Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Da li je iko od vas pokusao da instalira igre u jar formatu direktno sa telefona, tj bez kompa?
Moguce je i ne trebaju nikakvi jad fajlovi.

Princip pri ovakvoj instalaciji je isti kao i onaj pri instalaciji igara sa gprs-a odnosno wap-a, samo sto trebamo browser malo da zeznemo.

Radi se o tome da jar fajlove kopiramo u folder Misc. u memoriji telefona.

Da bismo ih instalirali potrebno je uraditi sledece: Otvoriti browser i napraviti bookmark i pod Name: staviti bilo sta, a pod Adress: file:/user/Miscellaneous/ime_igre.jar. Sacuvamo bookmark i zatim ga otvorimo iz browsera. Pojavljuju se opcije Download i Cancel, izaberemo Download i kasnije folder Games ili Applications zavisno o cemu se radi.

Napomena: ime_igre.jar treba da je sto krace, tj potrebno je da preimenujete originalno ime igre u neku kretku rijec npr. game.jar, pri cemu u bookmark-u stoji u polju Adress: file:/user/Miscellaneous/game.jar

Pri tom taj preimenovani fajl game.jar kopirate u folder misc. u memoriju telefona. Kasnije kad hocete drugu igru da instalirate, stari game.jar brisete a dodate novi jar fajl od nove igre kojeg potom preimenujete u game .jar. Ja koristim ovaj nacin da ne bih stalno mjenjao ime jar fajla u adress postavci bookmarka. Druga opcija je da imate vise preimenovanih jar fajlova sa razlicitim kratkim nazivima ali da shodno tome mjenjate njihov naziv u bookmarku sto je po meni sporija solucija.

Sto je najbolja stvar kod ove vrste instalacije jeste da nema restarta telefona vec odmah moze da se pristupi datoj java igri/programu....

Neke igre koje sam instalirao ovom metodom su proradile, za razliku od metode kopiranja jad i jar fajla preko BMC-a ili JMI-a.

Ja drzim moje jar fajlove sa originalnim nazivima na memorijskoj kartici, pa ih prebacim u folder misc. u telefonsku memoriju, gdje ih preimenujem u game.jar da bih ih odatle instalirao. Mada vise bi mi odgovaralo da ih instaliram sa memorijske kartice pa ako neko nadje potrebnu putanju koja se za ovu svrhu upisuje u bookmark adresu neka javi...

Poz

Drug ja ti preporuujem http://zedge.net to ti je sajt sa igricama o kojima mozes samo da sanjas. Ima mogucnost kreiranja sopstvenog logoa, walpapaera, screen savera sa vasim textom. Ja sam odusevljen sajtom i najbitnije sve je freeeeeee.
:cigar:

Zedge je sjajan za skidanje wallpapera, koristim ga vec par godina. Igre su skoro ubacili i uopste nema za EF81 vec samo za CL71.

Bravo majstore. Mislim da je ovo jedna od najjacih fora u vezi sa ef81. :wave:

Zedge je sjajan za skidanje wallpapera, koristim ga vec par godina. Igre su skoro ubacili i uopste nema za EF81 vec samo za CL71.

Nisu losi za screen sejvere koje pravis po zelji ali i ono malo igrica sto ima je sa reklamama odnosno moras svaki treci put da skidas ads da bi radile:mad:

Citav dan sam citao vase postove a neke i vise puta. Dosta ljudi odavde zna sta prica dosta samo nagadja. Interesuje me kako je moguce da dobijem aplikaciju :,,: FM RADIO za Ef81. Nisam ni znao da je ima nego sam danas gledao na telefonu jednog momka i stvarno izgleda extra, i extra i radi. Molio bih da mi neko ostavi link za download te aplikacije a mislim da ce i druge clanove koji posjeduju ovaj telefon mnogo zanimati ova aplikacija. Telefon je v 48.

Pozdrav za sve :wave:

To sam i ja video, ali ne mogu nikako da nadjem kako da je startujem. Da li bi mogao da pitas tog momka kako je to uradio?

Poslednja izmena:
ako budes u prilici pogledaj koji mu je firmware (*#06#). Da probamo tako da otkrijemo o cemu se radi

To sam i ja video, ali ne mogu nikako da nadjem kako da je startujem. Da li bi mogao da pitas tog momka kako je to uradio?

Kako ne mozes da je startujes? Jel imas tu aplikaciju na telefonu ili negde na disku?

nemam je u aplikacijama ali je vidim u brew/mod/fmradio/res/common/fmradiocommon.bar

Dobro bi bilo da nam posaljes par screenshotova sa displeja telefona, pomocu brew mobile commander-a ides na Phone pa Capture Display da vidimo kako to cudo izgleda....

***. ne znam... ne mogu da nadjem nigde patcher za widcomm drivere!Imam neke MSI software sa widcomm driverima ,ali mi javlja da licence ne valja... :wall:

@vladoje

Ovo za igre je zaista sjajno...svaka ti dala ,) :banana: :guitar:

Ovaj....hvala, hvala....

