Šta je novo?

Dolazi DeepSeek R2 model i preti ozbiljnim potresima na svetskom tržištu veštačke inteligencije

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Deepseek.webp

Dolazi DeepSeek R2 model i preti ozbiljnim potresima na svetskom tržištu veštačke inteligencije​

Pojavile se glasine o DeepSeek R2 AI modelu; navodno 97% niži troškovi od GPT-4 i potpuno treniran na Huawei Ascend čipovima

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...a-na-svetskom-trzistu-vestacke-inteligencije/

Nismo stigli ni ovaj R1 da testiramo kako treba, evo ga R2. Kinezi rade punom parom i nema im ravnih. :D

Dugo sam zazirao od ChatGTP jer mi je zaista davao glupe i beskorisne odgovore. Ali to se na srecu promenilo u solidnoj meri.

Zato sada za sve sto me zanima otvaram tri taba:
1. Chat GTP
2. Gemini
3. DeepSeek

Do pre 15-ak dana, Deep Seek mi je davao fantasticne odgovore, detaljne, neverovatne.
A onda kao da je neko okrenuo neki prekidac. Otupavao je neverovatno, sto se mog iskustva tice. Nemam pojma o cemu se radi...

Nisam primetio da je DeepSeek otupavio. I dalje daje odlične odgovore. Što se detaljnije objasni problem, to se dobija precizniji odgovor.

Meni je do pre dve nedelje radio savrseno a posle toga je odjednom otupeo. Daje netacne i glupave odgovore.
Ne znam da li mi je nalog mozda stavljen na neku black listu, ali mislim da nema potrebe, nisam mu postavio ni 10 pitanja u toku chata!

Nazad
Vrh Dno