Šta je novo?

Skoro 90% američkih tinejdžera koristi iPhone, Android korisnici se osećaju odbačeno

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
iPhone-ilustracija-140425.webp

Skoro 90% američkih tinejdžera koristi iPhone, Android korisnici se osećaju odbačeno​

iPhone dominira među mladima u SAD, Android sve ređa pojava

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...iphone-android-korisnici-se-osecaju-odbaceno/

Naravno kada je iOS ekosistem kompletno integrisan u celokupno bitisanje amerikanaca. Možeš u tri klika da narućiš picu, rezervišeš avionsku kartu ili ulaznicu za operu.
I naravno kada tih 88% tinejdžera ne koristi mozak i provodi 99% vremena kada ne spava na društvenim mrežama
A android korisnike baš briga za statistiku i za ove sa iPhone-om

Bilo bi zanimljivo da se negde nađu podaci za Rusiju i Yandex recimo, dosadiste više sa USA.

Poslednja izmena:
Ne bih ja baš rekao da android korisnike baš briga. Sve više se ljudi opredeljuju za iphone, jer android posle 2 godine krene da usporava, pravi probleme, pregreva se... Tako da za 10 godina, biće počišćeni sa tržišta. Android ti je kao Win sistem. Napravili su ga da radi na svim brednovima telefona, a kako radi to nije bitno. Trend je odavno da ako nemaš iphone nisi IN u društvu. To kod nas matorih ne pali, ali u osnovnim i srednjim školama i tekako pali i deca se osećaju odbačeno...

jer android posle 2 godine krene da usporava, pravi probleme, pregreva se...
U životu nisam ni video ni čuo za ovakav slučaj. Niti da uspori, niti da se pregreva, niti da baguje. Ceo post si izvrteo prepevavanja koja se čuju okolo, a uglavnom totalno besmileno.
Kod keve još uvek stoji aktivan redmi note 4, pričamo 6-7 godina korišćenja.
Sa druge strane, apple usporava telefone "zbog baterije" i to krene mesec dana pred objavu novog.

To kod nas matorih ne pali, ali u osnovnim i srednjim školama i tekako pali i deca se osećaju odbačeno...

Mislim da mnogi ljudi ovo ne shvataju. Imam dete i sam sam morao da ispratim ovaj trend.

Trend je odavno da ako nemaš iphone nisi IN u društvu. To kod nas matorih ne pali, ali u osnovnim i srednjim školama i tekako pali i deca se osećaju odbačeno...
Onda menjaj okolinu jer to nije nikako zdrava okolina za dete.

...ako nemaš iphone nisi IN u društvu. To kod nas matorih ne pali, ali u osnovnim i srednjim školama i tekako pali i deca se osećaju odbačeno...

Ako imaš dete koje se u nekoj sredini oseća odbačeno zbog brenda telefona koji poseduje, hitno izvlači dete iz te sredine, ili pokušaj da ga edukuješ u nekom drugom pravcu.

Procenat dece i tinejdžera kod nas koja zaista imaju iPhone u odnosu na Androide je jednocifren.
Tačno je da onaj deo koji fura iUređaje smatra sebe nekom elitom, i imaju hejterske komentare prema ostalima, ali naravno da treba odgajiti dete kod kojeg to ne pali.

Onda menjaj okolinu jer to nije nikako zdrava okolina za dete.

Gde ? Svuda je isto ako ne i gore. Ja u Jagodini, moj brat u BG. Dugu ide dete u drugoj Jagodinskoj školi. Svuda je isto. Deca se izopštavaju iz društva. To je strašno.

ali naravno da treba odgajiti dete kod kojeg to ne pali.

Moje dete je odraslo na R n R u. U školi je smatrali za čudaka dok nije počela da se pravi da sluša cajke.

Nije svuda isto
Moj sinak je gimnazija u Nišu, smatra se prilićno buržujskom ali za mobilne ih baš briga. Ista situacija i sa njegovim starim društvom iz osnovne koji su svi u različitim srednjim.
Ali zato svi od reda imaju iste frizure :D

Na svakih 10 tinejdžera, samo 1 koristi Android uređaj.

Ja bih bio taj 1 😁

U svako vreme su postojali trendovi, nikad nisam to pratio.

4,5 godine sam radio u Apple store (bio gold apple prodavac),
i jedini nosio android telefon. :cool:

Oduvek me je fasciniralo sta sve i na koji nacin se moze prodati Apple kupcima.

Naravno kada je iOS ekosistem kompletno integrisan u celokupno bitisanje amerikanaca. Možeš u tri klika da narućiš picu, rezervišeš avionsku kartu ili ulaznicu za operu.
I naravno kada tih 88% tinejdžera ne koristi mozak i provodi 99% vremena kada ne spava na društvenim mrežama
A android korisnike baš briga za statistiku i za ove sa iPhone-om

Bilo bi zanimljivo da se negde nađu podaci za Rusiju i Yandex recimo, dosadiste više sa USA.
Стварно не знам у ком свету живиш? Не знам да ли си приметио, или уопште, сви други (да не буде лично) - Америка не само да предводи у технологији, већ технолошки рат и не постоји.