Meni je najbolja stvar sto nema vise dosadnog restartovanja posle instalacije...

Dobro bi bilo da neko provali putanju za instaliranje sa memorijske kartice...

Ne razumem kako moze telefon da ima FM radio kad nema integrisan FM prijemnik, barem tako pise u specifikaciji telefona, kako onda funkcionise taj FM Radio...jel preko interneta?

kako da ubacim java igrice preko total komandera koji je postupak i koje igrice mogu da ubacim da li mogu igrice samo za benq siemens ef 81 ili mogu i druge java igrice

Poslednja izmena:
Ova fora sa browserom je stvarno:banana:
Vladoje You rock dude:guitar:

Evo moje kolekcije igrica, sve provereno rade na EF81:
DOWNLOAD

Evo i spiska igrica:
Alonso racing 2006
Bertie the duck
bills_eggcellent_adventure
Blindfury
Destroy all humans2
Empire Earth
FATAL FURY
Frogger Evolution
Ghosts and Goblins
Lego Racers
metalbeasts3d
monopoly
need for speed mw
No limit texas hold'em
NOM Running
OPERATION CRITICAL
Pingvini
PiratesOfTheCaribbean2DeadMansChest
ProjectGothamRacing
rally_evolution_3d
Rainbow six
Rayman kart
Red Faction
RollerCoasterRush
Scarface
Stranded
SURVIVING WAR
The Sims 2 Pets
Total Overdose
Worms 2
Zuma

Imam jos dosta igrica, ali nisam proverio da li rade na EF81, kada testiram okacicu i njih, pozzz!

kako da ubacim java igrice preko total komandera koji je postupak i koje igrice mogu da ubacim da li mogu igrice samo za benq siemens ef 81 ili mogu i druge java igrice
Kao sto je vec ovde napisano, mozes da ubacis igrice preko BREW commandera, ali najlakse ti je preko JMI-a, programa koji dobijas na cd-u uz telefon.
A mozes naravno i na nacin koji je gore opisan, preko browser-a.
Ne moraju samo igrice za siemens, mogu i druge java igrice, probaj neke igrice ce raditi, neke nece... al samo gledaj da je rezolucija za ovaj ekran, odnosno 320x240.

Poslednja izmena:
hvala puno markulja da li igrice mozda sadrze viruse da li moze da se unisti mobilni telefon ako se ubaci neka igrica sa virusom

Ne sadrze viruse ne brini se :) Evo moj telefon je ziv i dalje, iako ima sve ove igrice u sebi :D
A i ne verujem da moze da se ubaci virus u telefon preko java aplikacija, a i ako moze samo udaris po flashu i dobijes nov telefon :D

Ne razumem kako moze telefon da ima FM radio kad nema integrisan FM prijemnik, barem tako pise u specifikaciji telefona, kako onda funkcionise taj FM Radio...jel preko interneta?

Ovo je tacno za fm radio,video sam i ja dok sam cackao po brew-u.Stvarno mi nije jasno zasto pise tamo da ima radio a ustvari ga nema.Ako je tacno za ovog lika sto je pisao da je video da to radi ja kupujem gajbu pive onome ko mi objasni kako da to sredim

SVN 48
EFS: EF81_81xx-International-LG04_48_011
Bootloader ver: KE_1433_15.0.1

Probo sam danas ovaj updejt ali u aplikacijama nema :wall: Fm radia iako ga u samom telefonu ima ali kako ga aktivirati pitanje je sad:crash: odnosno na lokaciji >brew/mod/fmradio/res/common/fmradiocommon.bar<

pomagajte da aktiviramo ovaj IZUZETNI softwer FMradio

Poslednja izmena:
Da,da ko zna tajnu nek je podeli sa nama, jer ako radio radi na ovom mobilnom, onda bi ova makina stvarno bila izuzetna :)
Uzgred da li neko zna neki music player koji moze da radi na ovom fonu (naravno dok je i zatvoren) a da ima i suffle funkciju ...thanks

No Fm-radio, No Gps

Ovo je tacno za fm radio,video sam i ja dok sam cackao po brew-u.Stvarno mi nije jasno zasto pise tamo da ima radio a ustvari ga nema.Ako je tacno za ovog lika sto je pisao da je video da to radi ja kupujem gajbu pive onome ko mi objasni kako da to sredim

Taj fajl u BREW-u jeste FMRADIO, ali za hardware koji ima prijemnik. S'ozirom da je ovaj telefon nastao na platformi SIEMENS SXG75 koji ima i GPS i FMRADIO prijemnik i sa njim deli gotovo sve, taj fajl FMRADIO je nista drugo do ostatak od bukvalnog "prebacivanja/ubacivanja" software-a na EF81 sa SXG75. Ista prica kao i onaj program za GPS, ali nema GPS chipa.

