Šta je novo?

Dota - internet

k1rc4

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2006
Poena
304
Hteo bih da igram dotu preko neta?
Interesuje me jel to moguce preko dial up-a i kako d namestim podesvnja u war3? Da i d napomenem da igra nije original! Jel moguce i sa piratom ili bi moro da nabavim or. Hval unapred:::)):D

Tesko ce to ici preko modema. Moraces da se snabdes nekim broadbandom (ADSL, wireless, kablovska...) Može se igrati i sa piratom

Pre bi rekao da je situacija obrnuta. Treba ti original da bi igrao na BattleNetu, a radi i sa modemom, ako možeš da se navikneš na delay (igrao sam mesecima preko modema, dok nisam nabavio adsl).

Ispunjavas oba uslova za igru :D (provereno) jedino sto se tice prve stavke probano je na ISDN-u, ali samo na jednoj liniji sto ti je ekvivalent dial-up na digit. centrali :)

mozes igrati bez problema skini last version dot-e,da te nebi kickovali svaki put kad udjes na ser. da dl. skini btnet insta 1.20a mislim da je "A" i teraj i mozes sa modem,ima ces mali delay,al kbg ce se naviknes!! :p

Za pocetak skines patch za Frozen koji je sad cinimi se 1.20d

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sto se tice dial upa automatski zaboravi!!! Svako ko je igrao malo dotu zna da je svaki tren bitan, e sad kod dial up je standardno kasnjenje, masive lag i gluposti sto dovodi samo do velike nervoze! Jedino ako hoces da igras cisto da se kaze da si igrao ali nije to resenje. I preko kablovske se desava da laguje e sad mozes misliti kako je preko dial-upa. Evo je iskljucivo slucaj za Kragujevac e sad za bgd i ostale gradove ne mogu da dajem svoje misljenje, ovo je sve iz licnog iskustva.
Najbolje resenje neki wirless ili cable ili sta vec adsl i igras se lepo.
Toliko od mene valjda sam ti koliko toliko pomogao!
Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam opusteno mesecima igrao dotu preko dial-upa na analognoj centrali, doduse dobroj analognoj centrali. Cak sam i hostovao partije :), tad su bile 5.xx verzije aktuelne koje nisu mnogo protoka trazile za hostovanje. Ove nove 6.xx verzije dosta vise traze tako da mi se i 128kbs upload ponekad zagusi na hostu.

Probaj da igraš preko GG-Clienta (http://www.gg-game.com/). Ne proverava CD-key, ima oko 140 ljudi u Evropskoj sobi u svako vreme, a delay je dosta manji nego kada se igra preko Battle.NET-a.

Ja tako igram Dotu preko dial-up-a i mnogo je bolje nego kad pokušam da igram na (original) Battle.NET-u.

Inace zadnja verzija wara je 1.20 e a dote 6.34.
I poludeces jer ces lagovati, santa ce te banovati :) , igraces public partije i ujedaces se za mozak :)

eto,zato brzo po wifi opremu, ili jos bolje adsl ako si u mogucnosti ili najbolje SBB ... :D

Aj da zivnem malo temu; posto poslednjih dana dosta vremena provodim uz DOTU interesuje me ima li jos ko na forumu opsednut ovom igrom. Bilo bi lepo da se nadjemo ponekad i da igramo malo (klanski ili bilo kako). Napisite Nickove i vreme kada otprilike igrate. Ja sam Proday (naravno) i igram uglavnom nocu.

Inace podrazumeva se igranje na originalu i sa dobrom konekcijom (leavera mi je preko glave).

:wave:

Jos malo pa ce da bude "Hi I am Proday and i am Dotaholic" :d

Ja mrzim Dot-u isto koliko je i volim...?Nijedna igra nije me toliko nervirala ,iz prostog razloga sto je igram u lokalnoj igraonici sa poznatom ekipom i u toku svake partije je konstantno tovarenje ,za svaki kill:test: .I uvek ,ali uvek ,prodje isto-zaglavim do pola 3 a nekad i do 4-5 ujutru i na putu do kuce sa drustvom pitamo se:'' Koji nam q*ac ovo treba u zivotu?''.Onda sanjas Dot-u(isto je bilo i sa counter-om) tih 3-4 sata sto ti preostalo spavanja ,proklinjes je do nekih 2 poslepodne ,a uvece....Hmmm ,mogao bi malo da svratim do igraonice ,ali ovog puta samo malo! :cigar: :bottle: :crash:

Btw,kako da se nakacim na taj server u NS,tj. koji je postupak podesavanja igre?

Ja mrzim Dot-u isto koliko je i volim...?Nijedna igra nije me toliko nervirala ,iz prostog razloga sto je igram u lokalnoj igraonici sa poznatom ekipom i u toku svake partije je konstantno tovarenje ,za svaki kill:test: .I uvek ,ali uvek ,prodje isto-zaglavim do pola 3 a nekad i do 4-5 ujutru i na putu do kuce sa drustvom pitamo se:'' Koji nam q*ac ovo treba u zivotu?''.Onda sanjas Dot-u(isto je bilo i sa counter-om) tih 3-4 sata sto ti preostalo spavanja ,proklinjes je do nekih 2 poslepodne ,a uvece....Hmmm ,mogao bi malo da svratim do igraonice ,ali ovog puta samo malo! :cigar: :bottle: :crash:

E vala opisao si problematiku svaka ti cast. Isti slucaj i kod mene, samo sto ja kad dodjem iz igraonice u pola4 ili 5 onda tek sedam za svoj kompjuter i picim na bnet
:wall:

EEeee,kad se setim koliko sam puta zaglavio(btw igraonica je jedno 2-3 km od kuce),nema busa pa moras pesaka ,kisha pada a ja u duksu,mokar do gole koze...Al sta vredi kad sam sinoc dosao u pola 4 isprashen sa 1-5 u partijama i seo za komp da citam guide-ove i gledam replay-ove do 7 ujutru.Mislim da je nadalje svako opiranje uzaludno :bottle: .
Nego kad cemo zakuvati neku partijicu :eyebrows: ?

