Šta je novo?

Da li je 2025. godina kada Google umire?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-u-vatri.webp

Da li je 2025. godina kada Google umire?​

Google više nije jedina i glavna kapija interneta jer su AI alati poput ChatGPT-a i Perplexity-ja definitivno promenili način na koji tražimo informacije

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/da-li-je-2025-godina-kada-google-umire/

Gugla se i dalje, ali kada klasična pretraga ne daje rezultate, AI modeli ih nadmašuju. Primer: pokušao sam da nađem kako se zove naš najpopularniji kulinarski kanal za koga znam da ima merch ručno rađenih noževa i Google je izbacivao Marininu ili Bakinu kuhinju, ali to nije bio odgovor koga sam tražio. Grok je iz prve odgovorio Almazan kitchen. GPT je takođe vrlo koristan jer generiše i uputstva po principu „uradi sam“. Gemini je još uvek dosta inferiorniji, itd.

ChatGPT nije dao rezultat na par banalnih problema,. Rešenje sam našao sam klasičnim guglanjem i korišćenejm mozga

Još jedan alat koji će dovesti do dublje degradacije ovo malo preostale ljudske inteligencije

Guglov AI Overview, koji izlazi pri pretrazi na vrhu rezultata.. cak i pre sponzorisanih linkova!
(ah, namestice oni to drugacije kada vide da je revenue od ADS-a pao)
daje sasvim solidne odgovore, bar na ENG za sada.

Osim toga, ja se za gugl ne plasim.. osim searcha ima toliko sjajnih (i manje sjajnih) aplikacija..
POgotovo ako neko gleda iz recimo ugla biznisa.. neke stvari sto nude su prosto nezamenjive, za sad.
prevelik je to ekosistem da bi propao brzo.

Kada do toga i dodje... vreme je pokazalo da takve spasava drzava, jer su preveliki da propadnu..
Mogu brzo da ljuljnu HW proizvodjaci, a veliki SW malo teze...

Uncle Sam to the rescue!

Nazad
Vrh Dno