Šta je novo?

Koji Wide 19" TFT?

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pošto planiram da pređem na TFT sa mog starog dobrog CRT-a 21" interesuje me prvo jedna stvar.
Koliko para mogu da dobijem za Fujitsu Siemens 21T3
E sad pošto ovaj monitor prvenstveno koristim umesto TV-a, tj za gledanje filmova, satelitske, a naravno tu su malo i igre i naravno surf. Pošto sam čitao review ovde na benhcu o Fujitsu-Siemens W19-1 i jako mi se svideo, tj ceo wide koncept, a pošto je dotični autor review-a rekao

odlučio sam da uzmem wide TFT sa cenom oko 300e.
U uži izbor su (koliko sam uspeo da pogledam na ITSvet-u) ušli sledeći wide modeli:
Acer AL1916Ws
Acer AL1916WAs
Fujitsu-Siemens W19-1
Pošto su ova 3 modela jedini koje sam uspeo da nađem da su wide, ubacio sam još par "klasičnih" TFT monitora
BenQ FP93G, BenQ FP93V (po meni jedan on lepših na tržištu)
LG L1950B
Philips 190C6F, Philips 190S6F
Kao i par Samsunga 940N, 940B, 940BF
Šta je od svega ovoga vaša preporuka, a i ako tog vašeg nema ovde slobodno recite.
Monitor bi naravno nastavio da koristim za gore navedene stvari: filmovi (cirka 3m od kreveta do monitora), igre, word, excel, surf...
Samo bi voleo da ima DVI (valjda je bolja slika, nisam imao iskustva), a što se odziva tiče, čekam da komšiji stigne njegov samsung, pa da i ja vidim tih 8ms, tj dali mi je to dovoljno (a predpostavljam da jeste).

Da da, znam da igranje ne moze na 'tako visokim' rezolucijama sa FX5200, a kako meni to ni ne treba onda nije problem. Bas sam danas gledao te wide monitore i nekako mi je slika bas cudna - razvucena, tako da mozda ipak ostanem na standardnom formatu.

I ja pazarih LG 194WT za 17.5 k dindzi... Pored njega na stolu imam Samsung 740N...Odmah ga pirikacih na DVI (60Hz) bez ikakvih drajvera i sve radi OK! nema bad pixela, DVi radi, 1440x900 takodje...Razlika u fizickoj visini 1cm u korist 17 TFT-a...Velicina slike DVD,Divx-a u korist 19Wide-a je impresivna...Pustih jedan pored drugog isti filmi kao da sam uporedjivao 37cm i 55cm TV. E sad osecaj eye-candy je na strani 740N naravno jer njegovih 1280x1024=1,310Mp na manjem prostoru deluje ostrije nego 1440x900=1,296Mp na 19w...Pri radu velika je prednost sirine zbog sirine toolbara i veceg broja ikona koje mogu stati ali manja visina je recimo nezgodna za rad u exelu ako brzo prelistavate kolone po visini...

Imao sam davno 17wide i onda je(pre 2-3g) suport bio ocajan...Sada svaka igra podrzavao ove monitore i prava je blagodet igrati voznju ili pucacinu gde je sirina bitnija od visine...Ko voli strategije mislim da je 5:4 ipak bolji izbor...Recimo da ovih dana zavrsavam Stronghold Legends i da je nekako lepse imati kockastu mapu gde je visina podjednako bitna kao i visina...

Ukratko da li ja imam srece ali LG194WT je zaista korekten monitor...Cena, DVI, neupadljiv i elegantan dizajn (pokazalo se da takav najbolje prkosi vremenu...),superioran kontrast 2000:1, 3g garancije, pakovanje-cd+DVI-kabal+D-Sub kabal+Uputstvo...cine ga trenutno jednim od Best-Bay TFT monitora... :wave:

Ukratko da li ja imam srece ali LG194WT je zaista korekten monitor...Cena, DVI, neupadljiv i elegantan dizajn (pokazalo se da takav najbolje prkosi vremenu...),superioran kontrast 2000:1, 3g garancije, pakovanje-cd+DVI-kabal+D-Sub kabal+Uputstvo...cine ga trenutno jednim od Best-Bay TFT monitora... :wave:

Bay=zaliv :bottle:
Buy=kupovina ;)

Samsung 19" wide: 940BW vs. 931BW

Nameravam da uzmem 19" TFT wide. Izbor sam suzio na dva Samsunga - 931BW i 940BW

Radije bih uzeo sivi monitor, pa tu 940BW ima prednost (mislim da 931 postoji samo u crnoj boji, i to samo sa visokim sjajem :( ), dok su mi 4ms (kod 940BW) vise nego dovoljne (iako 931BW ima cak 2ms)... Glavna prednost 931BW je veci kontrast (700:1)...

