Šta je novo?

Koja AGP karta do 70e

TheGhost

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2002
Poena
619
Drugar hoce da kupi Asus Ati Radeon 9600PRO 256mb, jel ima nesto bolje od toga, ako moze neki predlog, znaci do 70e i da je AGP.

Pozdrav

6600gt, ja sam skoro nasao gygabyte-ovu za 60eur stara godinu dana i to je covek izvadio iz svog kompa(kupuje bolju) ali sam dosta dugo trazio, inace mozes da ih nadjes za oko 90eur kod preprodavaca.

Poslednja izmena:
Očigledno se pitanje odnosi na nove grafičke kartice.
U navedeni cenovni okvir spada i 9600 XT model.Sasvim je drugo pitanje da li ga performanse novih grafičkih kartica tog cenovnog ranga zadovoljavaju i da li je takva kupovina uopšte isplativa.
Posle neprijatnog iskustva sa polovnom 6600 GT koja me je ničim izazvano napustila i preselila se na deponiju gradske čistoće :mad: ne bih baš preporučivao kupovinu polovne grafičke kartice skuplje od 50 EUR-a sem u slučaju da ima validnu i dovoljno dugu garanciju, bez obzira na bolje performanse koje imaju od novih koje se za taj novac mogu kupiti.

Poslednja izmena:
9600XT ako mozes da je nadjes evo mene je moja izneverila posle dve godine mozda i vise, ali zato sto je nisam odrzavao, mislim i dalje ona radi ali je ******a. Inace nemam nikakvih primedbi i nikada nisam imao. Tako da ako mozes novu da je nadjes extra ako ne probaj polovnu ali pod garancijom. Inace kad sam je odneo u servis lik je samo rekao izgleda da ti je otisla memorija, steta sto je to bio 9600XT :*(

Poslednja izmena:
6600GT i nista ispod toga!

Ako moze da nadje polovnu 6600GT za te pare, to mu je najbolja kupovina. Mada morace bas dosta da trazi, vecina ih ceni po 80-90 evra u oglasima. Ako nista drugo, polovna 6600 za oko 60e mu je mnogo bolji izbor nego 9600pro.

Ja nikako ne bih bio gadljiv ni na polovnu 9800pro.

Pitanje koje se odmah namece je: Gde naci?

Vdite ovako posto sam ja upitanju, (tj TheGhost je za mene postavio ovaj post) ja trenutno imam 9600se, e sad kad sam kupovao komp bila mi je zelja da uzmem 9600pro, medjutim nisam tad imao kese, a sad zam se odlucio za tu kupovinu jer mogu moju da prodam za nekih 30e pa ne bi da doplacujem vise ok 40 za novu sto mu dodje koliko kosta 9600pro sad, nova naravno. Polone ne bi kupovao, a posto koliko vidim da ta 6600GT polovna kosta vise od ove nove, mene samo interesuje dal postoji jos neka za te pare a da je bolja od ove, jer ako ne da pazarim ovu i da zavrsim posao!!??

Hvala unatred...

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovome sad sam nasao; "graficka club-3d radeon 9600 pro, vga, DVI, tvout, valjda 128mb rama (ne mogu sad da sklopim masinu da vidim tacno) + coolermaster cool viva (ogromni hladnjak sa kojim moze da radi bez ventilatora tj pasivno da se hladi ili da se overklokuje ludacki kad je vent upaljen)... " inace kosta 3200 a evo i kako izgleda!

http://www.itsvet.com/img/obj/comp_comp_cooler/000/000/000/024/bigimg.jpg

???

Ne razumem zasto mu predlazete 9600 se/pro/xt [osim ako nije fan radeona] kad moze da uzme 5900 sp/xt za oko 50e i da ne pricam koliko je bolja karta od 9600.

Khm, khm... sa 9600XT moze da cepa oblivion. Sa FX bilo kojom ne moze!

Pre 4 meseca sam u oglasima na benchu pazario MSI NX6600GT VIVO, svi kablovi, DVI,... za 80e. Graficka ima garanciju jos dve godine, radi super. Mislim da je to odlicna varijanta, jer u glavnom sve te graficke imaju 3 godine garancije. A mozda se sada moze nabaviti i za manje od 80e

Zasto preskociti x1600 pro. Em je brza od 9600Pro/XT, em koristi sve trenutno vazece specifikacije DX-a i OpenGL-a.
I to sve za 70 evra uz bar jos godinu garancije.

CooLa ja imam msi5900sp i mogu da igram oblivion tako da ne razumem o cemu ti pricas?
9600 je u rangu sa 5600 kartama.
A da ne pricam NFS carbon rezolucija 1024x768 sve na high sem shader detail na low

9600XT je brza od 5900XT u novijim igrama (poslednjih godnu dve) i tacka, mislim da samo o tome vec raspravljali vise puta, jednostavno dx9 podrska je kod cele GF5 (FX) serije katastrofalna, zato je 9600XT daleko bolji izbor, 5600 nemoze da se poredi sa 9600XT pa i u DOOM3 ili Q4 koje su izrazito nvida igre 9600XT brise patos sa 5600.

Prijatelju na FX seriji su Shaderi odradjeni katastrofalno, oblivion bi mogao da igras samo u Very Low rezimu! Jer ako ukljucis 2.0 shadere igra sece u besvest!

Evo kupio sam napokon karticu i to Saphhire ati radeon 9800pro 128mb 256bit r360 modovan na xt sa drugim kulerom tj ati silencer 3, to je slucajno uletelo pa sam odustao od varijente 9600/nesto, ja mislim da je bolja, za sad se dobro pokazuje!

To je odlicno ako je nisi platio iznad 80e!

Nazad
Vrh Dno