Šta je novo?

ABIT AB9 Pro?

Abit u 650i verziji postoji i model nosi naziv ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI. Ploca je, naravno, fino odradjena ali joj to ne opravdava 25e visu cenu od ovog MSI P6N SLi. Odguglajte testove pa da vidimo:D
ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI:fatal1ty-fp-in9-sli_top_500.jpg

E sada, da se NB greje, greje se mada who cares. Hladi ga bre:d. Zasto bih cekao 965 rev3.x kada je 650i vec ovde sa nativnom podrskom za 1333fsb a 650i ploce se klokuju kao i 680i samo sto je 680tica kozmeticki nabudzenija...

Mada imam veliku primedbu na SB nVidie. Spor je i traljav u komunikaciji sa diskovima, mada mozda gresim i voleo bih da me neko demantuje i ispravi. Ipak sto se tice SBa Intel je TATA-MATA. Vodite racuna da je NB nForce radjen pod Intelovim strogim nadzorom...

P.S. Ja sam na mom E4300 odradio 1333 BSEL mod i cim sam ga stavio na plocu i pokrenuo sistem sve je proradilo iz prve sa upozorenjem da koristim cpu ciji nativni fsb iznosi 800 i da li hocu ili necu dzidzi-midzi... Majku mu, ploca zna da sam modovao cpu:eyebrows: :crash:
pozz

Poslednja izmena:
Sacekajte malko svi.
Sledece nedelje dolazokompletan DFI lager za SRBIJU i medju doticnim plocama naci ce se DFI Infinity P965-S sa najnovejsom rev C3 od 965 chipseta:eyebrows:
Cijena ce biti prava sitnica(salim se). Videcemo. Javicu vam. Kazu da je doticna ploca "mrak" o/c-a na trzistu mada ko zna...???

pozz

evo posto je ovo thread vezan za AB9 seriju, nesto me zanima...
kakav je odnos izmedju AB9 QuadGT i nekog BadAxe2 (ili generalno 965 vs 975 vs 68(5)0i) po pitanju oc, chipset-a, dodataka,...
Da li je QuadGT najbolja ploca za Core2Duo procesore ili ima boljih???

btw: i da li ce quadgt podrzavati 1333 fsb kroz update biosa ili mora nova revizija?

Poslednja izmena:
Sacekajte malko svi.
Sledece nedelje dolazokompletan DFI lager za SRBIJU i medju doticnim plocama naci ce se DFI Infinity P965-S sa najnovejsom rev C3 od 965 chipseta:eyebrows:
Cijena ce biti prava sitnica(salim se). Videcemo. Javicu vam. Kazu da je doticna ploca "mrak" o/c-a na trzistu mada ko zna...???

pozz
rev3 965 chip seta podrava 1333mhz fsb-a koji ne daje nishta epohalno ali nije loshe ga imati:D
Medjutim "DARK" DFI plocha koju pominjesh podrzava plafon 1066mhz fsb-a ako je verovati njihovom zvanichnom sajtu.U svakom sluchaju ovaj naziv"DARK" mi vec daje ideje za kupovinu:D ;)

Poslednja izmena:
Dark DFI plocha je stigla kod nas,,,,cena..16000 din..preko grane 140$.....

posto u 965 chisetu, postoji podrska za crossfire, da li on radi u full modu (2*16x) ili polovicno (2*8x)??? Konkretno mislim na Abit AB9 QuadGT...i ako radi kako se povezuju kartice (da li treba imati cf ediciju kartice + obicna ili moze dve obicne)???

daj nije valjda da toliki overclockeri ne znaju da kazu bas nista o QuadGT-u!!! :)

Dal moze SLI na tim plocama (dfi ili abit)? Znam da je bilo govora da moze sa modovanim drajverima al se ne secam koj je cipset bio u pitanju :trust:

na 965 chipset ne moze zato sto vec ima podrsku za crossfire (al jos uvek ne znam kako tacno radi :trust: ) - [uostalom ima nvidijin chiset za intel platformu sa podrskom za sli (650i SLI i 680i SLI)]...dok na dfi moze, to sto si rekao za modovanje je tacno valjda za one ploce sa DXG (Dual Xpress Graphics), isto sam negde citao al ne mogu da nadjem sada

Poslednja izmena:
ja mislim da ne moze na abit (i ostale) vec samo na dfi ploce sa DXG-om...valjda ce neki profi da se javi pa da nam objasni konkretnije :)

btw: kakv je to crossfire (ili sli) kad na prvom pcix e propusnost 16x a na drugom samo 4x???? to mi uopste nije jasno

Poslednja izmena:
Pa mozda taj 16x jos ne mogu da iskoriste u potpunosti ove graf. pa i tih 4x zadovoljava da se dobije 2x100% iz trenutnih graf. Ko zna... mada je u bliss session-u 1 i 2 izvlaceno 2x100% na nf4 valjda koliko se secam, al nisam siguran na koliko x rade slotovi

Lepo - meni se svidja - mislim na IB9 ( fan sam Abita ;) ) . Za cenu od 105e u BG-u - moguce da je bude best buy medju jeftinijim plocama (mada deluje malo skromnije) - samo neko da potvrdi performanse ovde na forumu.

Poslednja izmena:
Ja imam IB9 ,ali na njemu je Keleraba (Celeron) OC 4.4 Ghz a inace radi na 3.06 ...
Dvoumio sam se izmedju njega i FP-IN9 SLI Fatal1ty (skuplji za 20 EUR), medjutim citao sam neke horor price na inostranim forumima vezane za los BIOS pa sam odustao (mislim da su sada vec popravili).Inace ,jako lepo upakovana ploca - vidis Japanske kondenzatore ,hladnjak na bridgeu je veci nego kod ostalih ploca ,Core 2 Quad podrska...
Pri instalaciji windowsa kod IB9 izbacuje da ne vidi drajvere za cd/dvd pa se oni moraju instalirati sa floppyja :smash:
Inace,sve radi lepo cak i sa Kelerabom:D :d :bottle:
Da imam neki bolji procesor izneo bi malo vise detalja o IB9 a ovako to ne igra neku ulogu:crash:

Kako bre ne igra? Pa na 4.4GHz je azdaja a i ploca deluje OK za te pare i onda mi recite kako neko moze da pazari BIOSTARa za isti novac i da tvrdi da je najbolji... ccc. ABIT je i tata i mata ili ti u prevodu tatamata!

To Zorz !!!
Kakav Biostar,kakvi bakrachi:) -kupujte bre ljudi Abita;)
Kada uzmem C2D 4300 ,bas cu da ga istestiram sa plocom i da probam da ga OC na 3.4 giga...:whip:

Gledam malo recenzije korisnika na neweggu ... dosta ih se žali na restart bug sa IB9

Danas stize ASUS P5B-E PLUS pa cu vam preneti utiske o njoj!!!
Jes da je skuplja od doticnih ali i vredi!
pozzz

Nego... Gde ima da se kupi ib9?
Neka kaze zmilos dal on ima taj bug...

:wave:

edit: I da!!! Nema paralell i seria konektore pozadi!!!:D

Poslednja izmena:
Vrh Dno