Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Spisak aplikacija u v58 firmware-u:
BT MS control, Coctailmanager, Docviewer, EmergenciPhoneBoo k, Mobipocket Reader, News2mobile, PDFreader, SurvivalDictionary, Th inPrint, WeatherForecast

Word & Excel

Prilozi

• MobiWord.v1.60_suite.rar
    58.3 KB · Pregleda: 651
  • Excell__Microcalc2_.rar
    30.5 KB · Pregleda: 561
Evo , ja ga danas uze za 105 evra. odlicno deluje na prvi pogled...ko sto jeli znate... :)
Hoce li neko da objasni proceduru flesovanja ako nije problem.
Veliki pozdrav

Evo , ja ga danas uze za 105 evra. odlicno deluje na prvi pogled...ko sto jeli znate... :)
Hoce li neko da objasni proceduru flesovanja ako nije problem.
Veliki pozdrav

Nema procedure :).Ja sam prikljucio na usb,pokrenuo aplikaciju i to je to.Sve ti je u fazonu next-yes-no itd...traje nekih 5-10 min.,resetovace ti fon par puta.

Cena mu je vec danas 95e... Sacekacu jos neki dan, pa cu ga uzeti na 80e :D:D:D

Poslednja izmena:
Bolje dodati jos desetak evra za slusalice,sjajne su,a i ne moze se bez kabla.Nego,jel uspeo neko da podesi GPRS za 064?Meni se kao telefon sam podesio,i ja sam ga podesavao cak su mi i slali setovanja SMS-om i ne vredi,nece.

Poslednja izmena:
Radi gprs. Ja sam se konektovao na net preko Opere koja je podesena na "mtswap" profil. Unutar "mtswap" profila (settings\connectivity\internet connection) treba u polju "type" umesto wap da postavite HTTP.

Ima li neko gotove parametre za gprs/mms/3g
Sprzio sam mozak na mom proslom fonu dok sva podesavanja nisam nabudzio da rade...
pozdrav

Pored ruskog v58 software-a, postoji i nemacki v58 koji je nesto novija verzija
EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel naspram ruskog EF81_IP17.0.14_ru.RussianRetail

Nemacki se moze skinuti sa (treba registracija): http://www.gsm-multifund.de/board/downloads.php?do=file&id=735

Nemacka verzija ima instalirane Google aplikacije...

E sad jedno pitanje, posto se moja devojka zainteresovala za ovaj tel, da li su svi modeli koji se kod nas prodaju skinuti sa Vodafone ili ima drugih? Ako ima, napisite gde ste ga kupili.

Prilozi

• Google.jpg
    Google.jpg
    20.7 KB · Pregleda: 348
  • FW58 Screens.jpg
    FW58 Screens.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 263
Poslednja izmena:
GPRS & WAP podesavanja

Connect.profiles

Profil MTS WAP

Profile name: Mts wap
APN: gprswap
Login: mts
Password: 064
Authentication: normal
DNS 1 (opt): 000.000.000.000

Profil MTS GPRS

Profile name: Mts gprs
APN: gprswap
Authentication: none
DNS 1 (opt): 172.017.088.198

Internet profiles

Profil MTS WAP

Type: HTTP
Security: none
Proxy server: 172.017.088.198
Proxy port: 9201
Login: prazno
Password: prazno

Profil MTS GPRS

Type: HTTP
Security: none
Proxy server: 172.017.088.198
Proxy port: 8080

Ovakav settings meni radi sa Operom mini.
Ako ste dobili od MTS-a podesavanja mislim da je samo potrebno da namestite umesto WAP na HTTP (videti gore, obelezeno zrvenom bojom).

Eva i par programa.
Gmail - za korisnike Gmail-a
JADgen - sluzi za generisanje JAD fajla. Dosta java software-a se moze naci samo u JAR extenziji,a za instaliranje na Benq-Siemens-u je potrabana i JAD ekstenzija, ovaj program sluzi za generisanje JAD fajla. Funkcionise tako sto se JAR fajl prevuce na ikonicu JADgen-a i pusti Darg&Drop i na lokaciji gde je JADgen tu ce se generisati i JAD fajl.
Microsoft_Word - za Word dokumente WRITE-READ
Mini_Excel - za Excel dokumente WRITE-READ
opera-mini - internet pretrazivac

Prilozi

• Gmail.rar
    110.9 KB · Pregleda: 547
  • JADgen.rar
    226 KB · Pregleda: 668
  • Microsoft_Word.rar
    62.9 KB · Pregleda: 548
  • Mini_Excel.rar
    58.6 KB · Pregleda: 477
  • opera-mini-3.1.7203-advanced-int.rar
    96.4 KB · Pregleda: 596
Poslednja izmena:
Za one koji nemaju Instalacioni disk evo JAVA instalera preko koga se instaliraju JAVA aplikacije na BENQ-SIEMENS EF81.

Prilozi

• JMI.rar
    505.6 KB · Pregleda: 815
Ljudi, flesnuo sam ga sa nemackim firmverom, i stvarno je dosta bolji skoro u svemu, a pogotovo u brzini koliko mi se cini. Ipak, ikonice mi se ne svidjaju, kao ni ikonice za mp3, wav i jpeg... previse su velike!
I ono sto mi nedostaje je ona dart vader tema! Bez nje ne mogu nikako! Molim vas da neko da link, bas sam se izbedacio!!!!!!!

I, da, jos vas molim da bilo ko okaci sliku menija sa ruskim firmwareom!

