Ne znam stvarno kako iskopavate ove vesti, ali ove funkcije na ovim naočarima su omogućene za korisnike sa oštećenjem vida pre sigurno više od pola godine. Naše IT novinarsstvo se svelo na "prevedi i ne istražuj". A da, ovo vam priča neko ko je prilično upućen u pristupačnost, jer i sam imam oštećenje vida a i radim za kompaniju koja se bavi pristupačnošću.
Dodatno, volonteri aplikacije Be My Eyes ne mogu da vode nikoga, jer je u opštim uslovima aplikacije jasno definisano da se ista ne sme koristiti za bilo šta što ima veze sa samostalnim kretanjem slepih. A zašto? Pa zato što video prenos upotrebom lošijeg interneta mobilnih podataka može da kasni. I ako mi volonter kaže da se upalilo zeleno, ili da iza mene nema automobila, za sekund ili dve, koliko to može da kasni, nešto može da me tresne i odosmo i naočare i ja u zaborav.
Možete naravno da se pridružite zajednici Be My Eyes i pomognete nekom od nas. Ali, nemojte više da pišete ovakve tekstove, jer ispadate jako glupi. Bolje se vi vratite na ono što stvarno možete da istražžite.