Šta je novo?

Ukoliko još uvek koristite Android 12, krajnje je vreme da ga zamenite za noviji uređaj

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Android-12.webp

Ukoliko još uvek koristite Android 12, krajnje je vreme da ga zamenite za noviji uređaj​

Google je ukinuo bezbednosne zakrpe za Android 12 i 12L, ostavljajući korisnike bez zaštite od novih pretnji

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...nje-je-vreme-da-ga-zamenite-za-noviji-uredaj/

Ja koristim telefon od kupovine oktobra 2023 godine bez ažuriranja i nemam nikakav problem. Radi kao od prvog dana. U pitanju je A54. Isto sam radio i sa prethodnim S9. Službeni imam isto neki Samsung A serije i nisam ažurirao. Nikad nisam imao problema zbog tih sigurnosnih zarkpa, jer su beskorisne i mislim da samo puštaju jedno te isto da bi ispalo kao da nešto rade na nadogradnji.

Android 10 na oba telefona. Moja majka koristi mob sa A7

Da mogu vratio bih im A9 sa kojim sam ih kupio

Poslednja izmena:
Sve to radi i nema razloga da se slušaju izjave velikih korporacija, jer njima je u cilju da uliju strah i da što pre zameniš telefon novim androidom. Tako deluje kada čovek pogleda sa strane.

Cilj im je da uzmu novac, što više novca

Očigledno im više ne ide kako su zamislili čim se oni kao ovako velika firma bave time i opominju narod. :D

Nemam ništa protiv instalacije novog Androida na stare telefone, pogotovo ako se dobijaju i te sigurnosne nadogradnje. Ali da menjam potpuno ispravan i dobar telefon za novi samo zbog toga, nikako. Vidim da su neki ljudi opsednuti tim sigurnosnim nadogradnjama, a pretpostavljam da ne dolaze u situacije gde ih te zakrpe štite.

Android bi u smislu nadogradnji idealno trebalo da bude kao na desktop/laptop kompjuterima, to je bio pokušaj sa GSI ali mislim da nije uspelo. I prorediti izlaske Androida na dve, umesto na jednu godinu.

Da, te zakrpe idu svakih mesec do dva, a bolje da rade da se svaki telefon redovno ažurira na novu verziju androida. Meni jedino ima smisla ovo što Apple radi, jer oni svakom nadogradnjom urade nešto novo, pa makar to bila neka sitnica. Ispravite me ako grešim ali svakako nije kao kod Android sveta. Ono što sam primetio, to je da su malo ubrzali razvoj tih verzija i da se trude da što pre izbacuju nove verzije, a ništa sem vizuelne stvari ne dobijaš, sem ovog AI koji sada radi na skupljim telefonima i od toga se koriste realno dve opcije... Ja sam na neki način prevaren kao i ostala većina, jer oni su obećavali da će Samsung telefoni imati sada od 4-5 godina nadogradnje adnroida ali niko nije spominjao sigurnosne zarkpe, a mi smo se nadali novim verzijama 4-5 godina, a ne sigurnosnim zakrpama. Tako da mi je sada jasno da je sve bila farsa, jer ti na nekom jeftinom telefonu možeš dobiti jednu nadogradnju adnroida i sve ostale godine zakrpe, a na nekom skupljem možda i 2-3 velike nadogradnje androida... Tako da, ostajem na fabričkim verzijama i ne diram ništa dok radi, jer samo mogu da napravim gore. :D

Android 10 na oba telefona. Moja majka koristi mob sa A7

Da mogu vratio bih im A9 sa kojim sam ih kupio
Ja imam mi9t evo vec 5g i isto, da mogu vratio bih mu android 10, najbolje je radio sa tim sistemom. A sto se tice sigurnosti, najbitnije je da se izbegavaju sajtovi i servisi koji nisu pouzdani, dzaba ti najnoviji android kada ostavis broj kartice i kod na nekom levom sajtu. Mqksimalno zastitis bankarske aplikacije i google servise sa duplim logovanjem i sl, ja nikakav problem nisam imao, ali jako oprezno koristim telefon.

Nazad
Vrh Dno