Šta je novo?

KBCnet Wireless provajder, vredi li?

Dule13

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
11.04.2006
Poena
409
Posto nema slobodnih portova za ADSL u krnjaci , a ko zna kad ce ih biti, razmishljam o wireless-u. Jedini provajder wireless-a koji sam nasao u krnjaci je KBCnet , koji ima AP na 100m od moje kuce, sa laptopa hvatam signal.

Nacitao sam se svakavih stvari o njima, pa me zanimaju me vasa iskustva i mishljenja o ovom provajderu.

Poslednja izmena:
Pa ako si se nacitao mogao si da zakljucis da nisu za kriv k....

Ako si pretrezio forum mogao si da vidis da je moje iskustvo sa njima negativno, poznajem nekoliko ljudi koji su jos uvek njihovi korisnici jer nemaju drugog izbora (cak nemaju ni posten dialup zbog PCM-a) i mogu ti reci da vuk dlaku menja ali cud nikad ...

Vidis, ja sam ih pljuvao opasno svuda, i na njihovom forumu i svuda, ali, ima to ali, dosta su se popravili, u zadnjih par meseci nije bilo pucanja linka (wireless), dosta brzo radi ...
Ja sam na prepaid-u, 600 din. 800MB, trajanje paketa je sada povecano na 6 meseci, ali u principu meni traje 2 meseca, ja sam zadovoljan, skida mi od 100-250 KB/s zavisi, kako kad, i sa kog sajta. **** ga, nemam drugo resenje sto rece Astan, ali je povoljno i boli me uvo. Mada sam dao dosta para na wireless opremu, al sta da se radi.
Ti odluci, imaju i one fore uplatis 6 meseci unapred, ja to nisam koristio, tek je onda jeftino. Ne hvalim ih niti radim za njih da ne bi sad mene neko pljuvao, jednostavno to su moja dosadasnja iskustva.

E da, a od relativno skoro imaju i dodatne tarifne pakete tako da svako moze da nadje ono sto mu odgovara.
http://www.kbcnet.co.yu/cenovnik.php
J.e.b.o.t.e., morace da mi plate za ovo sto ih reklamiram...

@Dark Avenger
Kontam ne bih nesto puno para trebao dati za opremu, AP je kod UNC-a a ja sam odatle 100-200m vazdusnom linijom. Zanima me tacnije ovaj BASIC WADSL+ 256 256/64 Kb/s 1.250,00 pretpostavljam da je to flat (ne pise nigde da nije, ali ni da jeste)?

Koliki ti je ping ka googlu?

Edit: Sad sam video da je flat.

Poslednja izmena:
Neznam ka google, nisam kuci, provericu veceras pa cu napisati ovde. Ja sam pisao da sam imao problem sa PCI karticom koju sam dobio od njih a koja je tesko njesra. Znaci samo Atheros i nema da te boli glava. Neznam sta ce ti AP, samo PCI kartica ti treba, osim ako ne planiras neke akcije...

Kazem njihov AP je kod UNC-a. Inace i meni ce trebati AP ,zato sto imam dva kompa u kuci i trebace mi net na oba, osim ako ne znash drugi nacin da to uradim. Nemam nesto iskustva sa wireless opremom, koji AP vredi, iz tvog iskustva?

Sorry, u brzini nisam razumeo sta si hteo reci za AP. U tvom slucaju AP i gotovo, a koji, onaj sa Atherosom, neznam im sada oznake, pregledaj malo sta se nudi kod nas.
Pozdrav.

Ping je ochajan, ka google-u je prosek oko 150ms. Ali ja ne osecam nikakve probleme, mozda je cak to i normalno (mada ne bi trebalo da bude), sta znam...

E sad mi je ping prosek 71ms.

E pa to i nije tako lose... ocekivao sam nesto losije.

Inace nasao sam AP:

TP-Link TL-WR642G Wireless Broadband Internet Router 11 / 54 / 108 Mb/s, 802.11b/g Super-G + eXtended Range (TM) Atheros chip.

