Znam, ali evo samo primer recimo hipotetiči, a mislim da je blizu tekuce situacije, za 200-220 eura možeš da kupiš novu RX 6600 i polovnu 3060Ti koja je možda i kopala, šta bi pre kupio?
Obe su pristoje za 1080p bez RT, jedna ima 3 godine garancije druga nema nikakvu i na papiru je oko 30% brža. Pa znaš kad bih dao pare za polovnu ako ima nova koja je eto malo sporija, pri tome za par 10 eura više ima i 6700 koji je skoro egal ako mi baš trebaju te performanse. E o tome pričam. Polovna tehnika je besmislena potpuno. Za nikakvu razliku u ceni imaš uvek novo koje je možda za nijansu lošije. Možda polovno u garanciji od bar 2 godine i sa fiskalnim, eto to bih kupio, i ako je ušteda značajna u odnosu na radnju.
PS. nisam kupovao, ali jedno 6-7 kartica sam dobio na poklon koje su korištene za gaming od 1-3 godine... sa njima nisam imao problema, ali to je od iste osobe koju znam lično i isto je kao da sam iz jedne svoje konfiguracije prebacio u drugu... i u toj varijanti ne bih kupovao... volim kad ima garancija sa pečatom i računom.