A, ako to do sada ni RUSI nisu provalili, a od kad jos "preturaju" po EF-u (sto onoliki broj web strana dokazuje) znaci da od FMRADIA NEMA NISTA.

PA I MNOGO BI BILO ZA 90eura ( jes da je chip za radio po mojoj proceni neka sica, mozda par eura) AL TO JE TO.

Poslednja izmena:
HEHE samo sam cekao kad ce djwibe da se iznervira, pozdrav :wave:

Taj fajl u BREW-u jeste FMRADIO, ali za hardware koji ima prijemnik. S'ozirom da je ovaj telefon nastao na platformi SIEMENS SXG75 koji ima i GPS i FMRADIO prijemnik i sa njim deli gotovo sve, taj fajl FMRADIO je nista drugo do ostatak od bukvalnog "prebacivanja/ubacivanja" software-a na EF81 sa SXG75. Ista prica kao i onaj program za GPS, ali nema GPS chipa.

A, ako to do sada ni RUSI nisu provalili, a od kad jos "preturaju" po EF-u (sto onoliki broj web strana dokazuje) znaci da od FMRADIA NEMA NISTA.

PA I MNOGO BI BILO ZA 90eura ( jes da je chip za radio po mojoj proceni neka sica, mozda par eura) AL TO JE TO.

Tacno je da nema GPS jedinicu, ali ima bluetooth...
mali externi Leadeko-ov SIII GPS receiver se bez problema prijavljuje na ovaj nash telefon, i ocitava se pozicija. Jedini je problem shto ne postoji aplikacija koja ce to da iskoristi.

Shto se tice FM-a... pa zar covek koji ga pomenu ne rece da drugaru to radi........
...ako nekome to radi... onda... Hmmm\\

Mozda je samo video aplikaciju... koja nije podrzana....

Ma neee...
Evo shta covek kaze:

"sam danas gledao na telefonu jednog momka i stvarno izgleda extra, i extra i radi" nikolayu

U ostalom... svaki mob je u sustini radio primopredajnik.

Skoro sam fleshovao Firm na Canon A610 foto aparatu sa nekim ruskim firmwareom....

Ljudi da neverujete...!!!!!

dobio sam josh jedno 10 funkcija koje ni sanjao nisam da postoje....

Eto... ima ih hardverski... ali ih kriju!!!

Poslednja izmena:
Evo sta sam za sad saznao za moj problem (v48 radi odlicno, v58 ne pronalazi mrezu)
to je do simm kartice,ako imas plavu telekomovu ( valjda je to malo starija,meni je broj 064 24*****) onda na v58 "nece da moze" da pronadje mrezu,sta god mu radio.... i zaista,kad sam ubacio drugu 064,kao i 063,radi savrseno....
Kako problem resiti a ne menjati karticu?
Ako je neko dovoljno pametan da odgovori na to pitanje,bio bih mu zaista zahvalan, trenutno jedino sto mi pada na pamet (a da ne downgradujem na v48) je ili da platim telekomu da mi daju novi simm sa mojim starim brojem, ili da cekam i da se nadam da ce izaci neka novija verzija firmwarea koja ce to srediti.

Valjda sam nekom olaksao muku , a ako gresim u saznanjima, i ipak postoji i neki treci metod,JAVITE !!! :)

Evo sta sam za sad saznao za moj problem (v48 radi odlicno, v58 ne pronalazi mrezu)
to je do simm kartice,ako imas plavu telekomovu ( valjda je to malo starija,meni je broj 064 24*****) onda na v58 "nece da moze" da pronadje mrezu,sta god mu radio.... i zaista,kad sam ubacio drugu 064,kao i 063,radi savrseno....
Ako je neko dovoljno pametan da odgovori na to pitanje,bio bih mu zaista zahvalan, trenutno jedino sto mi pada na pamet (a da ne downgradujem na v48) je ili da platim telekomu da mi daju novi simm sa mojim starim brojem, ili da cekam i da se nadam da ce izaci neka novija verzija firmwarea koja ce to srediti.

Valjda sam nekom olaksao muku , a ako gresim u saznanjima, i ipak postoji i neki treci metod,JAVITE !!! :)

Samo ne ubacuj verziju V60 nemacku tada ces imati domet ali nikakav sto znaci da i ona ima nekih nedostataka

Nisam video gore koju verziju 58-ice imas ali meni sa "plavom" telekom karticom (211****) radi normalno, nemacki fw je u pitanju.

Ne pokusavajte ubacivati v60 za ef81 njemacku verziju, opada domet i nemoze da se podesi GPRS ali ima FM Radio

Jel kazes da si instalirao taj softver v60 i da ti je radio radio na ef81...to je stvarno super :banana: .Kad usavrse taj softver imacemo i radio ,)

Probaj da pomocu brew comandera izvces fajlove koji su potrebni za fm radio pa ih okaci ovde da probamo da ih prekopiramo u fon mozda ce moci tako da proradi i kod nas. pozdrav

Vrh Dno