Šta je novo?

Komarci nemaju šansi protiv lasera: Photonmatrix ubija 30 komaraca u sekundi uz pomoć LiDAR tehnologije

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
LiDAR-Laser-komarac-eliminator-0.webp

Komarci nemaju šansi protiv lasera: Photonmatrix ubija 30 komaraca u sekundi uz pomoć LiDAR tehnologije​

Prenosivi Photonmatrix za lasersko uništavanje komaraca koristi pametni čip, ima domet do 6 metara i nije jeftin, košta najmanje 498 dolara

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...omaraca-u-sekundi-uz-pomoc-lidar-tehnologije/

"Currently, we are using a 450nm solid-state laser with a pulse power of 40 watts and a pulse duration of 10 milliseconds".

Ovo mi se jako sviđa...

Ali, iako kažu "...da je bezbednost ljudi, kućnih ljubimaca i drugih životinja uzeta u obzir..."
...ovo ako pogodi nekoga u oko, taj se može oprostiti od mrežnjače na tom delu.
:(

Kakav sam zaboravan, ne bi mi padalo na pamet da ga isključujem dok sam u njegovom vidokrugu. Hvala, ali ne hvala!

Ima po netu kako radi i uglavnom ubija jadne moljce. Vec ga modifikuju za zvucne efekte iz Starcrafta i Red alert. Kul gedzet za 2 rostiljanja s ekipom ali useless.

To je već ozbiljan problem, pošto ima moljaca koji nisu štetočine, a važni su kao noćni oprašivači i s obzirom na ovaj nezapamćeni pomor pčela, trebalo bi ih sačuvati.

Ljudi pisu da ubija sve sto leti okolo. Ne bih dok mi komarci zuje oko glave da ih ovo roka preko moje roznjace.

Da li ide standardna garancija od 2 godine na ovaj uređaj, ili će biti neka akcija za 2+3?

E stvarno komplikujete. Prekrijete plafon ovim sirotinjskim uredjajima sto imaju domet od samo 3m. Pobice svaku bubu a vi necete da oslepite. Eto. Reseno. Ako je u pitanju salonac, onda se kupi onaj od 6m jer ko zivi u saloncu ima i za onaj pristojniji uredjaj. A taj moljac sto je spaljen u stanu ionako nije imao tu sta da oprasuje.

Bolje ista , nego mazanje autanom po celome telu.
Vece ponizenje ne postoji, pa makar bilo opravdano putem na more.

Poslednja izmena:
Auuuu kakvo crno ponizenje pa to je puno nanobota. Menjaju ti DNK, cine te imunim na COVID, otkrivaju istinu ravne zemlje i cujes poruke nase brace sa Alfa Kentaurija. Mnogo opaka stvar.

Za dve godine komarci lete u zaštitnoj opremi.Samo malo sačekati dok se prilagode.

Nazad
Vrh Dno