Šta je novo?

Genius SW-HF5.1 5000

Ipak mi TV nema audio out,kada sam pogledao uputstvo od televizora tamo ima slicica na kojoj postoji taj izlaz tacno izad scart-a,ali kad sam pogledao na televizoru iznad scarta ima samo nacrtano na plastici i kao pise audio out,verovatno na nekim modelima ima,ali na ovom mom jock,inace je u pitanju Samsungov CRT televizor.
Nisam nesto vican lemilici pa cu ipak zaobici modovanje koje je pomenuo FXGT :d

Pozdrav svima. :wave:

Ipak mi TV nema audio out,kada sam pogledao uputstvo od televizora tamo ima slicica na kojoj postoji taj izlaz tacno izad scart-a,ali kad sam pogledao na televizoru iznad scarta ima samo nacrtano na plastici i kao pise audio out,verovatno na nekim modelima ima,ali na ovom mom jock,inace je u pitanju Samsungov CRT televizor.
Nisam nesto vican lemilici pa cu ipak zaobici modovanje koje je pomenuo FXGT :d

Pozdrav svima. :wave:

A jel nema sa strane gde si chinchevi izlaz za slushke?

pa ne treba ti lemilica mozes i samo da zavrnes zice pa izolujes nije kao lemilica ali moze da posluzi pa imas scart na audio kabl pa spojis tako ili onaj adapter za in out mod za scart pa kabl sa dva cicnca i eto muzike meni tako spojeno

Ajd' da ne otvaram novu temu, a i ovo je sigurno već neko negde pitao, ali nisam mogao da nađem ovako na brzinu...

Danas sam kupio ove zvučnike, sviraju za sve pare, zaista fino i sve je to super, ali postoji jedan problem. Kada ga povežem klasično stereo na komp (Audigy 2), sve radi super, bas ubija, sve je sjajno, ali kada ga preko onog njegovog kabela spojim na kao pravi 5.1, nema ni b od basa, svi sateliti normalno rade, sve je ok, ali vufer ni da zucne. Probao sam i onaj narandžasti dodatak koji kao tu nešto pojačava :))) ali ništa... Verujem da je nešto negde do nekih podešavanja vezanih za karticu, ali ne mogu da provalim šta... Namestio sam lepo da bude kao 5.1, svi kablovi i činčevi su dobro povezani i utaknuti na prava mesta (inače ne bi sve sviralo na stereo, zar ne, a ne bi ni radio centralni satelit u 5.1 modu da nije taj konektor na pravom mestu), tako da sam sad na čekanju, kako i šta... (da, probao sam onaj novi drajver, nema promena...)

Unapred hvala na pomoći :)

Da li si radio test sistema direktno kada si podesavao karticu - da li se tada cuje svaki zvucnik posebno ?

Pokusaj da obrnes raspored kablova - to nekada pomogne kod 5.1.

da bi cuo bas mora opcija bass redirectione na kartici odnosno u njenom softveru da se namesti tako mi bilo sa live tako sa xi fi zato je to 5.1 (7.1) taj 1 mora da se odvoji
taj narandzasti dodatak obrce mesta centralnom i basu nista ne pojacava

Poslednja izmena:
Ne mogu da instaliram taj Play Center... Kada probam na ove drajvere koji su stigli uz karticu kaže da treba najnoviji driver package, to sam skinuo sa sajta, ali ista stvar se dešava...

Edit: sad sam video, piše da moraju biti "AUD_EAX4DRV_031031.exe" drajveri instalirani... Probaću da nađem, pa...

Poslednja izmena:
ne treba play center samo mixer
baci neki screen shot da vidim kako izgleda mixeta pa da ti kazem gde sta

Poslednja izmena:
Evo sad sam instalirao najnoviji sa sajta, opet ista stvar. PlayCenter ne mogu da instaliram, pa to ti je...

Evo shotova, ali ne znam šta se može zaključiti (i sa i bez Bass Redirect-a je isto...)