Razlika u ceni je (mislim) 20ak evra...

edit: sad videh da uz 931 ne ide DVI kabl... mislim da cu ipak ostati na 940BW, jer mi se nikako ne svidja ova "glossy" obrada na 931...

Poslednja izmena:
Ja sam pre neki dan uzeo 940bw, i mogu ti reci da sam prilicno zadovoljan... nisam bas strucnjak, ali ne znam ko bi mogao da primeti razliku izmedju 2 i 4ms. Sto se kontrasta tice, tu vec ne znam sta da ti kazem... meni je i ovaj ok. Vise je pitanje koji ti je monitor lepsi po dizajnu, ostalo je koliko vidim manje-vise isto.
Sve u svemu, ne bih komentarisao 931bw posto ga nisam video, a 940bw je po meni super. Koliko sam citao, nije bas za neko dizajniranje, i bavljenje fotografijom, ali je odlican za igre i gledanje filmova.

Poz!

Poslednja izmena:
Kako vam se čini rad u toj rezoluciji i razmeri??? Nekima se čini da je sve "izduženo" pa se pokolebah,a hteo sam baš taj monitor da kupim....

Jeste li zadovoljni kako izgledaju filmovi na njemu????

ZoNi, sa kog monitora si prešao na 940BW?!

presao sam sa 17" CRT-a (Samsung 795DF)...

@ uskmarko: meni nista ne deluje izduzeno (tj. razvuceno), nego samo imam mesta pored za dodatne stvari - npr. otvorim browser, a pored mi stoji miranda i vesti...

filmovi izgledaju veoma dobro, mada i dalje ima mala crna traka iznad i ispod (monitor je 16:10, a filmovi su cesto 16:9)

u svakom slucaju, po mom misljenju, ovo (940BW) je veoma dobar monitor...

Trebalo je da uzmes 205bw...

:d

U jednom stranom časopisu kojeg pratim pre par meseci su upoređivali 205BW i 940BW... Primećeno je da manji model nudi primetno uverljivije boje i ujednačenije pozadinsko osvetljenje... Pa kome odgovora 1440x900...

Ajde izgooglaj bench 205BW i 940BW, procitaj poslednji broj Svet kompjutera, 205BW na koji gledam dok ovo kucam, daje mnogo bolji prikaz boja, zato sto je true 8-bit panel, za raliku od drugog koji je 6-bit, razlike potrazi na netu, ako ne nadjes iskucacu, pozz.

imate na kraju teksta o 931BF (poslednji test monitora na benchmarku) zaključak o tome šta je bolje i zašto... Mislim da se moje i Voćkovo mišljenje često poklapa, pošto zaista detaljno testiramo monitore, za razliku od mnogih drugih sajtova na kojima mi se desi da vidim potpuno sulude review-ove...

visina je visina

:D :d :D

vertikalni ugao jeste najveci problem.kada gledam filmove iz kreveta,moram da stavljam knjige ispod monitora da bih prilagodio ugao gledanja (krevet je jako blizu kompu,tako da je ugao pod kojim se vidi monitor veci).
sto se ostalih zamerki tice,nisam naisao na te probleme.

Pošto misliš "da ne bi bilo većih problema u radu igara u native rezoluciji koja je 1280x1024" :) odgovor je 7300GT sa DDR3 ili 7600GS sa DDR2.. (to je neki realni minimum)
(ATI x1600pro i x1650pro su ATI varijante)
A štp se rada kompa tiče, meni je na starom kompu radio 970P Samsung na GF2mx 32mb grafici i to besprekorno :)

Meni naprimer na 6600gt većina igara radi normalno (iznad 25fps) na medium podešavanjima u 1440x900 u to računam i COD2. Kanta je nf2, sampron 2500+ i 1gb ddr.

P.S. Naravno sve je malo nasvirano!

Poslednja izmena:
Vrh Dno