Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

Vune, na Xboxu radi bez zastajkivanja tokom igre. Jedino gde se vidi da pada na nekih 20-ak fps je u trenucima na pocetku trke, ali samo one u kojima ima po 10 automobila na stazi. Ali to nije ono seckanje kao na PC-ju, kad pada nenormalno. I ovih 20 fps, koje traju 3 sekunde, su konstantni, a posle sve radi kako treba. U normalnim single trkama nema problema. Igra stvarno izgleda sjajno, ali kako vidim za to je neophodan 8800 GTX ili jache. Pitam se sta bi meni bilo potrebno za 1920 x 1200. Ovako, sve leti i nema problema :)

Vune, na Xboxu radi bez zastajkivanja tokom igre. Jedino gde se vidi da pada na nekih 20-ak fps je u trenucima na pocetku trke, ali samo one u kojima ima po 10 automobila na stazi. Ali to nije ono seckanje kao na PC-ju, kad pada nenormalno. I ovih 20 fps, koje traju 3 sekunde, su konstantni, a posle sve radi kako treba. U normalnim single trkama nema problema. Igra stvarno izgleda sjajno, ali kako vidim za to je neophodan 8800 GTX ili jache. Pitam se sta bi meni bilo potrebno za 1920 x 1200. Ovako, sve leti i nema problema :)

Hehe, i kokos leti, ali ne moze bas dugo, tako da to tvoje "letenje" nekom je vise mucenje.

bymax, ti si prvi koji kaze da dirt leti na xbox360... na svim forumima se zale na framerate iako izgleda brooka dobro...
bolje receno, vecina pljuje dirt kako radi na xbox360

pa nisam baš neka velika picajzla. Ali ok, moram i ja malo da spustim loptu... Probao sam više staza i istina je da malo secka, samo kada je njih 6 ili više ispred mene. Tih trka ima malo, jer ja više volim one obične relije gde vozim sam. Ali čak i kada secka, ne secka na manje od 22-23 fps, jer je na granici da se vidi da secka. Nije ono, kao na PC-ju kad sam x puta popizdeo (kao sa Vegasom ili Juarez-om), kad mi pada na 10 fps. Ovo više izgleda kao da se cela trka uspori, nego kao da vidiš frejmove, ako kapirate šta pričam. Međutim, da je u tom pogledu ******, jeste, stvarno je glupo što je tako. Motostorm ne izgleda mnogo lošije, launch je igra, a radi na 60 fps. Moguće je da je tako zbog toga što je Dirt ipak PC igra, prebačena na Xbox.

u dirtu fps pada samo kad imas event sa vise automobila..dok je "solo" rally 30-50+ fpza ;)
doduse oko 25% cele igre su ti eventi gde imas trke sa vise kola ..blah

hihihihi :) igra je zakljucana na 30fps ;)

@bymax
nije zato sto je pc igra, nego zato sto je codemasters u govnima poprilicnim i nisu bas imali vremena da ispeglaju engine. koliko sam cuo, nisu imali toliki budzet..

Poslednja izmena:
Ne vidim kako mogu da je zakucaju na dole :D

:D
sada sam nasao nesto na netu, za ntsc podrucje je 24-25fps, za pal 30fps (iako pise na kutiji za ntsc 50 a pal 60) ili obrnuto mozda, ali tako je sigurno...

hihihihi :) igra je zakljucana na 30fps ;)

@bymax
nije zato sto je pc igra, nego zato sto je codemasters u govnima poprilicnim i nisu bas imali vremena da ispeglaju engine. koliko sam cuo, nisu imali toliki budzet..

[uticaj 42 stepena u hladu] pa valjda sam Xbox 360 zna kako radi igra, vidiš da je postao self-aware i da će uskoro da inicira rat nad ljudskom rasom...[/uticaj 42 stepena u hladu]

:D
sada sam nasao nesto na netu, za ntsc podrucje je 24-25fps, za pal 30fps (iako pise na kutiji za ntsc 50 a pal 60) ili obrnuto mozda, ali tako je sigurno...

Pise obrnuto 100%, i oznake 50/60 ne znace 50/60fps vec Vertical Frequency (vertikalna frekvencija - broj poluslika u sekundi).

Aj upoznajte se malo sa osnovom. Ne znam po kom principu funkcionisu konzole sto se tice fps rate-a, ali ono sto je osnovno za NTSC je 30fps-a a za PAL 25fps-a.

NTSC standard (525/60(59.94)Hz = 30 (29.94)fps)

PAL standard (625\50Hz = 25fps)

Poslednja izmena:
Sinic sam instalirao DIRT. Grafika me odusevila. Jeste da je poprilicno zahtevna, ali se ne slazem sa onima sto visu kako je uzasno optimizovana i sl, ja bih rekao da igra bolesno dobro izgleda, bolje od bilo cega drugog pa je zato i zahtevnija. Posle malo cackanja po driverima i podesavanjima u igri uspeo sam da je podesim da ide dobro i da fantasticno izgleda na 1680x1050. Kad sam je prvi put pokrenuo, stavio sam sve na high i ultra i skenjo sam se, 10-15 fps. Onda sam shvatio da mi je AA stojao na 8 a AF na 16, smanjio sam AA na 2 i onda je bilo mnogo bolje, zatim sam je patchovao na 1.1 i nasmejao se kad sam u listi ispravki video da pise "Ultra podesavanja su malo promenjena kako bi mogla da se koriste sa danasnjim hardwareom" :). Sada izgeda extra a ne pada ispod 27FPS. Stvarno je fenomenalno, trava, drvece, ko da je pravo! Sto se mene tice, grafika u trkama ne mora vise da napreduje, postigli su fotorealizam :)

