Šta je novo?

Spasonosno rešenje za predstojeća putovanja, napravite kopije svojih dokumenata u Google Wallet aplikaciji

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-Wallet.webp

Spasonosno rešenje za predstojeća putovanja, napravite kopije svojih dokumenata u Google Wallet aplikaciji​

Umesto da "vučete" dokumente po džepovima ili nosite "bubreg" oko pasa, neuporedivo zgodnija stvar u periodnu godišnjih odmora je da ih lako možete prebaciti u digitalne kopije: od platnih kartica, do osiguranja, praktično bilo koji dokument u obliku digitalne forme Google Wallet aplikacijie

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...svojih-dokumenata-u-google-wallet-aplikaciji/

И наравно, све то је потпуно безбедно ...

pravo pitanje je ako zanemarimo privatnost, koji dokumenti su tako validni?

npr pojavim se u domu zdravlja i kad mi traze "knjizicu" odnosno karticu, ja im pokazem google wallet?
isto vazi i za licnu kartu, vozacku.... polisu osiguranja, bilo kakvog... ko priznaje te dokumente tako skenirane kod nas?

Za putno osiguranje verovatno prihvataju, jer je polisa ionako samo papir koji možeš da odštampaš. Ostala dokumenta ti neće prihvatiti niko, ali može da pomogne ako izgubiš LK ili pasoš, pa da u konzulatu lakše brže dobiješ privremena dokumenta. A to se onda ne razlikuje od bilo kog password managera u koji možeš da dodaš i fotografije. A i sam sistem je dovoljno siguran da ako ti je telefon zaključan, ne može im niko pristupiti, pa možeš čuvati kopije i u Documents folderu

Ako već ne postoji, uskoro će postojati i elektronska verzija zvaničnih dokumenta, ali to se neće unositi fotografisanjem fizičkih dokumenata iz GW-a. Mada sam siguran da će i Gugl ponuditi rešenje koje će države prihvatiti.

Оу, јес сир, ит из ...

Мозак, офф. Бланко труст - он !

Pretpostavljam da ovo važi samo za NFC dokumenta, što kod nas nije slučaj. Postojale su indicije da se kod nas zamene lične karte sa čipom u preprošloj reviziji 2016. ali se od toga odustalo.

Pretpostavljam da ovo važi samo za NFC dokumenta, što kod nas nije slučaj. Postojale su indicije da se kod nas zamene lične karte sa čipom u preprošloj reviziji 2016. ali se od toga odustalo.
Kod nas ne moze da se izvadi pasos bez licne karte, cemu dalje polemisati. :ROFLMAO:

Prvo necete da istrebljujete komarce laserima sada necete dokumente u oblaku... Strasno... Sta je sledece bojkot sijalica?
kod apple dokumenta nisu u oblaku vec na telefonu u posebnom chipu, enkriptovano da samo ti imas pristup tome

Nazad
Vrh Dno