li zaista usporava telefon ili je to vise mit? Neka je nestasica i jedva da moze da se nadje kartica od giga a 512 nema nigde. Ajd' pa hvala.

Ja koristim karticu od 1 GB "PQI" , trenutno popunjena 500-600 MB. Nisam primetio nikakvo usporenje ili neke druge probleme.
To je na nemackoj verziji 58.

Imam tel. par dana i do sada nisam imao problema, medjutim danas vidim kada me neko zove meni ne zvoni i na malom ekranu je slika zvuchnika koji je precrtan. Svi tonovi su ukljuceni a meni ne zvoni. Da li neko moze da mi pomogne?

Imam tel. par dana i do sada nisam imao problema, medjutim danas vidim kada me neko zove meni ne zvoni i na malom ekranu je slika zvuchnika koji je precrtan. Svi tonovi su ukljuceni a meni ne zvoni. Da li neko moze da mi pomogne?
Klikni kad je zatvoren tel. (kad te neko zove naravno) na dugme iznad toga gde ti se pojavljuje precrtana slušalica

Na unutrasnjem displeju na samom vrhu u sredini je neka siva glava (mala ikonica).
Zna li neko sta ona predstavlja jer ja ne mogu da pronadjem u originalnom uputstvu cemu ona sluzi i za sta je indikator. (desno od nje je ikonica za alarm i usb i blutut).

Hvala

Na unutrasnjem displeju na samom vrhu u sredini je neka siva glava (mala ikonica).
Zna li neko sta ona predstavlja jer ja ne mogu da pronadjem u originalnom uputstvu cemu ona sluzi i za sta je indikator. (desno od nje je ikonica za alarm i usb i blutut).

Hvala
To znaci da ti je aktiviran opsti profil, ako je aktiviran neki drugi onda se menja i ikonica.

inace ovo ima objasnjeno u PDF uputstvu na:

ftp://217.21.255.101/mobile_phone/manuals/ef81/ef81_manual_serbian_full.pdf

Evo, da se i ja priključim diskusiji. Pošto sam pročitao svih 60 strana u ovoj temi, odlučio sam se da kupim Benq-Siemens EF81. Stvarno moga da kažem da je mobilni odličan, tačnije, i više nego odličan. Imam samo jedno pitanje. Hoću da kupim memorijsku karticu za njega, pa da pitam koju mi preporučujete. Video sam da većina preporučuje Kingstonovu od 1GB, ali mnogi kažu da Micro SD kartice od 1GB prave probleme, i da je bolje da se kupe 2 kartice od po 512 mb. Takođe me zanima čemu služe ti čitači kartica?

Evo, da se i ja priključim diskusiji. Pošto sam pročitao svih 60 strana u ovoj temi, odlučio sam se da kupim Benq-Siemens EF81. Stvarno moga da kažem da je mobilni odličan, tačnije, i više nego odličan. Imam samo jedno pitanje. Hoću da kupim memorijsku karticu za njega, pa da pitam koju mi preporučujete. Video sam da većina preporučuje Kingstonovu od 1GB, ali mnogi kažu da Micro SD kartice od 1GB prave probleme, i da je bolje da se kupe 2 kartice od po 512 mb. Takođe me zanima čemu služe ti čitači kartica?
Bilo koju karticu od renomiranih proizvođača da kupiš nećeš pogrešiti(znači Kingston;Transcend;Pqi itd.) Slobodnoi kupi od 1 GB i ne brini. Čitači kartica služe za čitanje sa kartica i pisanje na njih...

Poslednja izmena:
Bilo koju karticu od renomiranih proizvođača da kupiš nećeš pogrešiti(znači Kingston;Transcend;Pqi itd.) Slobodnoi kupi od 1 GB i ne brini. Čitači kartica služe za čitanje sa kartica i pisanje na njih...

... naravno na PC-u. Imas externe (koji npr. ugradis na mesto floppy-a) i interne koji se nakace samo na USB i mozda su prakticniji, jer mozes da ga ubacis u torbicu ili dzep ukoliko ti je potreban na nekom drugom mestu (ima izuzetno malih citaca).

Kupio som SanDisk-ovu karticu od 1gb. Platio sam je 1230 din. Sta mislite?