Na ovo cu da nakacim antenu koju cu rucno da sklepam ,skracenu 3D korner antenu.

Sta mislish o ovoj kombinaciji?

Inace povezao sam se sa terase na njihov AP samo sa golim laptopom, i mogu opusteno da surfujem po njihovom sajtu, koji se inace nalaci na www.google.com :d .

Pa nisam ti ja bas toliko iskusan u proceni kvaliteta tih rutera ali bi trebalo da radi do jaja! :eyebrows:
A ovo za njihov sajt, da, kad nisi konektovan na VPN, onda se njihovom sajtu moze pristupiti samo sa google.com adrese, mislim da cak ni kbcnet.co.yu ne reaguje, ne secam se sad, nisam probao skorije.
U svakom slucaju zelim ti puno srece u radu.

Za ovu daljinu probaj prvo bez antene (samo "pendrek" koji ide uz AP), moralo bi da radi bez problema. Namontiras svoj AP na neko mesto odakle se lepo vidi provajderov AP, a lepo je zasticeno od vetra i kise (AP upakujes u neku plasticnu kutiju i zadihtujes sve rupe kroz koje idu kablovi do kompova).

Za eventualno budzenje antene se odluci naknadno, mozda uopste nece biti neophodno (mada je pozeljno) s obzirom da je u pitanju 100m razdajine.

Bolji signal u svakom slucaju ne moze da skodi, a resurse :D za antenu verovatno vec imas, samo jos nabavis pivo, da posao bolje ide i udri :).

Poslednja izmena:
@Dark Avenger
Ok, hvala.

@Ostoja
E procitao sam ono uputstvo za 3d korner antenu i sve mi je jasno, samo kazu da za zastutu od atmosfeskih uticaja treba da nadjem pistolj koji topi polietilen !!@#$ , ma da, lakse cu naci naftu u krnjaci, i time treba da prekrijem ona dva stika. Jel moze nesto umesto toga?

I nije mi bash cisto kako da namontiram ona dva stika i od cega treba da budu?

Za temperaturni radni opseg pise od 0 do 40, stajace ispod krova tako da ce mozda samo zimi biti frka.

Inace AP im je na vrhu alpinistickog tornja pored UNC-a, vidim ga sa terase.

Za resurse nema frke :D .

@Dark Avenger
Ok, hvala.

@Ostoja
E procitao sam ono uputstvo za 3d korner antenu i sve mi je jasno, samo kazu da za zastutu od atmosfeskih uticaja treba da nadjem pistolj koji topi polietilen !!@#$ , ma da, lakse cu naci naftu u krnjaci, i time treba da prekrijem ona dva stika. Jel moze nesto umesto toga?

I nije mi bash cisto kako da namontiram ona dva stika i od cega treba da budu?

Za temperaturni radni opseg pise od 0 do 40, stajace ispod krova tako da ce mozda samo zimi biti frka.

Inace AP im je na vrhu alpinistickog tornja pored UNC-a, vidim ga sa terase.

Za resurse nema frke :D .

Ma to je onaj pistolj za topljenje plastike, ima ga na buvljaku i nije nesto skup. Proveri po komsiluku, sigurno neko ima da ti pozajmi na par sati. Njim dihtujes konektor da ne udje voda u kabl, posto ne sme silikonom.

2 cevasta elementa je najlakse napraviti ili od neke razdrndane teleskopske (ona na razvlacenje) antene sa nekog pokvarenog radija ili od pune bakarne zice. Dimenzije su navedene u onom uputstvu. Najlakse je od bakarne zice, posto se aluminijum tesko lemi u kucnim uslovima... Na kraju to moze da se naprska auto lakom da ne patinira i to je to...

Pazi samo na vlagu i kondenzaciju (ovo u vezi AP-a)...

Poslednja izmena:
Pa najbolje da uzmem komsiji antenu (na spavanju) :d .

Koliko kosta taj pistolj i materijal za njega?

