Šta je novo?

Pomoc oko win domena potrebna

• Začetnik teme Začetnik teme igor2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

igor2

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
660
Server w2k3 - Ima ulogu DC-a
Klijent xp.
nalaze se na istoj mrezi.

Domen lokalnog tipa. na serveru se nalazi shared folder (nije read only) kome jedan korisnik domena treba da pristupa. Zackoljica je sto korisnik mora da ima i pravo da menja sadrzaj foldera.
Korisnik je dodat u grupu domain usera. Na security tab foldera na serveru prvo je dodat taj user i data su mu sva prava sem full control. Citanje je uspesno, ali ne moze da menja nista u okviru foldera. Potom sam i celoj grupi domen korisnika dao sva prava (sem full control) i opet ne da da se menja sadrzaj foldera.
U cemu je problem?

Iskreno da kazem meni se isto (potpuno) desilo pre 3 nedelje...

Naj banalnija stvar je sto se "samo" sredilo, i nakon nekog vremena (oko 1h) sve je bilo kako sam odredio...
U medjuvremenu sam cak i preimenovao dati folder, napravio drugi sa imenom koji mi je trebao, premestio fajlove, i opet se isto desavalo...

Kao sto rekoh, najludje je sto se nakon nekog vremena sve sredilo da bude kako sam ja uradio, a ja licno sam taman odustao i otisao da pretljam po MS support-u...

Mozda ima nedokumentovana komanda ACLUpdate u support toolsu v1.23beta 😀

Server w2k3 - Ima ulogu DC-a
Klijent xp.
nalaze se na istoj mrezi.

Domen lokalnog tipa. na serveru se nalazi shared folder (nije read only) kome jedan korisnik domena treba da pristupa. Zackoljica je sto korisnik mora da ima i pravo da menja sadrzaj foldera.
Korisnik je dodat u grupu domain usera. Na security tab foldera na serveru prvo je dodat taj user i data su mu sva prava sem full control. Citanje je uspesno, ali ne moze da menja nista u okviru foldera. Potom sam i celoj grupi domen korisnika dao sva prava (sem full control) i opet ne da da se menja sadrzaj foldera.
U cemu je problem?

Proveri obe i share i ntfs permisije i jos proveri da li taj user pripada nekoj restriktivnijoj grupi!

Postavi Everyone - full control na share folderu, pa potom u ntfs security-u dodaj user-a sa pravima kojim hoces ...

Ntfs permissions 🙂
kako lako covek na njih zaboravi
Hvala 🙂

Cudno je sto ja na ntfs prem. nisam uposte zaboravio, a opet imao problem koji se kao sto rekoh "sam" resio...
Kad da je pod nekim ludackim okolnostima server "nesto" update-ovao (mozda bazu share-ova) i tek onda je proradilo....

Nisam ni to uradio 🙂

Neka neko posle kaze da se Windows ponekad ne ponasa "cudno"... 😀

Upravo treba da dobijem vistu, pa cu da probam.....RC koji sam dobio od MS-a jos nisam jer cu i onako da ga brisem, a i verujem da nije kao final.....
Videcemo kako ce da bude...

Da li mozda znas dali Vista prihvata logon skripte (kod mene se mapira nekolicina drajvova i jos po nesto)?

Poslednja izmena:
Bio sam na Microsoft Event-u ovde u J.Africi, i tamo sam rekao liku koji radi u MS-u da mi posalju na adresu firme....dva dana kasnije, dosao kurir iz MS-a i doneo 🙂

Nikad ne stavljate everyone full control, ni u share ni u ntfs permissions. Da to tako treba, to bi bilo po defaultu stavljeno.

Poslednja izmena:
Svaka cast! Reci mi jes polagao sta u poslednje vreme na MS-u?

Ne.....nisam do sada imao mogucnosti (=para&vremena) da polazem za MSCE.

Ovde ima MS predstavnistvo zato sto je veliko trziste (i u kucama,a i u firmama je uglavnom sve legala), tako da je RC Vista bila dostupna mnogima lako, jer je MS taktika da ga gura sto vise moze....cak je jedan od mobilnih operatera (MTN) imao par odeljenja kompletno opremljena Vistom i Office 2007 uz Exchange 2007 (oko 700 radnih stanica), kao i glavna finansiska uprava (sasfin - south africa fin oko 300 radnih stanica)....

Ovo ode u offtopic 🙁

Nije offtopic 🙂 Verified by jaksa 😀
Sto se tice viste, imate MS predstavnistvo i ovde, pa se raspitajte.

Inace primecujem da cesto admini, kad se zaposle negde i pocnu ozbiljno da rade job for living, ne daju mnogo na polaganje ms ispita, verovatno u nedostatku vremena (i para...)

Nije offtopic 🙂 Verified by jaksa 😀
Sto se tice viste, imate MS predstavnistvo i ovde, pa se raspitajte.

Inace primecujem da cesto admini, kad se zaposle negde i pocnu ozbiljno da rade job for living, ne daju mnogo na polaganje ms ispita, verovatno u nedostatku vremena (i para...)

Tu si 100% u pravu, ali takva vremena! :type:

Nazad
Vrh Dno