Za Littleprince: PRINCE radi i zaista je problem u igrici koju sam ja pokusao da instaliram. Instalirao sam jos jednu koja je kao za Motorolu koju ja imam i radi i ona. U stvari samo je pitanje da li je igra za rezoluciju 320x240 i to je to.
Ako neko ima zelju da instalira igre koje ce skoro sigurno da rade evo link. Naravno, morate da napravite *.jad fajle sa Jadmaker-om.
www.letsmoto.com/forumsR/cat47.html

@Zord
Najveca kolekcija free igrica je defnitivno na sajtu mobile9 postavio sam i link par stranica unazad. Probaj da nadjes god of war tamo

Hitno - ne dobijam sms

u romingu sam u madjarskoj, i u jednom momentu sam dobio poruku koja u prevodu glasi "odbijanje daljih sms poruka" sa opcijom OK, bez mogucnosti nesto drugo da se odgovori - ja sam stisnuo dugme za prekid poziva nadajuci se da ce ponistiti najavljenu zabranu

u tom trenutku sam bio na vodafone HU mrezi (otvarao sam mobilni da bih poslao sms kada se ta poruka pojavila na unutrasnjem display-u), a ni na ostalim mrezama ne dobijam sms, ja mogu da saljem, a pozivi u oba smera funkcionisu

KAKO je moguce da se pojavi ovakva poruka?
telefon je naravno EF81

Molim za bilo kakve ideje kako da se resi ovaj problem. Hvala

Da li neko zna neki programcic koji moze da se ubaci na EF81 a da sluzi kao brojac odlazecih poruka? Ili da li zna gde to mozda ima u telefonu?

Poslednja izmena:
sta da radim da mi BitPim prepozna telefon??????

isntaliras bitpim, povezes telefon sa kompom, startujes Bitpim/edit/settings/phone type: oder CDMA phone/com port na browse, odaberes availble Siemens DIAGNOSTIC interface port (npr COM6 ili COM3 itd..), koji ti ocita/OK

view/view filesystem/ na levom browser prozoru odes na Filesystem a zatim u srednjem prozoru kliknes na onu ikonicu foldera/., dva puta, i saceksas da se ocita system file, oko minut.

one phonebook, media i ostale opcije svakako ne ocita, to ignorises, za to mozes neki drugi prog

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako da u call records-u ne ispisuje broj vec ime iz imenika ako ga vec ima u imeniku. inace koristim rusku 58-icu.

Ljudi jel neki spustio VOC_HS_MIC_GAIN_ADJUST na 1 .Inače meni je -299 po defaultu,a svima ostalima 119.Ajmo hakeri...

Poslednja izmena:
Jel vredi menjati N6630 za ovaj telefon?

imam problem: Telefon mi se uzasno usporio. Izvadim mem. karticu, radi normalno. Vratim karticu, povezem fon sa kompom, krenem da skidam slike, i skine jednu trecinu i stane. sada na telefonu kada pokusam da pristupim kartici preko my stuff pise:``micro sd card is being inserted, please wait``sutra nosim karticu do druga koji ima card reader, da je formatiram, da vidim da nije riknula skroz. Ako je neko imao slicno iskustvo neka kaze, inace fw je 48

Poslednja izmena:
evo ga! posle 15 minuta, kartica je dostupna, odmah radim backup i format!

imam problem: Telefon mi se uzasno usporio. Izvadim mem. karticu, radi normalno. Vratim karticu, povezem fon sa kompom, krenem da skidam slike, i skine jednu trecinu i stane. sada na telefonu kada pokusam da pristupim kartici preko my stuff pise:``micro sd card is being inserted, please wait``sutra nosim karticu do druga koji ima card reader, da je formatiram, da vidim da nije riknula skroz. Ako je neko imao slicno iskustvo neka kaze, inace fw je 48

FW je u nekim slučajevima i 3x sporiji od nemačke 58 - stim što nemačka 58 ima dosta poboljšanja pride

***. JA bio mudonja i spustio VOC_HS_MIC_GAIN_ADJUST na 1.;) Kontam da se pojačao zvuk i to (subjektivno) za 20 -30 % što je taman da bude dovoljno glasan u svim uslovima...

Molio bi nekoga ko je uspeo da podesi e mail (provajder mi je ptt, , a mreza je 064), da napise kako je setovao isti . Mislim da nisam jedini ,jer sam procitao sve poruke i ne nadjoh da je neko to ranije napisao , a bilo je jos zainteresovanih za istu stvar kao i ja.
HVALA u napred:wave:

Da li neko slučajno ima parametre za GPRS i MMS za EF 81 za VIP mrežu. Zvao sam par puta korisnički servis, ali su mi uvek slali parametre za EL71 (koji ne rade na EF 81), a kad sam ih pitao za manuelno podešavanje, rekli su mi da pozovem kasnije, i tako 3 puta. Ako neko zna parametre, neka napiše.

Nazad
Vrh Dno