Da li bih mogao da preko ovog nemackog stavim rusku 58-cu?
Pozdrav

Mozes i downgrade na stariju verziju ako zelis nikakav problem. A za darth wader temu kao i ikonice http://www.ef81.com/

I jos nesto, za duze trajanje baterije na novom v58 firmwareu, ukljuciti GSM only i smanjiti osvetljenje ekrana na 70-80%

Poslednja izmena:
:(

Ja sam upravo imao jednu neprijatnost, a u vezi sa update-om firmware-a
Uzmem od devojke mob (nov ef81), ubedjen da ce sve proteci savrseno, ubacim USB , komp ga lepo prepozna, pokrenem ovaj ruski program, krene on update-kad odjednom Error, kaze Software download error, nesto kao emergeny download i stane proces, ne budem lenj i procitam Help (sto je trebalo prvo da uradim :( i ono kaze da ako se tako nesto desi, telefon bi trebalo da se resetuje vadjenjem bakterije i td.
Elem sad telefon nece da se upali, niti ga komp prepoznaje :(
Probacu sutra do servisa da ga reklamiram (u nadi da nece provaliti da sam pokusao ovu radnju), ako ne onda sam naj***o

Mozes i downgrade na stariju verziju ako zelis nikakav problem. A za darth wader temu kao i ikonice http://www.ef81.com/

I jos nesto, za duze trajanje baterije na novom v58 firmwareu, ukljuciti GSM only i smanjiti osvetljenje ekrana na 70-80%
Ikonice sam nasao bez problema, ali Star Wars temu nikako!!! Ne bih da smaram ,ali kako da stavim ove nove ikonice. Nemacki ne znam, a mislim da ce mala pomoc i drugima koristiti!

Ja sam upravo imao jednu neprijatnost, a u vezi sa update-om firmware-a
Uzmem od devojke mob (nov ef81), ubedjen da ce sve proteci savrseno, ubacim USB , komp ga lepo prepozna, pokrenem ovaj ruski program, krene on update-kad odjednom Error, kaze Software download error, nesto kao emergeny download i stane proces, ne budem lenj i procitam Help (sto je trebalo prvo da uradim :( i ono kaze da ako se tako nesto desi, telefon bi trebalo da se resetuje vadjenjem bakterije i td.
Elem sad telefon nece da se upali, niti ga komp prepoznaje :(
Probacu sutra do servisa da ga reklamiram (u nadi da nece provaliti da sam pokusao ovu radnju), ako ne onda sam naj***o

Nadam se da si ga flashovao bez sim kartice u telefonu. Pokusaj sa emergency download modom

da, bez kartice sam ga fleshovao
nece emergeny download mod-nista se ne desava kad pokusam da drzim # i dugme za paljenje 5 sekundi i duze, a trebalo bi da se pojavi bar ono EF81 :(
izgleda da je skroz mrtav

@narednik Javi kako si prosao u servisu, da li su ti popravili tel i koliko su ti naplatili. Hocu i ja da ga kupim, i da flesujem, pa da znam sta sve moze da me zadesi :)

hehe ma naravno, nema problema-sutra treba da ga podignem.
Ne verujem da ce mi ista naplatiti-mob je star 2 dana i pod garancijom je, a nadam se da nece uspeti da provale da sam pokusao da ga fleshujem jer je skroz mrtav:d

Sto se tice kupovine telefona koji nisu skidani sa mreze video sam u novoj prodavnici IDEA kod MOC-a na NBGD neke BenQ u originalnim pakovanjima. Na zalost ovaj model nemaju, ali imaju onaj slajder (EL 71) i kosta 15000din i EF 51 koji kosta 13000 din. Ima jos nekih ali ne znam koji su...
Sto se tice pomeranja tastature na EF 81 ja nemam taj problem...
Interesuje me na kraju da li uopste da pokusavam da instaliram 58 ili 48 jer je mnogima crko? Jel' neko mozda trazio da mu prodavac instalira?
Jel' ima neko parametre za MMS i e-mail za EF 81 na mts?
Hvala.

Da li neko moze da mi kaze kakva je tastatura,tj. od kog je materijala izradjena?Gledao sam na el71, tamo je gumena.
Koliko baterija moze da izvuce sa novim softverom uz neko prosecno koriscenje?
I da li neko zna gde ima da se uzme u NS,po mogucstvu , "sportskoj" ceni? :D

Tastatura je od metala-aluminijum sa gumenim granicnicima za tastere. Pri jacem pritisku malo seta (bas ako gledas u nju). To setanje je delic milimetra jer i nema mnogo prostora gde da seta. Ja mislim da je to jednostavno tako napravljeno i da nema tu nikakvih problema.

Meni je drugo punjenje baterije trajalo 48h uz svakodnevno mp3 maltretiranje+slikanje kamerom.BTW,ubacio sam microSD 1GB za 1000 kinti ,)

Ima li jos ko problem sa prebacivanjem mp3-a na mem card preko usb kabla? Firmware v58 (ruski).

da li neko zna da li je moguce prebacivati igre u jad formatu na mob,preko bluetooth-a,posto meni taj fajl stoji kao nepoznat kad ga prebacim na tel,i pise da je nemoguce ga otvoriti!

@darko26 Pogledaj prethodnu stranu, postove broj 41 i 42

@psaras Gde si uzeo microSD za 1000 dindzi?

Ja uze u Imtelu za 1200 1gb danas!

Inace, ne bih da smaram ponovo ali ima li neko link za Dart Vader temu, ja se ubi danas da nadjem i nikako :(

Za instalaciju JAVA aplikacija\igara na telefon su potrebni i JAR i JAD fajlovi. Instalacija se vri preko programa koji je na Instalacionom CD-u JMI (java midlet installer). Ako JMI podrzava konetktovanje telefona sa kompom putem BLUTA onda moze da se instalira u suprotnom kabal.

Nazad
Vrh Dno