I da li uopste treba da radim to ako hocu antenu da stavim ispod krova, imam prozor koji tacno gleda na AP.

Poslednja izmena:
Povezao sam se i evo rezultata (attach). Inace nisam primetio pucanje i sl, veza je stabilna. Najvise me je iznenadilo da p2p radi sasvim ok, sa dobrim torentima i do 30KB/s. Prvobitno sam mislio da se premestim na Telekom ADSL cim bude moguce, ali ako ovako dobra veza ostane necu se ni premestati.

Prilozi

• wless.jpg
    wless.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 150
U principu wireless internet je bolja tehnologija i od kablovskog i od adsl-a medjutim plasim se da ovo stanje kako ti sada radi net nece potrajati (ljudski-provajder faktor), daj boze da gresim.

Ja sam bio na Memodati pa sam 2 god bio kod kbc-a.
Iskreno da vam kazem da ih ne volim bas preterano:
1.U pocetku su pustali P2P samo nocu
2.Preskupi su
3.Losa teh podrska(i dalje),ne daj boze da vam neko treba,jako tesko cete nekoga naci
4.Pristupne tacke cesto pucaju
5.VPN Puca
Ne mogu reci da se nisu popravili,ALI i dalje se ponasaju neodgovorno.Smatram da za ulozeni novc mozete uvek dobiti bolju uslugu.
Prosle god. je vlasnik KBC bio u gipsu,pa presudite sami zasto je to tako? :crash:

U principu wireless internet je bolja tehnologija i od kablovskog i od adsl-a medjutim plasim se da ovo stanje kako ti sada radi net nece potrajati (ljudski-provajder faktor), daj boze da gresim.

Pu pu pu daleko bilo, a i ako se zezne odoh na Telekom adsl.

Prosle god. je vlasnik KBC bio u gipsu,pa presudite sami zasto je to tako? :crash:

Okliznuo se na tusiranju? :d

Ja ne znam da li ga je taj gips opametio ili je resio da vodi drugaciju poslovnu politiku ali za sad pucanja veze nema, link je stabilan. Ako bude nekoh promena odmah cu ih navesti.

Prosle god. je vlasnik KBC bio u gipsu,pa presudite sami zasto je to tako?

zato sto je vlasnik gej,ali stvarno.(sada ne znam da li je bas zbog toga bio u gipsu :D)

Poslednja izmena:
Daj Dule ne *****avaj! :d Kakva je sto usluga ako ti vpn ne pukne za dva dana !?
Sta je to? Avganistan !? Vpn treba da radi 29 dana messecno i tolerantno je samo par sati za masec dana net da ne radi.Ako vec placas Evropske cene,trazis takvu uslugu!

Ma trazim ja :D, al' oni ne daju, a izbora nema dok Telekom ne prosiri broj portova na centrali.

Danas je bilo nekih egzibicija na mrezi, samo sam mogao surfovati par sati i to klimavo. Odmah okrenem tehnicku podrsku i dobijem odgovor da rade nesto na mrezi. Inace torenti su posasaveli
nece da rade nikako ali od pre par sati mreza je stabilna i nema oscilacija u sirini protoka linka,ajde videcemo kolko ce cesto da se desavaju prekidi, jedan dan nije strasno...

Ma trazim ja :D, al' oni ne daju, a izbora nema dok Telekom ne prosiri broj portova na centrali.

Danas je bilo nekih egzibicija na mrezi, samo sam mogao surfovati par sati i to klimavo. Odmah okrenem tehnicku podrsku i dobijem odgovor da rade nesto na mrezi. Inace torenti su posasaveli
nece da rade nikako ali od pre par sati mreza je stabilna i nema oscilacija u sirini protoka linka,ajde videcemo kolko ce cesto da se desavaju prekidi, jedan dan nije strasno...

ccc ...

Sa kbc-om su ti non-stop neke egzibicije :wall: . Moj savet: beži što pre od njih.

Nazad
Vrh Dno