Da, razlika je samo u broju paketa.A razlika izmedju CD i DVD desktop paketa je u kolicini aplikacija ili ima jos neceg? I da li su kde i gnome medjusobno kompatibilni sto se aplikacija tice?
Najveći problem bila podrška sa čipset i PATA kontrolere (ITE, JMicron) tako da nebi smio ispod 2.6.18 kernela, ovisno o distribuciji i koliko je tko patchirao vanilla Linusov kernel.Imam core2duo procesor,965 chipset.
Sve vise dajem znacaja linuxu.To je prava stvar za sve, price da je komplikovan - NE !!!Preporucio bih svakom da proba Ubuntu,pa dalje i dalje....neka experimentise.
Edit: samo da dodam...od ovih live distroa nekako mi je Knoppix najjednostavniji i najkompletniji, ali u njemu ne mogu nigde da pronadjem opciju za instaliranje na HDD.
Posle dva neuspela pokusaja sa instalacijom PCLinuxa (nikako nisam uspeo da iz njega kreiram potrebne particije), instalirah nekako ovaj Ubuntu 7.04. Ali...
Multiboot je dosta obiman, tj, ima nekoliko opcija za podizanje Linuxa, sto mi je vrlo neobicno ...tj, mislim da tako nebi trebalo da bude. Bice da sam nesto zgresio u postupku
Sam OS je, na istoj masini kao i XP, neocekivano spor.
Posto planiram da ponovim radnju sa instalacijom, molim samo savet : da li instalirati na praznu, neformatiranu particiju, ili je bolje prethodno napraviti dve particije (10-ak Gb + 1-1.5Gb za swap) za Linux?
Apsolutno je normalno da imas 3 opcije (valjda su tri) za Ubuntu u bootloaderu (Ubuntu, Ubuntu Recovery mode, i Ubuntu memtest) pored XP-a...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari