Šta je novo?

Na koliko procenata pada baterije telefona počinje panika?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
prazna-baterija-upozorenje.webp

Na koliko procenata pada baterije telefona počinje panika?​

Većina korisnika oseća anksioznost čim nivo baterije padne ispod 38%, a neki se uznemire već ispod 50%

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/na-koliko-procenata-pada-baterije-telefona-pocinje-panika/

10%, tada mi se gasi telefon za par minuta i u ražimu mirovanja. Sve preko toga je OK.

Ja sam od onih koji je ograničio punjenje na maksimalno 85%, a kada spadne ispod 25% paničim, jer ne znam da li ću negde neplanirano izaći iz kuće i ostati bez baterije na pola puta... Svakako imam modove i rutine koji pale i gase određene stvari od 22h do 6h narednog dana kako bi uštedeo na bateriji. Mislim da nas proizvođači namerno peckaju sa tim baterijama i da će sve živo nadograditi, našminkati, a tek na kraju kada se tržište istroši i zasiti će smilsiti neku novu tehnologiju i reći da neki novi model ima bateriju od 10000mHa i da može sam da se dopunjuje... Baterija je bolna tačka svakog korisnika, bilo da je telefon ili neki laptop, tablet i slično, a to vrlo vešto koriste. Realno, bez 4 kamere na telefonu mogu kao i bez neki drugih stvari, ali bez baterije teško. :D

Obzirom da nas ultra lazu s procentima ja na 40-50% stavljam tel na punjac do 100% . Svako nauci kako mu se telefon ponasa i po tome ga spremis za dan ili noc koja predstoji. Realno 50% je pravih 30%, a 30% je 15% , zadnji procenti znaju da potraju nekad i duze nego sto se ocekuje, ali sto bi praznio tel do 00...

Ne postoji takav procenat baterije.

Što bih paničio ako ostanem bez baterije na telefonu?

Nije da će mi se išta loše desiti, a bilo kakva slučajna nedostupnost mi je i poželjna, da malo odmorim i ohladim glavu.

Da mi nije sasvim neophodan za posao, mobilni telefon ne bih ni koristio.

Konstantna dostupnost u okolnostima koje nisu vanredne je prva stvar koje bih se rešio kada odem u penziju, ako istu doživim.

Kada vidim da je jednocifren procenat, a očekujem par važnih poziva koji neće biti kratki. (a nisam u mogućnosti da telefon priključim na punjač)

Od kad sam nabavio mali tanki powerbank uopšte ne znam kad punim telefon. Stavim na punjenje kad ode u crveno i to je to.

Ja već palim uštedu na 50% 😂

Ja punim do 85%, a panika kreće oko 10% jer se nikad ne zna kad ću morati gde zbrisati da mi fon treba.

Inače valja s vremena na vreme napuniti fon do 100% i isprazniti do 0% tj da se ugasi, jer telefon tako kalibrise procente.

Prošlo vreme za edit al inače procenti koje svi gledamo su estimacije izvučene iz dupeta.
Telefon nema pojma u kakvom je stanju baterija, koliki joj je stvari kapacitet, BH pa samim tim i na koliko je procenata.
Telefon ne meri ni voltazu pa da bi na osnovu nje "znao" koliko je ostalo struje.

On bukvalno radio estimacije i zato se desava to sto ljudi kažu da im na poslednjim procentima stoji duže nego što očekuju ili da im se ugasi sa 20%.

Naravno da ne meri voltazu kad voltaza ne postoji. Verovatno mislis na napon.
Sta je estimacija? Verovatno mislis na procenu.

Predviđanje

Nazad
Vrh Dno