Šta je novo?

Šta ćemo sa starim Windows 10 računarima nakon prestanka podrške, Microsoft ima jednostavan odgovor

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-10-racunar.webp

Šta ćemo sa starim Windows 10 računarima nakon prestanka podrške, Microsoft ima jednostavan odgovor​

Microsoft savetuje korisnicima: Budite odgovorni, reciklirajte stare kompjutere

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...ka-podrske-microsoft-ima-jednostavan-odgovor/

Преведено на Србски "баците их у ђубре !"

Баш леп, пријатељски савјет...

Isto što i sa "XP računarima"
Radiće i dalje bez ikakvih problema

Pređite na neki linuks, radiće brže, bolje i ne plaća se
Većina ljudi na našim prostorima ne plaća ni Windows, tako da to nije odlučujuća stavka. Takodje većina jedva zna i osnovne stvari u Windowsu da radi, a kamoli da proba Linux. Treće možda nekima najbitnije je gaming, koji na Linuxu nije najbolje rešenje.

@Machor

A sta to mozes da igras na kompu starom 15+ godina ???

Gomila korisnika koji samo surfuju osim izgleda ne bi ni primetili
da je u pozadini Linux

Ne lupajte. Niko živ neće preći na Linux je 99% ni ne zna šta je to, a onih 1% koji i znaju ne želi te muke jer nije vredno istih. Tako da ili će rufusom zaobići ograničenja win11 i instalirati ga ili će kupiti novi PC. Oduvek bilo i biće.

@Machor

A sta to mozes da igras na kompu starom 15+ godina ???
Poenta je da one igre koje možeš da igraš na takvoj mašini pod windowsom, nećeš moći da igraš pod linuxom. Jer u većini slučajeva ne postoji linux native varijanta i onda mora proton/wine. Na taj način, od mašine sa kojom si i mogao nešto da odradiš, praviš mašinu na kojoj ne možeš ništa. Zašto bi to neko radio?
Gomila korisnika koji samo surfuju osim izgleda ne bi ni primetili
da je u pozadini Linux
Shvatite već jednom da linux nije magično rešenje koje od babe može da napravi devojku. Web je sam po sebi postao prezahtevan i stare kanturine ne mogu da se nose sa tim zahtevima bez obzira koji je os u pitanju. Instalacijom linuxa samo pravite još veći cpu overhead koji rezultuje lošijim performansama u odnosu na windows. Prestanite da preporučujete prosečnim korisnicima da pređu na linux jer to nije tako jednostavno.

Ma nema od toga ništa. Većina naših firmi će i dalje da nastavi koristiti Win 10 kao da se ništa nije desilo. Ja znam ljude koji i dan danas koriste Windows 7. Microsoft je baš da ne kažem šta sa ovim strogim ograničenjima hardvera. Volio bih da im se to obije o glavu, ali neće. Ljudi su poslušne ovce koje idu kud im se kaže. I da se nadovežem na diskusiju o Linuxu. Nema od toga ništa. Linux je previše komplikovan sistem, mnogo toga što je dostupno na Windowsu nije dostupno na Linuxu i ako je dostupno dosta toga nije elegantno kao na Windowsu. Apropo bržeg rada Linuxa... moje iskustvo ne govori da Linux radi brže na starijim računarima. A ima mnogo dobrih novijih računara koji nemaju podršku za jedanaestku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno