Šta je novo?

Sky Star 2

kilobita ili kilobajta? :D

Takve fore ne mogu da se izvedu na HB i astra satelitima?

naravno kilobajta :)
Mada veceras ide ~150 kilobajta, nije problem u satelitu vec u serveru sa kog vuku...

A ima li i drugih takvih stream-ova ili kako se vec zovu. Kolko cesce se pojavljuju i koliko dugo traju ili mozda ih ima postojano i to puno. I kako se to zove na engleski da potrazim na google.

Poslednja izmena:
A ima li i drugih takvih stream-ova ili kako se vec zovu. Kolko cesce se pojavljuju i koliko dugo traju ili mozda ih ima postojano i to puno. I kako se to zove na engleski da potrazim na google.

trenutno nemas nista bolje od ovih rumuna
ovo je njihov forum gde se moze provaliti sta ce otprilike ici
PHP:
http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=10894&page=28

Koliko sam ja video na http://www.flysat.com/ to je frekfencija nekog ruskog internet provider-a SatGate koji ima jos jednu frekfenciju na sirius i jos nekoliko na drugih satelita. Na svim satelitima ima puno frekfencija od internet providera koji nude satelitski internet. E sada daj objasni malo dali je moguce sa sve te frekfencije da downloadiram pomodzu skynet ili samo kada neko radi to sto ovi rumunci rade, ma sta god to radili. Ako je to slucaj onda jos jutra idem da kupujem SkyStar2. nekoliko puteva sam se premisljao (jer ne gledam puno TV) ali ako mogu dobite besplatan download (ja sam zagrozeni download-er) onda odma kupujem.

koliko sam ja video, ukupan protok na astri provider alice sat je od 1.5MB/s do 3.5MB/s sirius se zna popeti i do 17MB/s tako da je izbor mnogo veći, ako ste skinuli mana iz mog prethodnog posta, imate detaljno uputsvo o korišćenju.

memberix:
možeš skidati sa svih frekvencija koje možeš da uhvatiš sa antenom, naravno istovremeno sa 1 ss2 sa jedne frekvencije, postoje tu i neka društva pa više njih(10-40) uplati kod određenog provajdera malo veći protok, tako da onda možeš i da biraš šta ćeš da skidaš, ako ti je skupo samostalno da uplaćuješ, što objektivno i jeste, ako je je za ličnu upotrebu.
takođe ss2 ti nudi za male novce mnoštvo sat kanala i to free, još ako imaš konstantnu internet konekciju, motor na anteni, nađeš u šumi foruma neki koji nudi besplatno praćenje paketa kanala onda si na konju, na pr. ja sam slučajno na jenom turskom forumu, dobio takvu mogućnost pa sada nezavisno od emulatora imam mogućnost da pratim mnoštvo kanala koji se itekako plaćaju (Sky Uk 28, SEXVIEW, MCT, REDLIGHT, FREEXTV, DORCELTV, PRIVATESPICE, CYFRA+, CANAL NL K3 19E, DIGITAL ALBANIA 16E, TPS, ABSAT, ITV 16E, NOVA, C FR + TPS K3, CYFRA K3, ART SPORTS, BULSATCOM 39 EAST) inače sada su ti preko emulatora dostupni paket d+, premiere, francuski tps i još par sitnijih paketa što ti omogućava dnevno praćenje preko 50 filmskih 24/24h i oko 10 sportskih kanala.
Kolko cesce se pojavljuju i koliko dugo traju ili mozda ih ima postojano i to puno
to su provajderi internet usluga, naravno da su konstantni, a šta će ići zavisi od korisnika, takvog vida interneta, nisam siguran ali mislim da i određeni lokaklni (ne mora da su kod nas) provajderi koriste usluge takvog tipa.
LINK šta sve je sada dostupno od kanala upotrebom emulatora
tako da ti preporučujem kupovinu, pozdrav.

Imam jedno pitanje za vas iskusne korisnike.
Da li je moguce da se program sa ss2 kartice prati istovremeno na 2 racunara u lan mrezi?
tj.da li je moguce da komsija i ja istovremeno pratimo razlicit program sa ss2 karte koja bi bila kod mene?
poz.:wave:

NE. Moguće je da tvoj komšija prati isti kanal kao i ti, ali on nemože da gleda šta on hoće.

Pa ako kupite konvertor sa dva izlaza i dve Sky Star kartice moci cete gledati razlicite kanale na satelitu na kom je antena postavena, a sa Dual LNB razlicata kanala na razlicata satelita, ali samo jedan od vas ce moci upravljati motor na anteni.