I ja sam odusevljen, konacno i ono zbunje i trava ne prolaze kroz automobil, nego kao u Crysisu... svaki iole veći žbun te prilično uspori, ponekad razbije staklo, ali se lepo savije... kola se prljaju baš realno i oštećenja su do jaja. Jedino je fizički model lošiji i od prvog Colina, iako je meni najviše odgovarala trojka. Nerealno je da se automobil zaustavi čim legneš na kočnicu, a na dirtu si, trebalo bi baš da prokliza... Ovako kao arkada nije loša za igranje, mada je upravljanje loše rešeno na Xboxu... treba se navići.

Igra razbija kako je dobra, jeste zahtevna, ali moze da se nastela da radi kako treba. Sto se tice kocenja, pa i ako je dirt u pitanju te kocnice koje se ugradjuju u reli vozila kostaju kao jedan serijski auto u koji ih stave :D...

šta god da stave, druže, i dalje se vozi na planeti Zemlji na kojoj važe aktuelni zakoni fizike...

Cao ljudi.Nov sam na forumu i imam problem sa cmr dirt.Naime,instalirao sam patch 1.1 i kako vi kazete "lek"za taj patch ali igra nikako nece da mi se pokrene,samo crn ekran i pomaze samo resetovanje racunara.Ako neko ima resenje za ovaj problem bio bih zahvalan da mi pomogne.Pozdrav!

Aj' ne bih da te ubedjujem u suprotno, ali mislim da tu mnogo toga zavisi i od ostalih stvari, guma, tezine vozila, ogibljenja, kocnica itd...mislim da bi svi oni leteli sa klitice da kocenje nije tako dobro odradjeno, e sad mozda su malo i preterali u igri, ali ja nisam primetio...

Cao ljudi.Nov sam na forumu i imam problem sa cmr dirt.Naime,instalirao sam patch 1.1 i kako vi kazete "lek"za taj patch ali igra nikako nece da mi se pokrene,samo crn ekran i pomaze samo resetovanje racunara.Ako neko ima resenje za ovaj problem bio bih zahvalan da mi pomogne.Pozdrav!

Treba ti "No Intro" programcic, evo ti skini pa probaj, izaberi iz padajuceg menija dirt i gotovo...nadam se da ovo ne krsi neka pravila foruma obzirom da se ne radi o nikakvom crack-u i slicno...:D

Prilozi

• NiMP.rar
    113.2 KB · Pregleda: 55
Treba ti "No Intro" programcic, evo ti skini pa probaj, izaberi iz padajuceg menija dirt i gotovo...nadam se da ovo ne krsi neka pravila foruma obzirom da se ne radi o nikakvom crack-u i slicno...

Probao sam i no intro fix.Nije ni to pomoglo.Po readme file-u moja konfiguracija zadovoljava minimum.Vidim da mnogi na forumu nemaju ovaj problem.Ne znam sta da radim...Help! :(

zadovoljava jeeeedva minimum, bolje da i ne pocinjes ;)

Vune, na Xboxu radi bez zastajkivanja tokom igre. Jedino gde se vidi da pada na nekih 20-ak fps je u trenucima na pocetku trke, ali samo one u kojima ima po 10 automobila na stazi. Ali to nije ono seckanje kao na PC-ju, kad pada nenormalno.

Ista je situacija i na PC-u.Seče kad ima više kola,kad nema klizi.:)

PA vrlo je prosto resenje za taj problem, odmah na startu ih obidjite, zauzmite prvo mesto i tako vozite do kraja, nece se pojavljivati vise kola na ekranu :)
Ja na primer vozim sa kamerom na haubi, ako prebacim da vozim van auta odma fps padne za 3-4, sreca pa ja ne podnosim da vozim tako otpozadi, uvek vozim il sa branika, haube ili iz kokpita.

Tesko bogami.
Tako mi je najsmornije da vozim bilo koju trku. Moram da vidim celo vozilo zbog finog ulaska u krivinu i tako to.

Ja u svim voznjama vozim sa pogledom iz cockpita(ako to igra omogucuje) ili haube, pogled iz 3. lica mi je kao da vozim autic na baterije preko daljinskog ..:D nemam osecaja uopshte.

Probao sam i no intro fix.Nije ni to pomoglo.Po readme file-u moja konfiguracija zadovoljava minimum.Vidim da mnogi na forumu nemaju ovaj problem.Ne znam sta da radim...Help! :(

preinstaliraj igru. meni je davilo sve dok nisam ponovio instalaciju.

Reinstalirao sam 4-5 puta,probao vise verzija i sa patchem i bez i nista.previse pizdim jer mi nije jasno u cemu je problem...pozdrav!

Problem je u PC-ju. Ceo thread je "kako namestiti igru da radi ili da što manje secka". :)

Nazad
Vrh Dno