Два највећа desktop ОS-а су из Америке, два највећа mobile ОS-а су из Америке. О чему да причају? О Yandex-у? Хајде уозбиљимо се. Наравно да бих волео да Србија може да направи OS, или Русија или Кина, али ти није могуће у блиској будућности.

Америка не само да предводи у технологији, већ технолошки рат и не постоји.
brate 🥲 da neko u 2025. ovo izgovori mi je malo nerealno. imas internet, vidi sta Azijati rade. ali u pravu si, tehnoloski rat ne postoji jer su Kina i Japan jedno 4 koraka ispred US-a.

Poslednja izmena:
И мени је нереално много тога, али је једино реално, када купујем телефон (а ово је тема о телефонима) - то ће бити телефон с УСА оперативним системом.

USA OS

1744638910375.png

Moje dete je odraslo na R n R u. U školi je smatrali za čudaka dok nije počela da se pravi da sluša cajke.
Zato ucis dete da ne daje F za tudja misljenja i sve ok. Moj je izrazio zelju da ima iPhone i dobio ga je, zato sto ima Tab 9+, hteo je da upozna iOS, ne zato sto ne bi bio in. Telefoni su im ionako dozvoljeni u skoli jedan dan u nedelji, kad im je potreban za neke vezbe i to je to.
Od sutra mu pravim playlist sa Tarmi Ricmi da edukuje Irce.

Ove rasprave nikada nisu promenile misljenje ucesnika, ali su uzasno zabavne.Ratovao sam sa suprugom oko telefona, ona je htela da sinu, zlatu maminom, kupi iphone, ali pobedih na kraju-nije kupljen!

Ja sam više za radikalnije mere. Hoće iphone? Odlično, odvajaj parice od rođendana, a ja ću ti dodati. Kupi se naravno polovan u fazonu, ako ti ne odgovara i slično da uštedimo parice. Uzmeš uz taj iphone i kupiš mu novi android ali bolji od njega. Baciš o pod oba i oštetiš ih, pa lepo sedneš sa detetom i objasniš mu da je to samo parče plastike i da sve što može iphone, može i android ali da je imajući samo adnroid koji je jeftiniji sačuvao više parica ako ga izgubi, ispusti i slično, dok bi se sa iphone nervirao. Samo priča, objašnjavanje na živim primerima. Sa ovakvim načinima vaspitanja nema greške ali traje i kođta živaca.

To je isto kao što sam dugo živeo u zabludi da su Nothing phone maske (MagSafe) iz meni nepoznatih razloga nekakav trend pa se ispostavilo da je to zbog bežičnog punjenja. Tako da, ako moje dete sutradan želelo ajfon, neću mu tu želju uskraćivati. Dok su drugi imali ARMv6 Androide, Xperia Pro MK16i je kod mene delovao kao spejs šatl i jeste tad bio aktuelan iPhone 4s kod drugarice iz susednog odeljenja, al džabe, svi su hteli da čačkaju Android Market i vide šta sve kod mene ima da se isproba, pošto je bio ARMv7. 😂
Ja sam više za radikalnije mere. Hoće iphone? Odlično, odvajaj parice od rođendana, a ja ću ti dodati. Sa ovakvim načinima vaspitanja nema greške, ali traje i košta živaca.
+1. Moji nisu bili izdašni da me zdušno finansiraju, ali sve pare od knjižica i rođendana iz kase su išle za nov telefon.

Ja nisam imao iphone dok nisam počeo bolje da zaradjujem, a onda kad se iznivelisala cena Xiaomi-a i iPhone-a, uzeo sam iPhone.

Iskreno ne mislim da sam na nekom nivou uzvisenog, telefon kao telefon sa malo drugačijim pristupom i stvarima koje meni odgovaraju su učinile to da uzmem Apple telefon. Doduše uvek mi slatko da zezam kolegu koji je dao 100.000 za Xiaomi, a neće da se nakaci na BT zvučnik.

No gledajući mladje naraštaje iz ne znam kog razloga neverovatna kolicina iPhone-a je kod mladjih, a ja lično krivim roditelje koji ne znaju da objasne detetu šta je to da je to samo telefon. Vidjao sam slučajeve da žena podnosi kredit za iPhone sa platom od 55k. Onda kažu uzeli su na rate, ali i te rate treba otplatiti, nije to kikiriki.

Nisam, doduse bio sam tad faca sa D900 :D

al sam mator sunce ti ...

Jel ovo drzi 3GS ?

U životu nisam ni video ni čuo za ovakav slučaj. Niti da uspori, niti da se pregreva, niti da baguje. Ceo post si izvrteo prepevavanja koja se čuju okolo, a uglavnom totalno besmileno.
Kod keve još uvek stoji aktivan redmi note 4, pričamo 6-7 godina korišćenja.
Sa druge strane, apple usporava telefone "zbog baterije" i to krene mesec dana pred objavu novog.
Jesi koristio ajfon? Hoćeš da vidiš kako radi budžet ajfon iz 2015e danas (i koliko puta bolje od samsunga iz 2021-2e)? Da bacim jedan upload, a?

Nazad
Vrh Dno