Uz osnovna pravila foruma i specijalna za Male oglase, postoje i ova dodatna. U ovom obaveštenju možete naći sva pravila vezana za male oglase, i ovde će se dopunjavati po potrebi.

Svako kršenje i ovih pravila povlači opomenu sa određenim brojem poena koji vas mogu isključiti sa foruma na (ne)određeno vreme.

Ne postoje upozorenja za male oglase, samo opomene.

U slučaju da dobijete opomenu, dobro proverite da li ste prekršili neko pravilo pre eventualne žalbe. Neosnovane žalbe mogu dovesti do blokade naloga na određeno vreme. Opomena nije poziv na diskusiju.

 • Member status je neophodan - Prva i osnovna informacija u vezi malih oglasa: Mali oglasi na forumu su "privilegija" aktivnih članova i za postavljanje oglasa potrebno je imati minimum "member" status. Menjanje statusa pre zadovoljenja potrebnih uslova nećemo raditi. Ne dozvolite sebi luksuz da slabo smislenim porukama napisanim u kratkom vremenskom roku steknete potrebne uslove za tako nešto, jer time ugrožavate svoj status na forumu. Postoje i oglasi za manje aktivne članove, gde su pravila (za sada) manje rigorozna.
 • Lični oglasi članova foruma - Mali oglasi su namenjeni privatnim oglasima članova foruma, kada neko prodaje svoj računar ili neku komponentu (ili više njih) - baš kao i u novinama. Nikakve firme ili druge vrste komercijale.
  Takođe nije dozvoljeno postavljati oglase za "ortake", komšije, rodbinu i druge poznanike. Transakcija je relacija između prodavca i kupca; Benchmark ne odgovara ukoliko je oprema neispravna, ne odgovara opisu u oglasu, ako se prodavac/kupac ne javlja i slično.
 • Maksimum 10 komponenti u oglasu - Zabranjeno je postavljati oglas za više od 10 komponenti.
  Konfiguracija se računa kao 1 komponenta isključivo ako se stavi jedna cena za nju; ako se rasparča po komponentama onda se računa kao zbir istih.
 • Atačmenti, opisi komponenti i format oglasa - U oglasima su dozvoljeni atačmenti, ali samo ako su u vezi ponuđene/tražene opreme - npr. slike proizvoda, potpuna specifikacija, uputstvo za korišćenje i slično. Ukoliko se uz oglas okače stvari kao što su cenovnici, reklame i slično, oglas će biti obrisan. Nemojte praviti cirkus sa hvalospevima opreme, raznim dodacima u naslovu (van predloženog), crtice, uzvičnici, kao ni preterivanjem u veličini, boji i formatu (dela) poruke, x.99 cenama i slično.
 • Ostavite kontakt, označite lokaciju ako je specifična - U oglasima diskusije nisu dozvoljene i zbog toga nije moguće u okviru foruma odgovarati na tuđi oglas. Zbog toga je potrebno da osoba koja postavlja oglas naglasi preferirani vid kontakta (mail, telefon, PM itd).
  Preporuka: ukoliko želite da naglasite lokaciju ili ograničite oblast u koju ste spremni opremu da pošaljete, stavite u naslov oglasa oznaku mesta (kao na auto tablicama) - [BG], [NS], [NI], [SU] itd. Ukoliko ne navedete takav info, znači da ste spremni da kupite ili prodate bilo kome i bilo gde.
 • Dopuna ili odgovor na sopstveni oglas - Svako može samo na svoj sopstveni oglas da odgovori - da bi se navelo da je nešto (ili sve) prodato, da bi se promenila cena i slično. Pošto forum indeksira novu poruku u New Posts (Nove poruke) prikaz foruma, pravilo od 7 dana se primenjuje i u tom slučaju, a ne samo na nove teme.
  Bilo kakvi pokušaji da se oglas postavi na vrh liste će se momentalno kažnjavati.
 • Vremensko ograničenje na dodavanje komponenti - Ukoliko ste nešto zaboravili i želite to dodati u svoj oglas, možete to učiniti samo u roku od 24h. Nakon toga, ne smete dodavati komponente u oglas.
 • Označavanje kraja transakcije - Ukoliko ste stvari prodali/kupili, ili odgovorite sa prodato/kupljeno (ne prijavljivati moderatorima oglas za brisanje) ili sami zaključajte temu (preko padajućeg menija - Thread Tools/Dodatne opcije teme). Postoji i mogućnost postavljanja prefiksa "PRODATO" odnosno "KUPLJENO", tamo što ćete preko istog menija editovati temu.
 • Jedan oglas u 7 dana - Nije dozvoljeno više oglasa u okviru istog podforuma u sedmodnevnom periodu. To znači da u sedam dana možete imati po jedan oglas u "Prodajem", "Kupujem" i "Zaposlenje" podforumima, ali ne možete imati dva u npr. "Prodajem" podforumu ili jedan u Prodajem (Bench mali oglasi) i drugi u Prodajem (Mali oglasi).
  Završili transakciju ili ne, novi oglas možete postaviti tek nakon sedam dana od poslednje poruke u prethodnom oglasu. Ukoliko kliknemo na 7dnevni prikaz foruma i naiđemo na dva oglasa od jednog korisnika poslednji oglas je protiv pravila i daje se opomena. Ovim se praktično ograničava broj oglasa po korisniku na jedan u 7 dana bez obzira na status, s tim da se gleda poslednja poruka u oglasu, ne prva kojom je postavljen oglas.
 • Van podforuma Mali Oglasi, zabranjeno je oglašavanje - Postavljanje oglasa je dozvoljeno samo u okviru ovog dela foruma - bilo gde drugde na forumu će se brisati postovi koji liče na oglase odnosno eksplicitne ponude, prodaje i slično, uz opomene korisniku. Izuzetak mogu biti specifične teme poput one za razmenu u delu foruma za Igre/konzole.
 • Procene nisu dozvoljene - Procene (i van malih oglasa) nisu dozvoljene. "Koliko vredi ova konfiguracija" "Koliko mogu da dobijem za ovo " i slične teme više nisu dozvoljene na Benchmark forumu (zbog ranije zloupotrebe).
 • Aukcije nisu dozvoljene - Aukcije nisu dozvoljene. Cene su obavezne i moraju jasno biti istaknute, nije dozvoljeno bilo kakvo menjanje cena po aukcijskom principu.
 • Nelegalni sadržaji u oglasima - Prodaja i poklanjanje nelegalnih sadržaja tj. piratskih igrica programa i sličnog nije dozovoljeno, nebitno kako ih nazovete u oglasu. Takođe, nemojte nuditi piratski materijal kad prodajete HDD, dakle bez poruka tipa : Prodajem hdd xxxGB uz njega ide gomila divx filmova, muzika itd.
 • Zaposlenje važi samo IT poslove - U podforumu "Zaposlenje" se nudi ili traži posao isključivo u IT sektoru. Obratite pažnju na razliku između traženja zaposlenja i nuđenja usluga - ovoj drugoj kategoriji ovde nije mesto.
 • Zabranjeno linkovanje oglasa sa drugih sajtova - Nije dozvoljeno linkovanje oglasa sa drugih sajtova poput KupujemProdajem i sl.