Pa ako hoće da gleda preko mreže to nije ta varijanta. Dečko je lepo pitao da li može preko LAN-a da se gleda.
A ova varijanta koju si ti napisao nije isplativa. To sam ja gledao sa komšijom da uradim, ali se više isplatilo da svako kupi sebi tanjir, 2lnb-a i diseq. Ta varijanta nas je izašla cirka 30e po čoveku, a onako bi bilo oko 70e, a ovako svako ima svoje :)

nedavno sam ugradio sky star 2 karticu i mislim da je jako dobra investicija. posto sam pocetnik u ovome interesuje me da li postoji mogucnost da se ubaci prevod u emisije na animal planet, discovery i slicno. imam program da ubacujem titl u film ali neznam jel moze tako i u emisije ili ima laksi nacin :crash: . hvala unarped

Mene interesuje offline download:LNB su mi fiksirani na Astru 19,2,Hotbird 10 i Eutelsat 15,pa me interesuje jel moze odatle neki offline download i kako?Manna kaze da moram da pomeram LNB na 8 stepeni sto mi je trenutno nemoguce.Koji program da koristim i kako,jel moze neko kratko uputstvo ili bar link ka njemu.?
Hvala.

Za program Skynet http://skynetr32.googlepages.com/skynet.:r32_index_en
Imas frekfencije za offline download na skoro svim satelitima, samo na Hotbird mislim da nema. Kako sam doznao ovo je pravi sport. evo jedan link kade mozes procitati vise.
http://www.satelitskiforum.com/wbb2/thread.php?threadid=12348

A to sto ti manna kaze da pomeris LNB misli d anamestis antenu na 8W na Atlantic Bird 2 - Telecom 2D satelitu jer tamo imas nekoliko SkyDSL frekfencije. Na flysat imas sve frekfencije na svim satelitima, a one na koje mozes ofline download su posebno obojene. idi na http://www.flysat.com/abird2.php i vidi kakvu boju je SkyDSL i svi ostale frekfencije na ostalim satelitima sa istu boju su frekfencija na koje se moze offline download-irati.

Poslednja izmena:
Sad sam pregledao na flysat i Astru i Eutelsat i Hotbird i tamo nema nijedna frekvencija za offline download.Jel to moguce?
I jos jedno pitanje:koristim AltDvb i interesuje me da li na Premiere paketu moze nekako da se ubaci audio pid pa da bude na Engleskom,kod mene je sve na Nemackom.

Gde moze da se nabavi ovaj kabl?Treba mi za strong risiver koji sam nedavno nabavio.
To je null modem cable female/female.

Prilozi

• null modem cable.jpg
    null modem cable.jpg
    10.2 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Sad sam pregledao na flysat i Astru i Eutelsat i Hotbird i tamo nema nijedna frekvencija za offline download.Jel to moguce?
I jos jedno pitanje:koristim AltDvb i interesuje me da li na Premiere paketu moze nekako da se ubaci audio pid pa da bude na Engleskom,kod mene je sve na Nemackom.
Pa imas na astru nekoliko. evo jedne 12728 V 22000 poslednja na stranici http://www.flysat.com/astra19.php
I sve frekfencije cija je pozadina te boje su frekfencije ISP koji nude satelitski internet. Imas frekfencija na satelitskiforum frekfencija ali mozda su promenete.

Extra,hvala ti,nasao sam Alice Sat.Sad cu da skinem skynet,kakav je program za koriscenje,hocu li ga skontati sam bez uputstva ili bi ti mogao neko kratko uputstvo da napises.

E ovako, orak upravo uzeo sat sa 3 lnb-a, fiksna, mozete li mi reci na koja je 3 satelita najbolje da podesi? astra, hb i koji josh? Bitan mu je i onaj free offline download :D

Astra,Hotbird i Eutelsat.Takav sistem imam i ja sa tri fiksna lnb i podesio sam ih na Astru,Hotbird i Eutelsat.Nisam siguran,mislim da samo tako i moze a i meni odgovara, ako se ikada odlucim za Total Tv on je na Eutelsatu tako da mi onda na ss2 ostaju ova dva a na risiveru TotalTv.
Inace,skontao sam offline download...preko manna....Jeaaaa....

Moze li neko da postavi sky net ini fajl podesen za alice sat za najnoviji sky net r32 1.22 ali da radi na drajverima 4.4.0!!?