Prilozi

• mix1.jpg
    mix1.jpg
    66.4 KB · Pregleda: 111
  • mix2.jpg
    mix2.jpg
    55 KB · Pregleda: 102
  • mix3.jpg
    mix3.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 110
  • mix4.jpg
    mix4.jpg
    48.5 KB · Pregleda: 86
cek ti kad ukljucis bass redirect opet isto a jel namestis cross over frek ona treba da je 100hz ili 80 za thx standard e da skini onaj narandzasti dodatak
probaj test zvucnika da vidis da li sve radi

A jel nema sa strane gde si chinchevi izlaz za slushke?

To sam u potpunosti ispustio iz vida :wall:
Danas sam povezao TV sa zvucnicima preko tog izlaza sa sluske,medjutim u pozadini tona sa televizora ima neko iritantno zujanje,nije preglasno,ali dovoljno da smeta. Mozda ima veze da kablicem od 100dindzi :trust:

Danas sam povezao TV sa zvucnicima preko tog izlaza sa sluske,medjutim u pozadini tona sa televizora ima neko iritantno zujanje,nije preglasno,ali dovoljno da smeta. Mozda ima veze da kablicem od 100dindzi :trust:

Moguće, probaj sa drugim kablom.. Ja sam tako povezivao TV sa zvučnicima..

Probaj da otkacis zvuk iz compa kada gledas, tj. slusas zvuk sa tv-a. Da li i dalje ima zujanja?

cek ti kad ukljucis bass redirect opet isto a jel namestis cross over frek ona treba da je 100hz ili 80 za thx standard e da skini onaj narandzasti dodatak
probaj test zvucnika da vidis da li sve radi

Da, isto je, na koliko god da namestim frekvenciju, tj. onu skalu... Narandžasti dodatak sam skinuo, isto je...

U testu zvučnika sve šljaka, naravno, osim woofera...:wall:

@Vule

Da li si rotirao kablove ?
Ako ni u jednoj kombinaciji ne dobijas zvuk na vuferu onda najverovatnije sa 5.1 ulazom na zvucnicima nesto nije u redu.

a probaj na taj izlaz da prikacis prednje ili zadnje cisto da vidis da li mu rade oba kanal tj srednji i bass

edit pretece me sasa022

Poslednja izmena:
Probaj da otkacis zvuk iz compa kada gledas, tj. slusas zvuk sa tv-a. Da li i dalje ima zujanja?

'ladno nema zujanja kad otkacim kablove sa racunara,hvala na sugestiji ExR.
Ima li leka za ovo?
Koja glupost,nema sanse da se cimam svaki put da skidam kablove za racunara,osim kad bude nesto extra na televizoru...

a na koji ulaz ti zakacen tv jesi probao neki drugi ima 3 stereo kom koliko znam

@Vule
Ako ni u jednoj kombinaciji ne dobijas zvuk na vuferu

Fora je što zvuk na vuferu postoji, ali je jako jako slab, jedva se čuje i ne pojačava se zajedno sa satelitima, ostaje tih uvek, tako da sumnjam da je nešto neispravno, verujem da je nešto vezano za neko podešavanje, ali džaba kad ne mogu da instaliram taj PlayCentar pa još i to da probam...

Probaću danas da rotiram kablove pa da vidim šta se dešava...

ako i posle rotacije ne funkcionise pravac reklamacija

Prvo što ću da uradim kad dođem kući je instaliranje drajvera i enable-ovanje integrisane SoundStorm kartice, pa ću da vidim šta kaže, ako bude radilo onda mora biti do nekog podešavanja Audigy 2... Videćemo, javiću :) ...

pa sta ce ti audigy pored sound storma

Audigy 2 :)

Kako šta će mi... Kao kad bih kupio BMW posle Opela :D Dobar je Opel, ali... :)

pa pre bi vozio napucanog opela nego bmw kome nesto fali salu na stranu proveri sve kombinacije pa javi sta si uradio

Evo sad sam spojio na SoundStorm, sve šljaka apsolutno perfektno, kako svira :zgran: :-devil-:

Sjajno, ide Audigy napolje... Hvala svima koji su pokušali da pomognu :)

:wave:

nem an cemu bitno da zvucnici rade
PS
jel sad komsija mora da slusa isto sto i ti

Odavno komšija sluša, imao sam HT-3600 pre ovoga, pa neki sistem što sam pravio, onda G25 pa evo sad ponovo Genius, ali 5000. :)

star ljubav zaborava nema:D:D:D

Nazad
Vrh Dno