Šta je novo?

Zamislite dva i po dana bez punjenja telefona, Redmi K80 Supreme sa baterijom od 7410 mAh kao kod laptop računara

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
7410-mAh-baterija.webp

Zamislite dva i po dana bez punjenja telefona, Redmi K80 Supreme sa baterijom od 7410 mAh kao kod laptop računara​

Redmi K80 Supreme postavio novi rekord u trajanju baterije kod Xiaomi telefona uz kapacitet od 7410 mAh i 100W brzo punjenje, traje više od dva dana uz intenzivnu upotrebu

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...aterijom-od-7410-mah-kao-kod-laptop-racunara/

Pih
Tri i malko više dana sa baterijom od jedva 2870mAh, star već 6god. Sony XZ2 Compact
Optimizujte softver i adekvatan hardver a ne trpajte veće baterije

Oce to ako se ne koristi. 😂
Ili kao dumb phon
Redovno svakodnevno korišćenje. Ne visim po društvenim mrežama ali za sve ostalo itekako.
Očigledno nisi koristio nijedan Sony telefon

"Tvoje" korišćenje. Nijedan telefon ne može da izdrži 3 dana uz jače (po tebi, po mnogima normalno korišćenje).

Imam ja par Xiaomi telefona 4000 i 3800 mAh baterije, koristim ih samo za po jednu aplikaciju pošto nije podržavan na novijem androidu, baterija traje 10 dana sa uključenim WiFi... a inače te telefone sam zamenio pošto mi baterija nije trajala ceo dan kad im je bilo vreme....

zamislite mesec dana bez punjenja telefona :)

"Замишљам" већ неколико година уназад јер рецимо од 2020. обећавају тако нешто... Чипсет од 5nm ће трошити мање, па од 4, па од 3nm, па онда каже следећи апдејт iOS-a, MIUI ће смањити 40% потрошње и тако сваке година по 40, 50% ће мање да троше и ништа... Само чекам ЕУ закони да још више пооштре и да се једном за свагда то унормали.

Nije problem u telefonima nego u korisnicima. Da se molite upola koliko vam je skrin tajm radila bi vam ta sokocala na tac 3 dana izi.

Možda procesori i HW sve manje troše, ali to možda "po jedinici poslića" koji obavljaju.

Sa druge strane, sve više posla zadajemo telefonima.

Imao sam i ja Sony koji je zaista radio dva dana bez punjenja, ali...

...za razliku od ondašnjeg Sony-ja, moj sadašnji Samsung sinhroniše četiri mail naloga, dva clouda, svaka fotka odmah ide na gdrive, na Viberu imam 4 utišane grupe gde stalno stižu neke gluposti, i još dve koje nisu utišane (moram da ih pratim), na WhatsApp sam u 4 grupe nekih projekata koje opet moram da budem u toku, firma mi je uvalila otvaranje/zatvaranje putnih/radnih naloga preko telefona, u 3 vozila koja koristim telefon se odmah kači na BT, dve su SIM kartice, lokacija radi stalno, always on display je aktivan, aplikacija imam jedno 6x više pa treba Gplay sve to i da stigne da updejta, pa onda i ja na kraju krajeva i zbog svega pobrojanog, 3x više se hvatam sadašnjeg telefona nego spomenutog Sony-ja.

Naravno, i sva silna špijunaža dragih nam kompanija traži svoje resurse.

Nisam siguran kako bi se onaj Sony onda ponašao sa ovoliko posla na grbači. Mislim da uopšte nismo svesni koliko su nam telefoni uposleni, pored samog on-screen-time koji se nama čini isti k'o nekad.

Još da dodam, telefon je Samsung S24 obični. Na njega sam prešao sa Huawei P30. Dojmim se da je Huawei sa skoro 4 godine starom baterijom i isto posla k'o Samsung, ipak imao bolji daily battery life.

Nije problem u telefonima nego u korisnicima. Da se molite upola koliko vam je skrin tajm radila bi vam ta sokocala na tac 3 dana izi.
U prevodu da ga ne koristimo?
Znaci clan @NShappy da se moli umesto sto koristi telefon na nacin koji je opisao u svom postu.

Nazad
Vrh Dno