Meni ovaj drajver 4.4.0 za sky star 2 karticu, radi super, osim neznam zasto nece da server4pc u da da signal,tj da pozeleni kada na njemu izaberem alice sat provajder??? Onaj stari na 4.3.0 mi je odma javljao signal????!!??

Kompjuter

zdrvo svima
imam prasanje

koja e dobra konfiguracija za kompjuter vo koj da stavim SS2 karticu
i sve da funkcionise
pozdrav i hvala:)

ja imam P3 na 1G + 512 ram + 160G HDD
:type:

Poslednja izmena:
Ta konfiguracija je dobra za gledanje FTA(slobodnih) i skremblovanih kanala i za snimanje FTA kanala.
Za snimanje i skremblovanih kanala je ipak malo preslaba.
Na HDTV zaboravi.

Neki preporuka za komotan rad je bar 1,5 GHz, a sa svakim jačim će samo opterećenje procesora biti manje.

Takođe mislim da se ispod 1,5GHz (tj 1.43 koliko ima xp1700+ koji je neki moj minimum) neisplati. Jedino što je po meni jako bitno to je što više ram memorije (iako će tih 512MB koliko trenutno imaš biti dosta), tako da možda ubodeš još 512 za baš komotan rad, tj da ako gledaš film možeš u pozadini da nešto radiš. Recimo ti gledaš film na TV-u, a tvoje dete igra neku nezahtevnu igricu kojoj ćeš isključiti zvuk, ili ti žena igra karte (ili Zumu :)) ili radi u wordu ili tako nekom programu

- Ovako, da bi ste mogli gledati digitalni satelitski program potreban vam je stvarno dobar i jak procesor (ne ispod 1,5 GHz - mislim na one celeron/duron) jer je on bitan da obradi video signal koji stize do vaseg racunara preko DVB kartice kako bi ste kasnije dobili sliku. Ja licno koristim ProgDVB koji koristi Elecard Video Encoder za obradu video signala.
- ProgDVB se pokazao, po meni, kao najbolji program za gledanje sat kanala i ne samo to posluzio mi je i kao Lan Broadcast program (sa dodatnim pluginovima) i za offline download fajlova sa Astra satelita!
- Sto se tice gledanja zasticenih video kanala, za sad postoji caka i za to naravno uz recimo ProgDVB i S2emulatore (Seca2) i naravno SoftCam kljuceve. Ja se trenutno raspadam od gledanja Spanske Primere, Engleske Premijer i Italijanske Kalcho lige. Naravno gleda se i Francuska kao i Bundes liga i razno razni kupovi :D
- Kompletna oprema za gledanje sat kanala preko kompa pozdrazumeva satelitski tanjir (min 90cm), digitalni konvertor (0.3 dB), koaksijalni kabel i naravno PC DVB kartica (ja imam Sky Star 2 [2.6c])
- Sky Star 2 je jedna od boljih investicija koje sam ulozio u moj komp :)

Poslednja izmena:
Jos ako imas graficku sa TV izlazom i ako si uzeo skystar2 karticu sa daljincem eto srece... :D

kod mene je ss2 ubodena u amd 1700+ koristim alt dvb a opterećenost procesora ne prelazi 22% u max picovima, tako da za gledanje sat kanala MPEG-2 formata može da posluži i 1GHz procesor, ovaj moj komotno otvara sva četiri pip prozora sa različitim kodecima dok na dva pip vršim snimanje tada je opterećenost 80%, tako da ti ne treba "zver".

Jedino posle ako vršiš obradu snimljenog video materijala, trenutni odnos brzine XP1700(1467MHz) 17-22fps (za 2 giga MPEG-2 oko 3,5 h) detaljnije upoređivanje brzine obrade za par drugih procesora imaš na benchmark/testovi.evo jedna slika iz tog testa pa uporedi:
DivX64.png

Za u buduće 2-5 godina kada bude veću broj lkanala u HD formatu, najmanje neophodan procesor piše na tehnotrendovom sajtu i približno je oko 3GHz.

Poslednja izmena:
E pa vidiš ja sam SS2 probao na Athlonu 1.13GHz i na njemu je pravio probleme kada sam pokušavao da ubacim emu i da gledam kodovane kanale. To je bilo kod ortaka i onda je on samo zamenio procesor (uzeo je 1700+) i tad je sve proradilo kako treba. Tako da po meni ta teorija da će da posluži i 1ghz ne drži vodu.

Vrh Dno