Šta je novo?

Whoogle je samostalno hostovan pretraživač koji koristi Google, ali štiti vašu privatnost

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
whoogle-pretrazivac.webp

Whoogle je samostalno hostovan pretraživač koji koristi Google, ali štiti vašu privatnost​

Postoje i drugi metapretraživači koje možete samostalno hostovati, ali Whoogle je zaista jedan od najlakših za postavljanje

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...oji-koristi-google-ali-stiti-vasu-privatnost/

Ovo ime osmislio neki naš ? (vugla)

Mislim da se to čita "Hugl"...

Ma nebitno kako se čita, žargonski je naš :D

Da li je bolji nego Brave ?

Koliko ja znam, "Google" je trebalo da bude "Googol" (broj 1 sa 100 nula), ali je jedan od osnivača pogrešio u spelovanju i registrovao ga kao "Google.com", što ne znači ništa (do tad).
Tako da ni Google nije baš idejno savršeno ime domena, jer je nastalo greškom, a ne smislenim izborom. "Whoogle" bar sadrži reč "Who", što je pitanje, što opet asocira na neki upit, što je i svrha pretraživača, da se izvrši neki upit... Šta znam... meni Whoogle ne zvuči loše, čak smatram da je dosta dosetljivo i dobra ideja. Ali, to je samo moje mišljenje...

Whoogle je smeće jer ga google vidi kao bot, i nakon 3-4 search-a ispod haube okine captcha. Ja hostujem sopstveni SearXNG i žao mi je što ovaj projekat nisam ranije pronašao. Nema praćenja, a rezultati pretrage su fantastični.

Hot Tub Time Machine :D

Jasno.
Ja kao wannabe frontend dev koristim startpage baš zbog toga što je u tom svetu reper za rangiranje google.com pa nemam reklame a i nekako je lepši UI...

Jasno.
Ja kao wannabe frontend dev koristim startpage baš zbog toga što je u tom svetu reper za rangiranje google.com pa nemam reklame a i nekako je lepši UI...
Jeste UI dobar, ali obrni - okreni, ti dobijaš rezultate google pretrage. A google je danas katastrofa. Baš iz tog razloga je i whoogle katastrofa. Zaboga, nešto što ne mogu da nađem na google, nađem na Bing-u ili Yandex-u. Toliko je loše. Ali čini mi se da smo na kraju ere klasičnih pretraživača. Grok i ChatGPT to rade mnogo bolje. Na žalost, oni će i mnogo bolje prikupljati podatke o tebi, a nemoguće je napraviti privacy front end kao što su Whoogle i SearXNG..

Nazad
Vrh Dno