Nadimak na Bnetu je trenutno Zadrigo. Slobodno dodaj u friends listu :) Igram uglavnom svakodnevno, ili popodne oko 3 i/ili uveče oko 8-9-10, kako kada.

Inače, nema nerviranja. Dota je još od 5.8X verzije prestala da bude razlog za nerviranja. Ne znam koliko je dugo igrate ali nakon tih verzija je zbog povećanja broja heroja prestala čar -ar moda, pošto se uglavnom zna kakav će ishod biti osim ako se neko žešće ne zezne, što je opet trulo. Nekada se moralo znati sa svakim herojem igrati i igrao se samo -ar. Sada svi igraju pick i tu nema lepote igranja, tim pre što uglavnom bolji igrači igraju isključivo -ar.

BTW igram isključivo -ar, sad se setih da pomenem nakon ovog pisanija :) Ap mi je totalno bezveze, ne toliko zbog samog moda koliko zbog toga što ga igra mnogo više noobova nego --ar, uzmu flečera, ja ih otkinem sa Pandom (a ja kao lud sam pa uzmem najjačeg heroja u igri :d) i krenu da izlaze...To je besmisleno - dakle, isključivo -ar.

Ja takodje perferiram -ar mod...Upravo sam sredio bnet pa bi trebalo da se vidimo :).Moj nick je standardan ''chakija'' ,)

Neko je pitao kako se ulazi na novosadski server..imash reg fajl na sajtu..mozhesh da koristish onaj bnet loader i to je to. Ako hocjete neko masovno igranje na euro ili azerothu mozhe ;)

Inache mi igramo samo -ar.

Generalno masa kod nas nije ni pro ali nisu ni bolidi....tako da..neka sredina...kod nase igra masa sa nasheg wi-fi plus neki sbbovci.

Hteo bih da igram dotu preko neta?
Interesuje me jel to moguce preko dial up-a i kako d namestim podesvnja u war3? Da i d napomenem da igra nije original! Jel moguce i sa piratom ili bi moro da nabavim or. Hval unapred:::)):D

Moguće je igrati preko modema, ja sam igrao par meseci dok nisam uveo wifi, treba ti patch 1.20e i sa OVOG sajta skines Server INSTALLER 1.20E naravno instaliraš ga i skineš dotu verzija 6.38b OVDE.

SREĆNA NOVA GODINA

Skinuo sam najnoviju verziju, odradio loader, imam i AI mapu za vezbanje, ali na serverima me non stop kikuju kad pokusam da se ubacim u partiju, probao sam i da kreiram partiju, ali ortak sa kojim bih hteo da igram, ne moze da se konektuje na nju. Neko ima slicnih problema?

Ako ste na istom provideru ili jos gore na istom ruteru (tj delite link) pa ste iza NAT-a, ne postoji mogucnost da igrate zajedno ako jedan od vas pravi partiju. (ako uopste iko moze da udje u tvoju partiju).

Sto se tice modema, ja sam na dialupu hostovao dotu bez seckanja jos 2003 (jedino sto dialup ponekad pukne :(, znaci sigurno moze da se igra. (Ne preporucuje se analogna centrala :p)

Aman, čim je moguće konektovati se bez nata moguće je kreirati, što ne znači i da se može igrati. Aophodan™ je upload od 512k, pošto u peakovima ide i do 50kbps. To se dešava samo kada je gužva, ali je tad i najbitnije. Ovako kad su svi rasuti po koridorima treba 2-10k uploada.

Aman, čim je moguće konektovati se bez nata moguće je kreirati, što ne znači i da se može igrati.

Pa obrni okreni ista je poenta - ne moze se igrati :d
To ti je kao TUP na turniru...mogu se skupiti ali ne i pobediti :p

kad je hajli kreirao par partija (768/192 valjda SBB) radilo je skroz fino. Sa 512/128 nema sanse.

Mene je WoW malo odvukao od dote, ali odigram povremeno na Dota ligi. DCE nemam safelist, allstars je serbian horror channel te sam to batalio.

Bas smo nocas pikali zajedno jednu partiju i uteko si. Banned LoL :d

Predpostavljam da mislis na onu muku i silni lag na eurobattlenetu kada sam bio tinker?!? Pa ko bi jos normalan igrao po onakvom pingu (samo zivce da izgubim). Sto se bana tice :d nebrinem i onako igram na org, a tamo je druga prica :wave:

vec par dana se mucim sa igranjem dot-e preko neta...Naime ,ja sam na FREEDOM wireless-u i down preko dana mi je oko 20-tak kB.Uvece i rano ujutu bude znatno veci ali same promene u igrivosti nema!Shtuca mi od samog starta i kashnjenja su enormna(nekad i po 2-3 sekunde).Par puta sam uspeo da odigram partiju do kraja ,ali i to je bilo na mishicje :wall: .Igrao sam preko GG clienta (neko je okacio gore adresu) i ljudi me vec polako prozivaju kao noob-a i leavera :mad:

Poslednja izmena od urednika:
Recu ti samo da je original oko 1300 dinara, da su kasnjenja manja, da nemas problema sa podesavanjem igre i instalaciom paceva......

@Proday
Recu ti samo da je original oko 1300 dinara, da su kasnjenja manja, da nemas problema sa podesavanjem igre i instalaciom paceva......

Jel to cena za War3+TFT?

Vrh Dno