Šta je novo?

Prva hibridna nuklearna baterija na svetu može decenijama da napaja uređaje bez punjenja

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
nuklearna-baterija-ilus.webp

Prva hibridna nuklearna baterija na svetu može decenijama da napaja uređaje bez punjenja​

Rezultat najnovijeg rada naučnika iz Južne Koreje je hibridna nuklearna baterija koja koristi radioaktivni izvor i perovskit za dugotrajno, stabilno napajanje – idealno za svemir, medicinu i vojsku

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...ze-decenijama-da-napaja-uredaje-bez-punjenja/

"...što je čini idealnom za svemirske misije, medicinske implantate i vojnu opremu.".

Pa potom, citat iz texta:
"U testiranju, ćelija je održavala stabilnu proizvodnju energije tokom neprekidnog rada od devet sati."

Pa normalno, nauka je to decko, ajde ti nadji jednu bateriju, SAMO jednu bateriju na svetu koja moze da odrzava stabilnu proizvodnju energije tokom NEPREKIDNOG, da jos jednom naglasim da rad nije prekinut, od devet sati. Ehej, Juzna Koreja je to bato moj.

Prvo, hvala za "decko", jesam mladolik za svojih 50, svi mi kazu da izgledam kao 45-55yo ...
Kao odovor na pitanje, evo recimo uranijumska baterija na mom GPS/WIFI 6/5G/heartbeat prstenu, traje mi skoro 38 godina!
Jes da se uranijum raspada, i da mi je taj prst cudne tamnoljubicaste boje, ali prsten radi decenijama.. nesto kao Sauronov, ali naravno krace! :D

EDIT:
Prstenu je napon baterije opao, za skoro 4 decenije koriscenja, za ~1 mikroV...
tako da juznoameri...ovaj, juznokorejci mogu da prave samo televizore, traznsistore, usisivace i precenjene smartfonove, sto nije daleko od Apple ekosistema...

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, ali da li će uređaji u koje se budu ugrađivale ove baterije dobijati ažururanja softvera decenijama?

Nekad se ceo internet (>2004.) i oslanjao na entuzijaste.
Posle su dosle pare kao imperativ, babe i tetke sa soc. mrezama...
Od nezavisne pisanije, do danas ostadose samo forumi i poneki tech site.

Sve ostalo je self-promotion

Prvo, hvala za "decko", jesam mladolik za svojih 50, svi mi kazu da izgledam kao 45-55yo ...
Kao odovor na pitanje, evo recimo uranijumska baterija na mom GPS/WIFI 6/5G/heartbeat prstenu, traje mi skoro 38 godina!
Jes da se uranijum raspada, i da mi je taj prst cudne tamnoljubicaste boje, ali prsten radi decenijama.. nesto kao Sauronov, ali naravno krace! :D
Eto vid... Cekaj malo momak, polako, GPS/WiFI 6/5G pre 38 god... Koja kola vozite Vi mladi gospodine?

Ovo ce biti hit kada krenu da ugradjuju u mobilne.
Ljudi ce masovno kupovati i bacati preko komsijskih ograda misleci da bacaju mini nuklearke.

Nekad se ceo internet (>2004.) i oslanjao na entuzijaste.
Posle su dosle pare kao imperativ, babe i tetke sa soc. mrezama...
Od nezavisne pisanije, do danas ostadose samo forumi i poneki tech site.

Sve ostalo je self-promotion
Izvinjavam se svima sto odskacem od teme, samo sam dosao da pozdravim ovaj komentar sa kojim se 100,00% slažem. Dobio sam ga od drugara u vidu citata sa interneta, svaka cast.

tako da juznoameri...ovaj, juznokorejci mogu da prave samo televizore, traznsistore, usisivace i precenjene smartfonove, sto nije daleko od Apple ekosistema...
Juznoameri.....tj. juznokorejci ih barem donekle proizvode. Epl u ovom trenutku ne proizvodi nista osim softvera...
Možda će se oslanjati na entuzijaste koji produžavaju radni vek prastarom softveru 😏
U idealnom svetu svaki softver koji kompanija prestane da podrzava bi morao da postane FOSS.
Da zivimo u toj realnosti vecina bi trosila i dalje windows 7.

Sta kazu za te baterije, jel su dobre za potenciju?
Pitam za drugara....😁

Nazad
Vrh Dno