Šta je novo?

Bumerang efekat na delu, sve manje ljudi sklapa gejming PC, igrači prelaze na konzole

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Xiaomi-Android-tablet-Windows-gejming.webp

Bumerang efekat na delu, sve manje ljudi sklapa gejming PC, igrači prelaze na konzole​

Visoka cena grafičkih kartica i bolja optimizacija na konzolama su glavni razlozi za prelazak na gejming konzole

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/gejming/...-sklapa-gejming-pc-igraci-prelaze-na-konzole/

Ukratko, ne žele svi da voze BMW od 90k ojra i 256 konja. Tako ni većini igrača ne treba 150fps u 8K, plus mandanje sa instalacijama sistema, drajverima itd.

^ većinu kompujutera za igranje / konzola kupuju roditelji, a konzola je u startu jeftinija od skoro svakog PC-a, plus komšijin mali ima PS5, pa kupiš i ti isto... nema tu mnogo pameti...

Ali zato nove igrice koje su pravljene isključivo za PS5 koštaju taman ko i konzola

Uskoro 5 novih igrica će vredeti kao i nova konzola

GTA 6 ako u startu ne bude 150€-200€ preko PS Store-a tu me secite

I razgrabiće se kao da sutra nema

Ljudima na zapadu je normalno da placaju igre, kod nas su torenti uvek bili omiljeni, tu je razlika, samo daj dzabe.

Ali zato nove igrice koje su pravljene isključivo za PS5 koštaju taman ko i konzola

Nisu ni igre za PC mnogo jeftinije, osim ako se ne piratizuju.
A u tom slučaju, možda ne PS5, ali recimo PS4 ima mod/hakove za pirateriju takođe, te mu dođe na manje-više isto.
Glavna prednost računara je da je koristan i za druge stvari, osim igranja.

Da je bar tako, nego će da koštaju kao konzola a vredeće ništa... Meni za switch nije jasno ko će da plati one cene. Osim za zeldu, ostalo mi je neverovatno da neko da 70$ za mario kart i bonanzu...
PC kod nas je u prednosti samo zbog torrenta, za ostale prednosti i mane budu jednaki

Da je bar tako, nego će da koštaju kao konzola a vredeće ništa... Meni za switch nije jasno ko će da plati one cene. Osim za zeldu, ostalo mi je neverovatno da neko da 70$ za mario kart i bonanzu...
PC kod nas je u prednosti samo zbog torrenta, za ostale prednosti i mane budu jednaki
To je to

Немојте и у овом случају потценити "моћ" већине.
Пре су ишли као алва "гејминг" рачунари са интегрисаном графиком.

Имам пријатеља који је почетком године прешао са 1060 6GB на 1070 уз 10100 Интела. Каже, брате, све ради у фулу. Иначе, игра се на 4К ТВ-у од око 60 инча у 1080р. Скоро све, каже, може да покрене и да игра. Донекле, неки пут нешто и неће да се инталира, или се вуче, али углавном све остало добро шљака, каже. Скоро све ново може да игра. Не види проблем између 25 и 80 херца, а подешавања не дира, нормално. Све на ауто.

Ко жели 100% играчко искуство, њему нема потребе објашњавати. Ономе кога не занима ништа друго осим да се укључи и да шљака шта год му потуриш, и то како год, није битно што користи само мали део од оног како је то и замишљено да треба да се користи.

Ту већ долазимо до дела где све то прелази у хоби.
Можда волим да одиграм по нешто с времена на време на рачунару од 250 евра, али на пример, волим голубарство, и на хиљада евра сам у то уложио.
Е, сад, мене лично голубарство не занима, али голубар пита и прича о рачунарима и не разуме богат кориснички доживљај који конзола још увек не може да пружи, а то је комфор и мноштво могућности, поред далеко бољег визуелног приказа. А то има своју цену.
Ако не видиш разлику, онда уживај 100% за мале паре.
Голубар гледа сатима у небо, а ја у монитор, и свима лепо.

400e je digital PS5 na kp...ajde ti za te pare sklopi komp, ni polovan ne mozes naci, i od 1000e neki ako sklopis je prosek samo...a svako u kuci ima tv i uzmu ljudi ps5 digital, deca i onako peglaju fortnite, pubg, minecraft i to je to i dosta za pocetak...

Nece pc gaming nigde jos par decenija sigurno. Mada konzole su se zadnjih 20 god opasno približile.

Dok god ne padne cena lova na ljude moracemo da se zadovoljimo PC gejmingom.
Ali to je brate uvek bilo skupo. I pre hrista. Verdus Pollio koji je tada bio u ozbiljnoj lovi (ortak mu je bio rimski imperator) je imao frku s morunama i svojim hobijem.

Ljudima na zapadu je normalno da placaju igre, kod nas su torenti uvek bili omiljeni, tu je razlika, samo daj dzabe.

i ne baš. Svi koje znam kupuju na rasprodajama. Svi uglavnom igraju MP, na krekovanim verzijama to nema

Regularna cena ili rasprodaja, nema veze, kupuju.

Nazad
Vrh Dno