Šta je novo?

ASUS P5K Deluxe WiFi-AP

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Novi Intel-ov čipset P35 kodnog imena „Bearlake“ iz dana u dan postaje sve veća atrakcija. Asus P5K Deluxe/WiFi-AP je treća ploča koja nam je došla sa P35 čipsetom, a kako se nosila sa P965 konkurencijom saznaćemo u tekstu koji sledi.

Više o tome...

Kako sam uspeo sa asus servera da skinem novi BIOS (koga nema na asus sajtu još uvek) tj. BIOS 311, pojavila se nova opcija za overklok memorije, gde se sad može podesti kako 1T, tako i 2T. Podeseno sve na default, sa odnosom 5:6 za mem, protok na 1T je veći nego na P5B DLX, što će reći uz prava podesavanja ni jedna P965 joj nije ravna. Ako se na to doda da se sekundarni tajminzi mogu više zategnuti, a samim tim mem može više overklokovati, onda je jasno o koliko velikoj zverci je reč.
Igraću se još malo kasnije, ali ovo svakako obećava 🙂

Prilozi

• cpuz.webp
    cpuz.webp
    23 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Kako sam uspeo sa asus servera da skinem novi BIOS (koga nema na asus sajtu još uvek) tj. BIOS 311, pojavila se nova opcija za overklok memorije, gde se sad može podesti kako 1T, tako i 2T. Podeseno sve na default, sa odnosom 5:6 za mem, protok na 1T je veći nego na P5B DLX, što će reći uz prava podesavanja ni jedna P965 joj nije ravna. Ako se na to doda da se sekundarni tajminzi mogu više zategnuti, a samim tim mem može više overklokovati, onda je jasno o koliko velikoj zverci je reč.
Igraću se još malo kasnije, ali ovo svakako obećava 🙂

Koliko ja vidim, razlika u ceni u odnosu na prethodnika (P5B DLX) je 65e - reci iskreno: za one koji sad prelaze na C2D da li je ta razlika u ceni opravdana? Da se isplati stisnuti se za jos te pare, ili je bolje uloziti to u RAM ili graficku? Kako rade te ploce (DLX i 965 i P35) sa jeftinijim memorijama tipa kingston DDR2-800? Koliko sporije cenis da ce raditi crossfire na P5K u odnosu na P5B?

Hvala :wave:

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim, razlika u ceni u odnosu na prethodnika (P5B DLX) je 65e - reci iskreno: za one koji sad prelaze na C2D da li je ta razlika u ceni opravdana? Da se isplati stisnuti se za jos te pare, ili je bolje uloziti to u RAM ili graficku? Kako rade te ploce (DLX i 965 i P35) sa jeftinijim memorijama tipa kingston DDR2-800? Koliko sporije cenis da ce raditi crossfire na P5K u odnosu na P5B?

Baci mi samo taj cenovnik, i ovo je Wi/Fi verzija P5K DLX, razlika bi trebalo da bude 30-50 eura max nisam još uvek siguran😉

Poslednja izmena:
Baci mi samo taj cenovnik, i ovo je Wi/Fi verzija P5K DLX, razlika bi trebalo da bude 30-50 eura max nisam još uvek siguran😉
Nemam care sta da bacam, nekako mi je Imtelov krajnji cenovnik u poslednje vreme talon za proveru (uporedjivanje) cena:
Asus P5K3 Deluxe Wifi/AP, S775 (C2Q), iP35/ICH9R, bla bla = 255.3e
Asus P5B-DeLuxe, S775 (C2D ready), i965P/ICH8R, bla bla = 187.7e
To izadje 67.6e razlike. Gresim li? A osim toga, molio bih odgovor na pitanje 🙂

Edit - jel se to meni chini, ili ovaj P5B nije wifi :d Koliko izadje wifi verzija skuplje?

Poslednja izmena:
Nemam care sta da bacam, nekako mi je Imtelov krajnji cenovnik u poslednje vreme talon za proveru (uporedjivanje) cena:
Asus P5K3 Deluxe Wifi/AP, S775 (C2Q), iP35/ICH9R, bla bla = 255.3e
Asus P5B-DeLuxe, S775 (C2D ready), i965P/ICH8R, bla bla = 187.7e
To izadje 67.6e razlike. Gresim li? A osim toga, molio bih odgovor na pitanje 🙂

Edit - jel se to meni chini, ili ovaj P5B nije wifi :d Koliko izadje wifi verzija skuplje?

Pa ovde nije reč o Asus P5K3 Deluxe Wifi/AP, S775 (C2Q), iP35/ICH9R, bla bla = 255.3e, nego o ploči bez dodatne oznake 3 tj. P5K Deluxe/WiFi-AP care 🙂
Ploča koju si naveo je High End asus-a i skuplja je za nekih 20-30eura od ploče koju smo testirali, pomenuta podržava samo DDR3 memoriju (koje nigde kod nas nema, a napolju je ko za oči skupa), a naša test ploča DDR2 memoriju, e sad odgovor na tvoja pitanja mogu dati tek kad se kreira cena za P5K Deluxe/WiFi-AP, koju smo ponavljam testirali, a P5K3 Deluxe Wifi/AP će tek da bude testirana 😉
I na kraju poredi cene dve WiFi verzije care.

Poslednja izmena:
e sad odgovor na tvoja pitanja mogu dati tek kad se kreira cena za P5K Deluxe/WiFi-AP, koju smo ponavljam testirali,

Ok, ja sam se malo izgubio sa oznakama. Ali kakve veze ima cena sa Crossfire-rom i radom sa slabijim memorijama? :trust: :wave:

Ok, ja sam se malo izgubio sa oznakama. Ali kakve veze ima cena sa Crossfire-rom i radom sa slabijim memorijama? :trust: :wave:

Ako pažljivo sve pročitaš odogovor ćeš naći ako ne u ovoj sobi onda u testu. Ali za tebe ću se ponoviti, podrška za nove penryn procesore, memorija se bolje overklokuje i protok sa povećanjem FSB-a je sve veći i na kraju superiorniji u poređenju na P5B DLX. Ponavljam memorija se bolje overklokuje, bolje se zatežu tajminzi kako primarni tako i sekundarni u većoj meri, ploča je hladnija, procesor je hladniji, gde se i overklok istog povećao, FSB je veći (stabilan), novi južni most donosi nove prednosti i poboljšanja ...CrossFire kako radi to je još rano za reći, ali predpostavimo da ne radi lošije od P5B DLX, u šta sm 100% siguran, a na kraju ovaj test može i to da potvrdi http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2995&p=2 , jer ukupne gaming performanse ne zavise samo od GPU-a nego od celoh sistema, čiji je sastavni deo i jedna matična ploča.
Nadam se da sam ti dao jedan mali odgovor, a što se tiče one priče da li se isplati, to ostaje da sam proceniš kad se kreira konačna cena pomenute ploče.
:wave:

Poslednja izmena:
ASUS P5K Deluxe/WiFi/AP = ~230e MPC 😉 !!!
ASUS P5K = ~160e MPC 😉 !!!

Pa odlucite sami!

@Space
Hvala lepo! To se zove potpun odgovor! :wave:

Nazad
Vrh Dno