Šta je novo?

Da li i dalje menjate telefon svake godine? Nema potrebe, evo 4 glavna razloga zašto to više ne treba da činite

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
kupovina-telefona.webp

Da li i dalje menjate telefon svake godine? Nema potrebe, evo 4 glavna razloga zašto to više ne treba da činite​

Svi se slažu u zaključku da nema potrebe telefon menjati svake godine i navode 4 glavna razloga zašto je zamena telefona sve manje privlačna

Kompletan članak: https://benchmark.rs/clanci/biznis-...vna-razloga-zasto-to-vise-ne-treba-da-cinite/

Nekretnine i auto menjamo na godisnjem nivou. Telefoni su potrosna roba.

ja menjam kada mi dosadi nemam nesto vremenski odredjeno. volim tehniku ali sam misljenja da ne treba davati previse novca trenutno koristim redni note 13 pro plus 5g pre toga xiaomi 11t

Ja sam zadovoljan sa Poco X3,jedino razmisljam da ga osvezim novim romom sa android 15.

Ne osvežavaš uređaj već sebe, tj svoj korisnički doživljaj

ja menjam kada mi dosadi nemam nesto vremenski odredjeno. volim tehniku ali sam misljenja da ne treba davati previse novca trenutno koristim redni note 13 pro plus 5g pre toga xiaomi 11t
Ja sam jos na 11t, uredjaj dobija i dalje mesečne sec. update i radi na Androidu 14, 120Hz AMOLED, pristojan SOC (ne igram se na telefonu) i baterija koja šta god radio ostane barem 30-40% na kraju dana... + fast charge 20 do 80% oko 15 minuta...

И после неки протествују ...

Mi10pro sam koristio 4godine, ne bi ga ni menjao, da mi nije ispao, pa ga sad koristim za muziku u dvorištu. Mnogo mi je bolji od ovog s24. Ovog cu koristiti manje od godinu, vraćam se na noviji xiaomi

Mi10pro sam koristio 4godine, ne bi ga ni menjao, da mi nije ispao, pa ga sad koristim za muziku u dvorištu. Mnogo mi je bolji od ovog s24. Ovog cu koristiti manje od godinu, vraćam se na noviji xiaomi
Sta fali galaxiju u odnosu na saomi, zanima me?
Generalno i nema neke potrebe menjati ne godisnje nego i na par godina, glavna stvar je da uredjaj dosadi, potrebna je neka promena, nesto drugacije, ja cu sad preci na iOS cisto da dobijem nesto drugacije, za promenu, nista vise.

Dugo sam menjao u olimpijskom ciklusu, poslednji sam promenio nakon dve godine čisto zbog novog korisničkog iskustva i sa ovim trenutnim se vraćam na četvorogodišnji ciklus.

Ja kupio Zte V50 design krajem 2023. u Yettelu jer je bio na popustu, ali sa onim kršem nisam mogao da izdržim ni 10 meseci 😂, krenuvši od laggy UI-ja, užas kamere, mikrofona, zvučnika, slabog odziva i uopšte osećaja u ruci, kupio sam ga jer je bio oko 50€, ali moj prethodni Redmi 8T je bio zlatan za njega... I onda sam pre 5 meseci uzeo Samsung A55 koji kida, planiram da ga koristim makar do kraja sledeće godine, ako ne i duže.

Pixel 6 od leta 22-e, i dalje mi totalno svez osecaj i kao da sam ga uzeo pre par meseci.. Verovatno na 4 godine cu menjati, moozda i 5. Opet Pixel neki.

Huawei Mate 20 Pro od 2018., i dalje radi kao prvog dana, odradio zamenu baterije pre par godina, dimenzije i dizajn savršene za mene (+ fabrički smart flip magnetni cover koji me je toliko oduševio da sam kupio nekoliko komada da imam u rezervi), više puta razmišljao o potencijalnoj zameni ali jednostavno nisam našao dovoljno benefita kod novih uređaja.
Trenutno pratim najave vezano za Xiaomi 15 Ultra, Vivo X200 Ultra i Oppo X8 Ultra modele pa se možda i "prevarim" da pošaljem Mate u zasluženu penziju.

Не планирам да мењам Хонор 70 ради као и првог дана, а толико ми се свиђао да га још у пословницама није ни било када су ми га послали на адресу..

S23U.
Dve godine ga arčim i planiram bar još toliko.

13 Mini - dosadio ali nema alternative.

Do sada sam ih menjao na dve godine ali ne što mi dosade nego tada krenu sitni softverski zastoji, kao kamera blokira ili se sporije pali, zamrzne displej itd. Da rade kako treba ne bi ih menjao moda ni nakon 4 godine. Mnjao sam tri brenda Huawe, Xiaomi i OnePlus. Jesenas sam prešao na Samsung pa ću videti kako će biti sa njim.

Koristio P30 Pro 3-4 godine, koristio bih ga i dalje da mu nisu ukinuli podršku i što je počeo da mi baguje u nekim aplikacijama i sa sertfikatima za posao i banku.

Sad imam 13T kao neko privremeno rešenje evo već ~2 godine dok ne nađem nešto kao P30 Pro ali sa ravnim ekranom a da to nisu samsung ili iphone.

Muka mi je od zakrivljenih ekrana.

S klasu Samsunga koristim već decenijama.
Svaka mi je trajala oko 5god.
Sadašnji koji imam je iz 2019god. S10+
Sa njim sam ovih dana zapravo ušao u punih 6god. korišćenja
Već sam mu jednom zamenio bateriju i telefon radi kao i prvog dana kada sam ga kupio ni da štucne
Ali mene svrbi novčanik i svaki dan imam dilemu kupiti S25 Ultra ili ne.
I neznam kada će mi se svo to mučenje u glavi smučiti da odem u prvu prodavnicu i kupim ga.
A ovaj sadašnji bi bez problema mogao da radi i narednih 6god.
Da ne kažem da mi je u Grčkoj na moru ispao na beton i to na strani displeja
Ni ogreban, a mene oblilo milion znoja kada se to desilo
I nekako mi bre žao da ga menjam kada se setim kako me je spasio tada velikog problema
A opet prošlo je dosta vremena i ima baš dosta novih modela koji su se u međuvremenu pojavili
I tako kažem svaki dan mučenje nabijam sebi pritisak da li kupiti novu S klasu ili ne.

Nazad
Vrh Dno