Немојте и у овом случају потценити "моћ" већине.
Пре су ишли као алва "гејминг" рачунари са интегрисаном графиком.
Имам пријатеља који је почетком године прешао са 1060 6GB на 1070 уз 10100 Интела. Каже, брате, све ради у фулу. Иначе, игра се на 4К ТВ-у од око 60 инча у 1080р. Скоро све, каже, може да покрене и да игра. Донекле, неки пут нешто и неће да се инталира, или се вуче, али углавном све остало добро шљака, каже. Скоро све ново може да игра. Не види проблем између 25 и 80 херца, а подешавања не дира, нормално. Све на ауто.
Ко жели 100% играчко искуство, њему нема потребе објашњавати. Ономе кога не занима ништа друго осим да се укључи и да шљака шта год му потуриш, и то како год, није битно што користи само мали део од оног како је то и замишљено да треба да се користи.
Ту већ долазимо до дела где све то прелази у хоби.
Можда волим да одиграм по нешто с времена на време на рачунару од 250 евра, али на пример, волим голубарство, и на хиљада евра сам у то уложио.
Е, сад, мене лично голубарство не занима, али голубар пита и прича о рачунарима и не разуме богат кориснички доживљај који конзола још увек не може да пружи, а то је комфор и мноштво могућности, поред далеко бољег визуелног приказа. А то има своју цену.
Ако не видиш разлику, онда уживај 100% за мале паре.
Голубар гледа сатима у небо, а ја у монитор, и свима лепо.